Alsó ajak piercing: Az alsó ajak piercingek típusai. - VeAn Hungarian
Alsó ajak piercing
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Alsó ajak piercing

A piercingek legkülönfélébb típusait több mint az első évezred óta ismeri az emberiség.

És ha a fülbevalók olyan gyakoriak, hogy ritkán képesek felkelteni mások figyelmét, akkor az arcon, az alsó ajak területén lévő látványos ékszerek semmi esetre sem maradnak észrevétlenül. Milyen típusú alsó ajak piercingek különösen népszerűek manapság? Mit kell tudni az eljárás jellemzőiről és az ékszerválasztásról?

Alsó ajak piercing
Alsó ajak piercing

Az alsó ajak
piercingek típusai

Ma a következő fajtákat tekintik az alsó ajak piercingek legrelevánsabb típusainak:

 • medusa inferior – a szúrás az alsó ajak alatt történik, szigorúan a közepén;
 • labret – aszimmetrikus szúrás, közelebb a száj egyik sarkához;
 • függőleges – az alsó ajak függőleges átszúrásával;
 • vízszintes – vízszintes irányban végzett defekt;
 • Spider Bites – két egymás melletti szúrás a száj bal vagy jobb sarkához közelebb.

Alsó ajak piercing
Alsó ajak piercing
Alsó ajak piercing

Nincs túl sok fajta, közülük azonban választhat egy különösen látványos lehetőséget, amely kiemelheti egyéniségét.

Fontos megjegyezni, hogy annak ellenére, hogy az alsó ajak és az áll területén nincsenek nagy erek, a szúrások egy része meglehetősen fájdalmas eljárás. Ráadásul a friss szúrások elég erősen vérezhetnek.

Az akupunktúrás szakemberek meg vannak győződve arról, hogy az arcnak ezen a területén található számos biológiailag aktív pont, amelyeknek az állandó kitettsége nem feltétlenül hat a legjobban az egészségére. Ezért nagyon fontos, hogy gondosan válasszon egy stúdiót és egy olyan mestert, aki a lehető legbiztonságosabban valósítja meg tervét, és megpróbálja minimalizálni az ügyfél kényelmetlenségét.

Alsó ajak piercing

Hogyan csinálják?

Mielőtt a szalonba vagy stúdióba megy, ahol piercinget készítenek, fontos, hogy mosson fogat és alaposan öblítse ki a száját, hogy a lehető legpontosabban eltávolítsa az ételmaradékot.

Friss sebbe kerülve gennyedéshez és elhúzódó gyulladásos folyamathoz vezethetnek. Az alsó ajak piercingjének szépségápolási eljárása a következő sorrendben történik:

 • Az ügyfél kényelmes pozíciót vesz fel.
 • A mester érzésteleníti a szövetet azon a helyen, ahol a szúrást végzik. Néha ez a lépés nem kötelező, vagy az ügyfél inkább lemond róla.
 • A szúrás helye fertőtlenítésre kerül.
 • Az ajak csattal van rögzítve.
 • Egy speciális tű segítségével a mester szúrást hajt végre, és behelyezi a fülbevalót, szorosan rögzítve egy csattal vagy klipszel.
 • A szúrás helyére tapaszt helyeznek.Ebben a szakaszban a mester manipulációi befejeződnek, és az ügyfél hazatérhet. A fájdalom és a kellemetlen érzés jellemzően legfeljebb két hétig tart, azonban ez a mutató egyéni - a regeneráció intenzitása, a sebgyógyulás sebessége, valamint az ügyfél fájdalomküszöbe határozza meg.

Alsó ajak piercing
Alsó ajak piercing

Javasoljuk, hogy az alsó ajak piercingjét naponta legalább kétszer végezze el, és ezt a következő négy hétben kell elvégezni.

Bizonyos típusú piercingek azonban hosszabb gyógyulást igényelnek. Például a „függőleges” és „vízszintes” feldolgozást három hónapon keresztül kell elvégezni. A sebkezeléshez szükséges antiszeptikus szerek optimális megválasztását, valamint a fülbevaló tisztításának módját minden bizonnyal a szúrást végző szakember tanácsot ad Önnek.

Ezenkívül körülbelül egy hónappal az eljárás után ajánlott:

 • kerülje a sebet irritáló ételeket – egy időre le kell mondania a sós, savanyú, fűszeres, forró ételekről;
 • ügyeljen az étkezés folyamatára, hogy ne sértse tovább a nyálkahártyát;
Alsó ajak piercing
Alsó ajak piercing
Alsó ajak piercing
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.