Alagutak a fülben: hogy kezdik, hogyan csinálják, mennyire fájdalmas - VeAn Hungarian
Alagutak a fülben
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Alagutak a fülben: hogy
kezdik, hogyan csinálják,
mennyire fájdalmas

A fülalagút a hipszterek körében gyakori testmódosítási forma.

Az alagutak a tetoválásokkal és más típusú piercingekkel együtt a figyelem felkeltésének és az önkifejezésnek egyik módja. Az ilyen típusú piercing története az ókorba nyúlik vissza. Alagutak a fülben – gyakori díszítés az afrikai és polinéz törzsek körében. Ha úgy dönt, hogy kifeszíti a fülét, jöjjön el a VeAn szalonba, hogy biztonságosan és esztétikusan végezze el a feszítést.

Alagutak a fülben

Hogyan csinálják

A különböző emberek fülei eltérő méretűek és alakúak.

Egyeseknél a lebeny az archoz van rögzítve, másoknak szabadon lóg. Az első esetben a furat maximális átmérője általában nem haladja meg a 12 mm-t. A másodiknál ​​nagyobb a nyújtási hatékonyság. 30 mm átmérőt érhet el. A lyuk elhelyezkedésének nagy jelentősége van. A lebeny nagymértékű nyújtásához fontos, hogy a lyuk valamivel a közepe felett legyen.

Az elsődleges feladat egy tapasztalt technikus megtalálása, aki a megfelelő helyen, az egészségügyi előírások betartásával elvégzi a defektet. A piercers két módszert használ az alagutak létrehozására: kiszélesítik a szúrást, és szikével bemetszenek a lebenybe. Mindegyik módszernek vannak előnyei és hátrányai.

Alagutak a fülben
Alagutak a fülben
Alagutak a fülben

A szúrás kiterjesztése

A lebenyben lévő lyuk gyakran szisztematikus nyújtással készül.

A piercer egy tűvel átszúrja a fülcimpát és behelyez egy fülbevalót. 2 hét elteltével egy 2 mm-es szélesítő műszert helyeznek a furatba. Fokozatosan a bővítő szerszámokat nagyobb átmérőjű analógokra cserélik. A lyuk az ügyfélnek megfelelő méretűre van kiszélesítve. Az elkészülési idő az egyedi jellemzőktől és a kívánt átmérőtől függ, és elérheti a 12-24 hónapot. A nyújtás mértéke a következő tényezőktől függ:

 • A bőr egyéni jellemzői – rugalmasság, puhaság.
 • Lebenyméretek.
 • Az ellátás jellemzői. A megfelelő gondozás felgyorsítja az eljárást és megakadályozza a szövődményeket.A lebeny olyan méretűre van megfeszítve, amely vonzza az ügyfelet. Maximális lyuk akkor tekinthető, ha a lebeny belső felülete és a külső széle közötti távolság 2 mm. Ha folytatja a nyújtást, megnő a lebeny szakadásának veszélye.

Alagutak a fülben
Alagutak a fülben

Vágás készítése szikével

Szike segítségével a piercer bemetszést végez a lebenyen, figyelembe véve a kívánt átmérőt.

A módszer alkalmas nagy alagút létrehozására. A megoldás előnye a gyors eredmény. A hátránya a plasztikai műtét szükségessége a lebeny integritásának helyreállítása érdekében, ha úgy dönt, hogy nem visel alagutat vagy dugót.

Alagutak a fülben
Alagutak a fülben
Alagutak a fülben
Milyen dekorációkat
válasszunk az alagúthoz

A dekoráció fő típusai az alagutak és a dugók.

Az első esetben olyan gyűrűről beszélünk, amelynek közepén átmenő lyuk van. A dugók tömör, lyuk nélküli dekoráció. Válasszon hipoallergén anyagokból készült ékszereket, amelyek biológiailag kompatibilisek az élő szövetekkel. A legjobb lehetőségek a titánból és rozsdamentes acélból készült ékszerek. A kiváló minőségű ékszerek tökéletesen sima felülettel rendelkeznek, nem forgácsolódnak, ütések vagy repedések. A kényelmes illeszkedés könnyűvé és kényelmessé teszi a nyújtást.

Ha a lyuknyújtás szakaszában van, kerülje a nikkelt tartalmazó ékszereket. A fém allergiás reakciót válthat ki. A nikkelt tartalmazó ékszerek akkor viselhetők, ha eléri a kívánt méretet.

Alagutak a fülben
Alagutak a fülben
Milyen gyakran kell
tisztítani az ékszereket?

Az ékszereket naponta megtisztítják a szennyeződésektől, hogy elkerüljék a gyulladásos folyamat kialakulását és a kellemetlen szag megjelenését.

Az alagutat, amely a szúrás után kevesebb mint 2 hétig a lebenyben marad, nem szabad eltávolítani. Profi segítség nélkül nehéz lesz visszaszerelni.


Mennyire fájdalmas a fül nyújtása?


Általában a fájdalom a lebeny nyújtásakor mérsékelt. A fájdalom súlyosbodhat, ha a lyuk túl gyorsan tágul. Ha a fájdalom erős és lüktető, akkor nagy a gyulladásos folyamat valószínűsége. Forduljon a piercerhez vagy orvoshoz, ha a testhőmérséklete megemelkedik, és gennyesedés jelei vannak.

Alagutak a fülben
Alagutak a fülben
Alagutak a fülben
Hasznos tippek

A VeAn szalonban részletes útmutatást kap a lebenyben lévő lyuk nagyításához.

Ennek eredményeként a lehető legjobban kinyújthatja a fülét, és bármilyen ékszert viselhet ízlése szerint. A fül nyújtása hosszú folyamat. Ne rohanjon és ne alkalmazzon túlzott erőt, ami szövetkárosodáshoz vezethet. További ajánlások:

 1. Legyen türelmes, és gyakorolja a személyes higiéniát.
 2. A nyújtás megkezdésekor használjon 1,2 mm átmérőjű szerszámokat, fokozatosan növelve a számot 1,6 mm-re, 2,5 mm-re, 3 mm-re stb.
 3. Várjon legalább 2 hetet egy nagyobb átmérőjű nyújtószerszám felszerelése előtt.
 4. Masszírozza meg a fülcimpát, mielőtt egy nagyobb nyújtószerszámot felszerel.
 5. Viseljen nehéz ékszereket, hogy felgyorsítsa a folyamatot felesleges sérülések nélkül.
 6. Használjon a piercer által ajánlott speciális bőrpuhító szereket. A bőrpuhító szerek használatának köszönhetően a bőr rugalmassá válik, és kevésbé károsodik a nyújtás során.
 7. Ne távolítsa el az ékszereket. Ha több napig nem visel ékszert, a lyuk kisebb lehet.
 8. Ne érintse meg a fülét koszos kézzel. Használjon nyújtó és szépítő eszközöket meleg zuhany után, amikor a bőr tiszta és puha.
 9. Fertőtlenítse az ékszert a piercer által ajánlott vegyületekkel.
 10. Óvja fülét a véletlen sérülésektől, ha háziállatokkal játszik, sportol és ruhát vesz fel.A technikus titán alagút segítségével 3 mm-rel megnövelheti a furatot. A szilikon alagutak általában 6 mm-nél nagyobb furatok esetén használatosak. Lassú puffadás esetén vérzés, hegesedés és egyéb szövődmények ritkák. A legfeljebb 8 mm-es lyukak maguktól bezáródhatnak, ha a nyújtási folyamat lassú és nem alkalmaznak agresszív hatásokat.

Alagutak a fülben
Alagutak a fülben
Milyen eszközöket használnak
a lebeny nyújtására?

Általában speciális kúpokat használnak, amelyek 40-60 mm hosszú, különböző átmérőjű rudak.

Az egyik oldalon a kúp átmérője 3 mm, a másik oldalon - több mint 8 mm. A széles oldal a kívánt méret. Az akril spirálok és expanderek alkalmasak a lebeny nyújtására, amelyet óvatosan kell csavarni, amíg meg nem jelenik a fájdalom.

Alagutak a fülben
Alagutak a fülben
Alagutak a fülben
Tetszett a cikk? Kérlek értékeld.
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.