A tetoválás megfelelő gondozása: hogyan lehet elérni a kívánt eredményt és elkerülni a szövődményeket - VeAn Hungarian
A tetoválás gondozása

A tetoválás megfelelő gondozása: hogyan lehet elérni a kívánt eredményt és elkerülni a szövődményeket

Az új tetoválás nemcsak az önkifejezés módja és izgalmas élmény, hanem nagy felelősség is.

A megfelelő gondozás kulcsfontosságú a megfelelő gyógyulás biztosításához és a fertőzés kockázatának minimalizálásához. Minél nagyobb a tintával borított terület, annál tovább tarthat a gyógyulás. Függetlenül attól, hogy kezdő vagy tapasztalt tetováló kultúra-rajongó vagy, a gondozás fontossága soha nem csökken.

A tetoválás gondozása

Útmutatások:

A tetoválási ülés végén a tetoválómester fertőtleníti az érintett területet és védőfóliával takarja le.

Ezután az ügyfél személyre szabott utasításokat kap a gondozáshoz. A fóliát csak néhány óra elteltével, otthon vagy más tiszta helyiségben szabad eltávolítani. Az első kezelés pontos idejét és egyéb utasításokat a tetoválómester adja meg.

Ezután a következő lépéseket kell elvégezni:

 1. Közvetlenül a tetoválás felvitele után a mester védőkötéssel takarja le, hogy megakadályozza a szennyeződésekkel való érintkezést, és csökkentse a fertőzés kockázatát.
 2. A kötést az ülés után 2-4 órával el kell távolítani.
 3. A tetoválást óvatosan meg kell mosni meleg vízzel és antibakteriális szappannal.
 4. Óvatosan törölje le a tetoválást papírtörlővel.
 5. Vigyen fel gyógyító krémet a tetoválásra.
 6. Fedje le a tetoválást egy új, tiszta kötéssel.Ezeket a műveleteket (2-6. pontok) 4-5 óránként meg kell ismételni az első 2-3 napban, amíg a tetoválásból plazma szivárog. Ezután elegendő lesz a tetoválást naponta 3-4 alkalommal megmosni és vékony réteg krémet felvinni két héten keresztül.

Ha mindent helyesen csinálsz, a tetoválás környékén 3-4 nap múlva védőfólia (var) keletkezik. A sterilitás kérdése különösen fontos a tetoválás utáni első három napban, amikor a legsebezhetőbb. Ebben az időszakban a gondoskodásnak a legalaposabbnak és legjobb minőségűnek kell lennie.

A tetoválás gondozása
A tetoválás gondozása

Miért fontos a tetoválás gondozása:

Csakúgy, mint a tetoválómester kiválasztása, a tetoválás gondozása rendkívül fontos.

Hatással van a végeredmény minőségére és az új minta tartósságára. A megfelelő ápolás segít megelőzni a fertőzéseket, és elősegíti a bőr gyors gyógyulását. Ezen túlmenően a tetoválás minősége 50 százalékban a gondozástól függ.

A biztonságos, gyors és jó minőségű gyógyulás érdekében szükséges:

 • Csak tiszta és laza pamutból vagy más természetes anyagokból készült ruházatot viseljen. Ez a törölközőkre is vonatkozik. Az izzadt, piszkos és viszkető szövetek problémákat okozhatnak a gyógyulásban.
 • Ne tegye ki a tetoválást közvetlen napfénynek. A megőrzés érdekében használjon legalább 30-50 SPF fényvédőt.
 • Kerülje a kiegészítők viselését az új tetoválás környékén.
 • Három hétig ne látogasson szaunát, fürdőt, úszómedencét stb.
 • Aludjon azon az oldalon, amelyik az új tetoválással ellentétes.
 • Kerülje a túlzott fizikai megterhelést. Ezenkívül 10 napig fel kell hagyni az edzéssel és az edzőterembe járással.A felelősségteljes és megfelelő gondoskodás lépések, amelyeket meg kell tennie a biztonságos gyógyulás és a testművészet megjelenésének megőrzése érdekében. Függetlenül attól, hogy tetoválása kicsi vagy az egész hátát elfoglalja, fontos megbizonyosodni arról, hogy teljesen meggyógyult.

Problémás területek vagy színvesztés esetén forduljon tetoválómesteréhez korrekció céljából, de csak a teljes gyógyulás után.

A tetoválás gondozása

Lehetséges szövődmények:

A tetoválás alkalmazása azt jelenti, hogy a bőrt tűvel többször is megsértik.

Emiatt egy ideig érzékeny. A nem megfelelő ápolás vagy annak teljes hiánya a következő szövődményeket okozhatja:

 • Fertőzés. Mivel a friss tetoválás nyílt seb, hajlamos a fertőzésekre (elsősorban streptococcus és staphylococcus fertőzésekre). A probléma tünetei közé tartozik a duzzanat, láz, jelentős bőrpír, fájdalom és gennyedzés.
 • Gyulladás – a bőrszövetek károsodására adott normális válasz. Ha azonban túl sokáig tart, hegek kialakulásához vezethet.
 • A körvonalak elmosódása és a színvesztés. Ha nem védi megfelelően a tetoválást a napfénytől, a pigment károsodhat.
 • Allergia. Rossz minőségű vagy alkalmatlan kenőcsök vagy krémek használata kiütést, irritációt és egyéb allergiás reakciókat válthat ki.A helytelen gondozás hegek kialakulásához, valamint egyenetlen gyógyuláshoz vezethet.

A tetoválások világában, ahol minden vonal a művészet megnyilvánulása, a megfelelő gondozás nagyon fontos szerepet játszik. Ahogyan a tetoválómester kiválasztása meghatározza az Ön remekművének kezdetét, úgy a megfelelő gondozás kulcsfontosságú annak megőrzésében és tartósságában. Az új tetoválásért vállalt felelősség nemcsak az esztétikai megjelenésről, hanem a bőr egészségéről is szól. Ne feledje, hogy minden lépés az egészséges gyógyulás felé befektetés a testművészetbe.

A tetoválás gondozása
A tetoválás gondozása
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.