Felső ajak piercing: kezelés és ellenjavallatain - VeAn Hungarian
Ajak piercing
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Ajak piercing

Az európai országok először a középkorban, az afrikai népek felfedezése során ismerkedtek meg az ajak piercinggel.

Sok törzs díszítette ilyen szokatlan módon a testét, hogy megmutassa, melyik törzshöz tartozik, mi a foglalkozása, milyen helyet foglal el a társadalomban. Ma a test piercinget eredeti díszítésnek és az önkifejezés egyik módjának tekintik. A testmódosításnak számos fajtája létezik, ebben a cikkben az ajak piercinget vesszük közelebbről szemügyre. Ez az egyik legnépszerűbb piercing típus, amely a lányok körében nagy keresletnek örvend, a férfiak körében kevésbé népszerű. Ennek a piercing típusnak számos stílusa van, amelyekről a szöveg alatt adunk tájékoztatást.

felső ajak piercing
felső ajak piercing

Az ajak piercingek stílusai

 1. Monroe.
  1. Gyönyörű, nőies, stílusos és elegáns ajak piercing. Széles körben keresett a női nem körében. A piercinget a felső ajak felett, a jobb oldalon végzik, a híres Marilyn Monroe anyajegyét szimulálva. Nagyon ritka, hogy az ajak másik oldalán egy második piercinget helyezzenek el, ebben az esetben fontos szerepet játszik a szimmetria, tökéletesnek kell lennie.
 2. Madonna.
  1. Ezt a fajta ajakpiercinget a felső ajak felett, a bal oldalon végzik.
 3. Smiley.
  1. Egy piercing, amely csak mosolygás közben látható. A felső ajak és az íny között feszülő hártyába helyezik az ékszert, az eljárás alig érezhető.
 4. Medúza.
  1. Az ajakpiercing meglehetősen elegáns stílusa. Az felső ajak felett középen, az orr alatt szúrják át, és egy speciális fülbevalót rögzítenek, lapos zárral. Szintén 2000 óta létezik a "medúza": vízszintes és függőleges változata. Banán vagy rúd alakú piercinget szoktak szúrni.
 5. Lovbrette.
  1. A piercinget az alsó ajak alá szúrják. Ez a stílus is lehet függőleges vagy vízszintes. Függőleges lyukasztás esetén a piercing egészen az állig ér.
 6. Ashley.
  1. A piercinget az alsó ajak közepén (az ajak külső vagy belső oldalán) végzik. Egy ritka, de nagyon elegáns ajak modifikáció. Fájdalmas érzések kísérik, és hosszú időbe telik a gyógyulás.
 7. Jestrum.
  1. Függőleges piercing az alsó ajakban. A szúrást szintén középen végzik.
 8. Labrette.
  1. Az alsó ajkat az íny szintje alatt szúrják át. Az ékszerek közül a banán, a félgyűrű és a gyűrű a legmegfelelőbbek.

A fent felsorolt ajak módosítási módszereken kívül még sok más, úgynevezett "harapás" stílus is létezik. Például: kígyómarás, dália, pókmarás, delfin harapás és így tovább. Az összes létező harapás közül a legeredetibb a dália. Ezt a típust a száj sarkának átszúrásával végzik. Az ékszereket banán gyűrűk, félgyűrűk, valamint tüskék, mikro - banán formában alkalmazzák.

felső ajak piercing
felső ajak piercing
felső ajak piercing

Ajak piercing

Az ajakpiercingek sokféle stílussal rendelkeznek, így többféle fülbevaló is létezik, amelyeket ehhez a test módosításhoz használnak.

 1. Banán, mikro - banán.
  1. Egy ívelt gém alakú díszítés, amelynek végein különböző színű golyók vannak.
 2. A pálcazáras karikagyűrűk használata csak a száj területének módosítására alkalmas.
  1. Ezek a gyűrűk nem alkalmasak lapos átszúrásra, mert kényelmetlen a használatuk. A szegmentált gyűrűk - olyan egyszerű gyűrűk, amelyek részekre oszthatók.
 3. A patkó használata.
  1. Az ékszer külsőre egy gyűrűhöz hasonlít, de az egyes részek helyett a szélein menetes csatlakozások vannak. Ezek a piercingek különböző formákban kaphatók.
 4. Labrettek.
  1. A kiegészitő teteje gyémánttal vagy strassz kővel díszített, amelyet lapos kapoccsal rögzítenek.
felső ajak piercing
felső ajak piercing

Javaslatok az átlyukasztott ajak ápolásához

Minden piercing típus kíméletes bánásmódot igényel, az ajkak módosítása pedig még inkább, mivel ez az arc nagyon érzékeny területe.

A piercing ápolása során fontos figyelembe venni, hogy a piercing mindkét oldalát kezelni kell. Nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk meg a szájöblítésről a mester által ajánlott oldatokkal.

Nézzük meg közelebbről az ajak módosítások kezelését:

 • A nyálkahártyát feltétlen le kell törölni, a legmegfelelőbb termék a “Miramistin”;
 • Különös figyelmet érdemel a szájöblítés speciális oldatokkal, pl. "Stomatitis";
 • Több héten keresztül óvatosan tisztítsa az ékszereket klórhexidinnel;
 • Az első napon a piercing helyét nem szabad nedvesíteni, végső esetben előtte zsíros alapú kenőccsel kell bekenni;
 • Néhány napig a szúrás helye kipirosodhat és enyhén megduzzadhat; e tünetek enyhítésére "Miramistine" borogatást kell alkalmazni;
 • A piercing teljes gyógyulásáig tartózkodjon a rúzsok, balzsamok és egyéb rúzsos termékek használatától;
 • Próbáljon meg feleslegesen nem hozzányúlni a piercinghez, és kerülje a piercing területének sérülését.

felső ajak piercing

A testpiercingekre vonatkozó korlátozások

Bármilyen testmódosítás bizonyos százalékban egészségügyi kockázatokkal járhat.

Ezért meg kell ismerkedni a piercing eljárás fő ellenjavallataival:

 • A fő ellenjavallat a herpesz, valamint a bőr különböző egyéb betegségei;
 • A megfázás szintén ellenjavallt;
 • A terhesség alatt, a terhesség teljes időtartama alatt tartózkodni kell bármilyen piercing átszúrásától a test bármely területén; mivel nem tanácsos a terhesség alatt külső beavatkozásokat végezni;
 • A testpiercing ellenjavallt vérbetegségben szenvedő emberek esetében is; a piercing gyógyulása nagyon hosszú időbe telik, és nem kívánt következményekkel járhat;
 • A legyengült immunrendszer szintén a piercingek egyik korlátozója.Az ajak piercingek fő következményei a duzzanat, a gyulladás vagy a fertőzés. Gyulladás esetén el kell távolítani az ékszert, fertőtlenítő szerekkel borogatást kell alkalmazni az átlyukasztott területre, alaposabban kell ápolni és jobban odafigyelni az átlyukasztott testfelületre. De érdemes megjegyezni, hogy a gennyesedés nem csak a rossz ápolástól keletkezhet, hanem az ékszer nem megfelelő anyaga vagy súlya is okozhatja. Egy nagyon nehéz ékszer lehúzza a bőrt, és így megakadályozza a teljes gyógyulást. Ebben az esetben az ékszer darabot egy könnyebb változatra kell cserélni. Ha az ékszer fémje nem megfelelő, más ötvözetet kell választani, például: aranyat, ezüstöt vagy orvosi ötvözetet.

felső ajak piercing
felső ajak piercing
felső ajak piercing
Az ajak piercingek lépésről-lépésre történő végrehajtása

Az ajak piercinget lehet piercing pisztollyal vagy tű segítségével végezni.

Sok mester azt állítja, hogy a tű az ideális szúróeszköz a piercing lyukasztásához. Piercing pisztollyal való munka során bőr részecskék bekerülhetnek a lemezbe, ami a további piercing-eljárások során vérmérgezéshez vezethet. Néhányan azt mondják, hogy a professzionális tűt egy közönséges katéterrel is helyettesíthető, amelyet minden gyógyszertárban árulnak. Önön múlik, hogy milyen lyukasztási módot választ.

Szóval, hogyan történik az ajakpiercing készítése? Megtekintsük az ajkak módosításának egyik népszerű stílusát - a "smiley"-t.

 • A felső ínyfék átlyukasztás legelső lépése - a nyáltermelés csökkentése. A nyelv alá és az íny köré vattarolnit kell elhelyezni, ezzel csökkentve a nyál mennyiségét a szájban. A vattarolnit magad is összecsavarhatod, vagy vásárolhatsz készen a gyógyszertárban.
 • A piercing területét alaposan le kell kezelni klórhexidinnel, vagy hidrogén-peroxidot is lehet használni.
 • A felső ajkat a lehető legmagasabbra húzzuk, hogy az ínyféket könnyen át lehessen szúrni.
 • Az ínyféken találni kell egy világos területet, amelyet át kell szúrni. Ha az ínyfék nagyon nagy, az ékszer alig lesz látható; ha az ínyfék nagyon alacsonyan helyezkedik el, a piercing mosolygás és beszéd közben is látható lesz.
 • A piercing eljárás végeztével a vattarolnit el kell távolítani a szájüregből, és alaposan ki kell öblíteni a szájüreget "Miromistin" készítménnyel.A "smiley" eljárás fájdalommentes, és nem vérzik az eljárás során.

Az ajkak bármely más részének vagy az ajkakhoz közeli területek átszúrásához speciális szorító eszköz használata szükséges. A szorítóeszközre az ajak rögzítéséhez van szükség, valamint annak biztosítására, hogy a piercing tökéletesen egyenes legyen, és ne legyen ferde.

Fontos megérteni, hogy az ajakpiercing olyan eljárás, amely különleges tudást, készségeket és jó tapasztalatot igényel. Ezért jobb, ha nem kísérletezik vele egyedül, hanem kapcsolatba lép egy jó szakemberrel a piercing területén. Ha még nem döntött a valódi ajak piercing mellett, de a vágy, hogy legyen egy ajak piercingje, nem hagyja el - a kamu piercing segíthet. Más szóval - hamis piercing, amelyben a piercinget nem lyukasszák át. Egyszerűen csak viselsz egy hamis fülbevalót, amely egy ideig az ajkad kívánt részét díszíti.

Ne féljen kísérletezni, legyen eredetibb és ragyogóbb, ne féljen megmutatni a személyiségét egy ajak piercinggel. Forduljon jó, tapasztalt szakemberekhez, fedezze fel az ajak piercingek világát és az új, élénk érzéseket.

Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.