Felületi piercing: előnyei és alkalmazási okai - VeAn Hungarian
Felületi piercing
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Felületi piercing

A felületi piercing a testmódosítás népszerű típusa, amelyet az ékszerek különleges elrendezése különböztet meg.


Ebben az esetben szinte az összes díszítés a bőr alatt van. Csak a jelölések maradnak a felületen. Ez a fajta body art mikrodermális esztétikát biztosít. A mikrodermálisokkal ellentétben a sík piercingeknek két lyuk van - bemeneti és kilépési, és nem hajlamosak idővel kiesni.

Felületi piercing

Felületi piercing: előnyei és alkalmazási okai

A felületi piercing egy stílusos dekoráció, amely segít felhívni a figyelmet bizonyos testrészekre.


Ha olyan ruhát visel, amely felfedi a vállát, válasszon lapos kulcscsont piercinget. Egy piercing a comb területén kiemeli ennek a testrésznek a szépségét. Alkalmas azoknak, akik alacsony derekú farmert és crop topokat viselnek. Hívd fel a figyelmet gyönyörű melleidre egy piercing segítségével a dekoltázs területén.

A felületi piercing fő előnye, hogy az arc és a test szinte bármely részén elhelyezhető. A szemöldök, az arccsont, a homlok és az orcák területén, a mellkason és a combon történik. A be- és kilépőnyílások a bőr felső rétegében a közelben találhatók. A tűvel történő szúráshoz a mester ujjaival megcsíp és lehúz egy bőrdarabot. Ezután a dekorációt behelyezzük a lyukba.

Felületi piercing
Felületi piercing

Felületi piercing: főbb típusok

Bőrszúrást szinte bárhol lehet végezni az arcon és a testen.


Mondja el vágyait a VeAn szalonmesternek, aki a legjobb elhelyezési lehetőséget ajánlja. A felületi piercingek népszerű típusai:

 • Szemöldök ellen. A szúrás az arccsonton ferdén helyezkedik el.
 • Orrnyereg. Vízszintes szúrás a szemek közötti területen.
 • Köldök. Elhelyezési lehetőségek - fent, lent, a köldök mentén.
 • Mell. Elhelyezkedési területek: kulcscsont, mellkas központi része.
 • Nyakvonal. Általában függőleges szúrásról beszélünk, amely a mellek között található.
 • Szemöldök. A szemöldök piercingek technikailag a felületi piercingek közé tartoznak.
 • Csípő. Válasszon egy vagy több piercing közül, hogy díszítse a combját. Népszerű stílus a szimmetrikusan elhelyezett piercingek a jobb és a bal combon.
 • Csukló. A szúrások egy karkötő utánzatot hoznak létre.
 • A fej hátsó része. Válasszon függőleges vagy vízszintes elrendezést.Külön érdemes megjegyezni a felületi piercingek összetett típusait, például egy fűzőt. A hátoldalon több defekt található. A dekorációkat szalag köti össze, ami egy fűző utánzatot hoz létre. A nemi szervek és a szeméremtest síkbeli piercingje széles körben elterjedt.

Felületi piercing

Felületi piercing: ékszerfajták

Elterjedt ékszertípus a súlyzó, amely lehet egyenes, íves vagy U alakú.


Az U alakú fülbevalót kifejezetten sík piercingekhez tervezték. A kapcsokra hasonlítanak, és a rúdra merőlegesen elhelyezkedő alacsony lábak jellemzik őket. Válasszon hipoallergén anyagokból készült ékszereket - rozsdamentes acél, titán, arany, platina, ezüst. Az ékszerek diverzifikálása érdekében a gyártók különféle anyagokból - gyöngyből, nemesfémből és természetes kőből - készült borítású rudakat kínálnak.

Felületi piercing
Felületi piercing
Felületi piercing: mennyire fájdalmas a folyamat

A felületi piercing során fellépő fájdalmas érzések általában mérsékelt jellegűek.


A fájdalom intenzitása a szúrás helyétől és a személy egyéni érzékenységétől függ. Sokan azt állítják, hogy egy piercing a szemek, a nemi szervek és a fej hátsó részén fájdalmasabb, mint a mellkas vagy a kulcscsont területén.

Felületi piercing
Felületi piercing: ápolási jellemzők

A "VeAn" szalon mestere részletesen elmagyarázza, hogyan kell gondoskodni a szúrás helyéről.


Szigorúan kövesse a piercer ajánlásait, hogy felgyorsítsa a gyógyulási folyamatot és megakadályozza a gyulladás kialakulását. A szövetek helyreállításának időtartama a piercing helyétől, az ellátás minőségétől és a test egyéni jellemzőitől függ. Átlagosan a teljes gyógyulás 2-12 hónapon belül következik be.

Figyelembe kell venni a visszautasítás kockázatát, amely más típusú piercingekhez képest nő. A dísz bőr alatti elhelyezkedése miatt a test idegen testként azonosítja, és elkezdi kiszorítani. Az ékszerek helyes kiválasztása és a professzionális piercing olyan tényezők, amelyek csökkentik az elutasítás valószínűségét. Alapvető ápolási szabályok:

 • Napi kezelés fertőtlenítőszerekkel.
 • Védelem a ruhákkal, hosszú hajjal és egyéb tárgyakkal, például fésűvel és testszivaccsal érintkező mechanikai sérülések ellen.
 • Nyílt víztestekben való úszás, medencék és hidromasszázs fürdők látogatásának megtagadása.Ne használjon vissza alkoholos italokat, amelyek csökkentik a koncentrációt és érzéstelenítő hatásúak. Alkoholos intoxikáció esetén megnő a véletlen szúrásos károsodás veszélye. Ne érintse meg a piercinget és ne mozgassa az ékszert, amíg a piercing teljesen meg nem gyógyult. Ha ki szeretné cserélni az ékszert, forduljon piercerhez.

A felületi piercing hajlamos az elutasításra, ami szükségessé teszi a piercing helyének gondos figyelemmel kísérését az ékszer viselésének teljes időtartama alatt. Az elutasítás jelei közé tartozik a megnövekedett fájdalom és érzékenység a szúrási területen, a dísz elmozdulása vagy túl laza elhelyezése, a lyukak megnagyobbodása.

Ha fertőzés jelei jelennek meg - bőrpír és duzzanat, gennyes váladékozás, testhőmérséklet emelkedés, azonnal forduljon piercerhez vagy orvoshoz.

Felületi piercing
Felületi piercing
Tetszett a cikk? Kérlek értékeld.
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.