Teknős Tetoválás férfiaknak és nőknek: tetkó minta és jelentésük - VeAn Hungarian
Teknős

10

napok

12

órák

30

percek

42

másodpercek

Te is szereted a Teknősbékát?

Siess, hogy kedvezményt kapjál a tetoválásra, amely a Teknősbékát ábrázolja?

Töltse ki az űrlapot
és 20% kedvezményt kap
A terjesztési idő korlátozott

Teknős tetoválási vázlatok

A teknősök a legősibb hüllők, maradványaikból nyomon követhető ókoruk, 220 millió évvel ezelőtt bolygónk lakói voltak.

A teknősöknek számos faja van, ma körülbelül 328 faj van ezekből a csodálatos lényekből. A teknősök szinte bárhol élnek a Földön, szárazföldön és vízben élnek. Mindannyian ismerjük a teknősöket, sok mese és rajzfilm szereplőivé válnak, többnyire nagyon lassúnak, néha lassúnak ábrázolják őket, kivéve a "Ninja Turtles" című rajzfilmet, ahol a teknősöket szuperhősként ábrázolják, elég gyorsan mozognak és ügyesen, legyőzve ellenségeiket. Annak ellenére, hogy a valódi szárazföldi teknősök valóban lassúak, az ősidők óta képükkel ellátott tetoválások mély megjelölést hordoznak, amelyben a lassúságot nem említik. A teknős tetoválásnak ősi gyökerei vannak, sok nép a testére helyezi a képét, különleges jelentést adva neki.

teknős tetoválás jelentése
teknős tetoválás jelentése

Jelentés különböző nemzeteknél

A kínaiak a teknősöket a nagy hűséges harcosokkal társítják, számukra a teknős nagy erőt és kitartást jelent.


Kínában szeretik és tisztelik a teknősöket, számukra ez az egyik szent állat, amely a víz, az északi, az őskáosz, a jin energia elemeinek a jele. Kínában négy szent állat él: a teknős, a sárkány, a főnix és a fehér tigris, mindegyiknek megvan a maga oldala és eleme a világnak. A legerősebb kombináció a teknős és a sárkány kombinációja. Szokás volt, hogy a császári harcosok egy sárkány és egy teknős képét helyezték a testre, amelyek egyesülése a legyőzhetetlenséget jelzi. Sok legenda szerint a teknősnek megvan a jóslás képessége.

A görög-római kultúra is tisztelte a teknősöket. A teknősbéka a nőiesség és a termékenység jele, Vénusz istennőnek szentelték. A teknős képe Hermész (a kereskedelem, a profit, az ügyesség és az ékesszólás istene) emblémájaként is szolgált.

Hosszú élet. Ez a megnevezés a teknős tetoválás fő értelmezése, mert, mint tudjuk, a teknősök hosszú életet élnek, körülbelül 150 évig és még tovább. Japán népe tisztelte a teknősöket hosszú életükért és az évek bölcsességéért. Japánban a teknős Kumira (a tengerek japán istene) attribútumaként működött, valamint a teknős képe a navigáció jele volt.

teknős tetoválás jelentése
teknős tetoválás jelentése
teknős tetoválás jelentése

Egyes népek úgy vélték, hogy a teknős a világ teremtésének jele.


India lakói, valamint Ázsia országai azt hitték, hogy a teknős egy elefántot tart erős héján, amelynek hátán az egész világunk van. Ugyanakkor az elefánt férfias princípiumként működött, míg a teknősbéka nőies volt, ez az egyesülés a nemzedék és a teremtés hatalmas erejét jelentette.

A taoisták nemcsak tisztelték a teknősöket, hanem szent állatnak is tekintették őket. A teknőst ábrázoló taoista tetoválás az egész világűr megtestesülését jelenti, amelyben a kagyló a mennyei kupolát ábrázolja. Az indiánok a teknősöket is a világűrhöz társították; legendáik szerint ennek az állatnak a hátából nőtt ki a nagy kozmikus fa. A sumérok a teknősöket imádták, azt hitték, hogy a teknős egy olyan istenség megszemélyesítője, amely képes megismerni és nagy mélységekbe vezetni.

A teknős képével ellátott tetoválásnak pontosan Polinéziában volt a legerősebb energiája. Az ókori polinézek nagyon mély megjelölést tettek ebbe a tetoválásba, amelyben a teknőst a legerősebb amulettként értelmezték. A polinéz kultúra a teknősöket titokzatos és hihetetlenül erős lényekként írja le, ezért a teknőstetoválás nagyon mély amulett erővel rendelkezik.

teknős tetoválás jelentése
teknős tetoválás jelentése

Általános értelmezés

A teknős tetoválás számos mély pozitív megjelölést tartalmaz, ha összeadva a következő eredményt kapjuk:

  • Az idők bölcsessége;
  • Hihetetlen erő;
  • Védelem minden rossz ellen;
  • A nyugalom és az egyensúly megjelölése;
  • Lányoknál ez a termékenység jele;
  • Férfiaknak erő és legyőzhetetlenség.A tetoválás bármilyen stílusban, méretben és színsémában, tetszőleges helyen elkészíthető.

Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.