A piercing gyógyulása: hogyan kell megfelelően ápolni az új piercinget - VeAn Hungarian
A piercing gyógyulása

A piercing gyógyulása: hogyan kell megfelelően ápolni az új piercinget

A piercing viselésének ötlete sokakat vonz.

Fontos megérteni, hogy ez két ember munkája - a mesteré és a tiéd. A piercinges ajánlásainak betartásától függ a gyógyulás eredménye. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a terület megfelelően helyreálljon, és a szúrás helyén ne maradjanak hegek. Végül is a piercing egy nyílt seb, amely megfelelő ápolást igényel.

A piercing gyógyulása

Fül, orr, köldök, mellbimbó:

 • Permetezzen antibakteriális spray-t a piercing minden oldalára. Óvatosan törölje le egy vattapamaccsal, hogy megtisztítsa a piercinget és az ékszereket a szennyeződéstől, portól, plazmától, vértől és egyéb szennyeződésektől. Az eljárást naponta, a beavatkozás után 3-4 alkalommal két héten keresztül meg kell ismételni.
 • Permetezzen egy speciális oldatot a szúrás minden oldalára, és óvatosan távolítsa el a maradékot vattapamaccsal. Az eljárást naponta kétszer meg kell ismételni egy hónapon keresztül a beavatkozás után.
 • Rendszeresen ellenőrizze az ékszerek rögzítésének szilárdságát, mert az ékszerek néha meglazulhatnak.
 • 2-4 héten belül keresse fel a stúdiót, hogy csökkentse a fülbevaló méretét, és minimalizálja a sérülés kockázatát (az orr és a köldök esetében ez nem szükséges).
 • A gyűrűt a szúrásba legkorábban a beavatkozás után 2-2,5 hónappal lehet behelyezni.
 • A mellbimbók és a köldök piercingjeinek tisztítása után tiszta kötést kell tenni a felületre, és két hétig fenn kell tartani, hogy minimalizáljuk a sérülés kockázatát.
A piercing gyógyulása
A piercing gyógyulása

Nyelv, smiley, ajkak:

 • Hígítson antibakteriális folyékony koncentrátumot 1:2 arányban. Öblítse ki a szúrás helyét naponta 3-4 alkalommal két hétig a beavatkozás után. A gyógyulási időszakban étkezés után öblítse ki a száját vízzel.
 • Rendszeresen ellenőrizze az ékszerek rögzítésének szilárdságát, mert azok meglazulhatnak.
 • 2-4 héten belül vegye fel a kapcsolatot a stúdióval az ékszerek méretének csökkentése érdekében, hogy minimalizálja a sérülés kockázatát (a smiley opcionális).
 • Az ajkak külső felületét ugyanúgy kell kezelni, mint a fülpiercinget.
A piercing gyógyulása

Mi számít normálisnak
a gyógyulás során:

Az első néhány hétben a szúrás helyén vérzés, lokális duzzanat vagy zúzódás léphet fel.

A bőr elszíneződését, viszketést és fehér-sárga színű folyadék szivárgását is észlelheti (de nem gennyes), ami védőkéreggé alakul. Mindezek a tünetek normálisak, és nem kell aggódni miattuk.

A piercing gyógyulása
A piercing gyógyulása

Mennyi idő alatt
gyógyul meg az új piercing:

A piercing típusától függően a test különböző részei különböző sebességgel gyógyulnak.

Ez függ az ember egészségi állapotától, alvásminőségétől, stressz-szintjétől, táplálkozásától, valamint a megfelelő és rendszeres ápolástól. Például a nyelvpiercing gyógyul a leggyorsabban, mivel ezen a területen intenzív a véráramlás. Általában egy-három hónapnál tovább nem tart. A fülcimpa általában hat hétig gyógyul, míg a porcszúrás vagy az orr piercing 6-12 hónapig, a köldök pedig akár egy évig is eltarthat.

Fontos tudni, hogy a piercing egészségesnek tűnhet, mielőtt a gyógyulási folyamat befejeződik. Ennek az az oka, hogy a sérült szövet kívülről befelé gyógyul. Bár egészségesnek tűnhet, a belső rész törékeny marad. A lényeg az, hogy legyél türelmes, és folytasd az ápolást a teljes gyógyulási időszak alatt, amelyet a piercingmester adott meg.

A piercing gyógyulása

Azok a jelek, amelyek arra utalnak, hogy a szúrás meggyógyult:

 • A váladék és a kéreg már nem képződik.
 • A piercing szélei egészségesnek tűnnek, és megfelelő színűek (vörösség és egyéb gyulladás jelei nélkül).
 • Az ékszer könnyen mozog benne.
 • Nincs duzzanat, hámlás vagy fájdalom.A javasolt gyógyulási időszak végén keresse fel a mesterét, hogy ellenőrizze a piercing állapotát. Szükség esetén segítséget nyújt, és szakmai tanácsot ad.

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.