Daith piercing migrén kezelésére - VeAn Hungarian
Daith
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Mi az a Daith piercing,
és miért olyan népszerű?

A Daith egy piercing, amelyet a fül belső részén, a hallójárat közelében lévő porc átszúrásával hoznak létre.

Az ilyen piercing nemcsak eredetinek tűnik, hanem meglehetősen ritka is, ami növeli a Daith tulajdonosának eredetiségét. Porcszövet szúrást csak bátor és magabiztos ember végez, hiszen a beavatkozás sokszor fájdalmasabb, mint a fülcimpa szúrása, ráadásul alaposabb ápolást igényel, és a gyógyulási időszak is tovább tart.

Érdemes megjegyezni, hogy a porcpiercing kicsit kényesebb, mint a többi piercing, és a daith piercinghez speciális ékszereket kell választani. A daith ékszerek különlegessége: feltétlenül hipoallergén anyagból - aranyból, titánból, sebészeti acélból - kell készülnie, és meglehetősen vékonynak és kényelmesnek kell lennie. Főleg, ha az első dekorációról van szó. Mivel meg kell tanulnia, hogyan kell megfelelően gondozni ezt a piercinget, az ékszernek kényelmesnek kell lennie, és szabadon át kell férnie a lyukon. Ez segít elkerülni a fájdalmat, valamint jobb ellátást és fertőtlenítést biztosít.

Ami a hely ékszereinek variációit illeti, sok van belőlük, kezdve a hagyományos kövekkel vagy apró figurákkal díszített gyűrűktől kezdve a különféle formájú eredeti ékszerekig (szívek, félgyűrűk).

Egy tapasztalt mester minden bizonnyal ad ajánlásokat az ékszerek típusára és anyagára vonatkozóan, ezért ne vásároljon ékszert a piercing készítése előtt anélkül, hogy a mesterével konzultálna. Ezenkívül a szalonban egy ilyen vásárlás közvetlenül az eljárás előtt is megtehető, ami szintén segít időt takarítani.

migrén piercing
daith piercing
fejfájás piercing

Daith piercing
migrén kezelésére

A külső jellemzők és a vizuális előnyök mellett az ilyen piercingeket gyakran terápiás céllal is végzik, mert a közhiedelem szerint a Daith segít megszabadulni a migréntől.

Természetesen még mindig sok vita és ellentmondás övezi ezt a hiedelmet, többek között a terület szakértői részéről is, de ez semmilyen módon nem befolyásolja a Daith népszerűségét.

daith piercing
migrén piercing

Mi a migrén piercing?

Keleten több ezer évvel ezelőtt találták fel az akupunktúrát, amelynek során egy speciális tűt alkalmaznak a test meghatározott pontjaira.

Ennek a hatásnak köszönhetően az agy béta-endorfint (lazító és fájdalomcsillapító anyagokat) küld egy bizonyos helyre, ami lehetővé teszi az izmok ellazulását, csökkenti a fájdalmat bizonyos testrészeken, vagy jótékony hatással van a belső szervekre. Az egyik ilyen pont a fülkagyló porca, amelyet a Daith piercinghez választottak.

Természetesen az 1990-es években, amikor elkezdték a Daith készíteni, senki sem gondolt az akupunktúrára és a keleti kultúrára. Az ilyen piercing kizárólag esztétikai oldalát vették figyelembe, mert igaz, hogy az ilyen ékszerek nagyon eredetiek és szokatlanok. Idővel azonban a migrénben szenvedő Daith tulajdonosok észrevették az ilyen szúrás jótékony hatásait: a migrén intenzitása csökkent, és a rohamok közötti intervallumok hosszabbak lettek.

Minél több ilyen vélemény lett, annál többen kezdték el a migrén piercinget nemcsak esztétikai, hanem terápiás célból is végezni – például mint fejfájás piercing. Ugyanakkor ma már sok szkeptikus vitatja a migrén piercing gyakorolt ​​jótékony hatásait. Ez egyébként semmilyen módon nem befolyásolja a Daith népszerűségét.

fejfájás piercing

A migrén piercing
valóban működik?

Nehéz biztosan megmondani, hogy a migrén piercing valóban segít-e a migrénben, mivel nem készültek szigorú vizsgálatok ennek az állításnak a megerősítésére.

Emellett sok szakértő állítja, hogy a piercing lehetséges pozitív hatása csak egy Placebo-effektus, amelyben a páciens meggyőzi magát a javulásról, és azt a migrén piercinghez társítja.

Számos klinikai megfigyelés és beszámoló létezik olyan emberektől, akik azt állítják, hogy ez a fajta piercing segített nekik csökkenteni a migréntől okozott fájdalmat és kényelmetlenséget, de ez inkább pszichoszomatikus hatás eredménye lehet, nem pedig a fájdalom biológiai mechanizmusaival való közvetlen kölcsönhatás. Ezért nehéz magabiztosan megmondani, hogy a migrén piercing segíteni fog, de nehéz vitatkozni, hogy ez egy eredeti és gyönyörű dekoráció. Ha egyedi piercing-lehetőséget keres, a Daith piercing csak az Ön számára készült.

migrén piercing
fejfájás piercing
daith piercing
Mennyi idő alatt gyógyul
meg a migrén piercing?

Érdemes megjegyezni, hogy a piercing gyógyulási folyamata minden személy számára egyedi, de a legfeljebb 9 hónapig tartó időszakot tekintik normának.

Igen, ez az időtartam túl hosszúnak tűnhet, de a szúrás összetettségét tekintve ez teljesen természetes. Ezért legyen türelemmel - a gyógyulás során ne érintse meg a piercinget, hogy elkerülje a szennyeződést és fertőzést, továbbá a szúrás helye viszkethet és kellemetlenséget okozhat a gyógyulás során.

Fontos megjegyezni, hogy kezdetben fájdalom, zúzódások vagy bőrpír és enyhe duzzanat is előfordulhat. Ez szintén normális, és ha megfelelően gondoskodik a szúrásról, nagyon hamar elmúlik. A legfontosabb dolog az, hogy kövesse a szakember összes ajánlását, és válassza ki a megfelelő ápolószereket a szövődmények elkerülése érdekében. De a legfontosabb a Daith piercingben a megfelelő mester kiválasztása, aki tökéletesen elvégzi a munkát, és segít a piercing gondozásában.

fejfájás piercing
migrén piercing
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT