Fül piercing: Helyek & Fajták - VeAn Hungarian
Fülek
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Fülpiercing

A fülpiercing a testmódosítás talán leghíresebb fajtája, amelynek, akárcsak magának a piercing szolgáltatásnak, megvannak a maga típusai.


A legelterjedtebb fülpiercing a fülcimpa piercing, amelyet bármelyik szalonban végeznek, és otthon is könnyen elvégezhető. A füllyukasztásnak sok fajtája van, ma körülbelül harmincnégyféle szolgáltatás létezik, amelyek fülbevalókban és elhelyezkedésben különböznek egymástól.

fül piercing helyek
fül piercing helyek

 1. Lebenyszúrás.
  1. A lebeny a fül legpuhább része, így a legkönnyebben átszúrható. Ez a fajta piercing meglehetősen gyorsan gyógyul, megfelelő gondozás mellett.
 2. Helix.
  1. A fülhegy szúrása, pontosabban a felső része. Mivel a porcnak nincsenek idegvégződései, a szúrási folyamat gyakorlatilag nem észrevehető.
 3. Anti helix.
  1. A fülkagyló felső részén kettős szúrást végeznek. Ennek a piercingnek egy másik neve a szoros piercing.
 4. Felső hélix.
  1. Ezt a fajta piercinget a göndörítésen (felső részen) is végrehajtják, míg a piercinget szinte a fej közelében végzik. A piercing eljárás meglehetősen bonyolult, ezért a felső hélix nem olyan gyakori, mint a fül más típusú módosítása.
 5. Days.
  1. A füllyukasztás egyik legnehezebb típusának tartják. Az indiai tanítások szerint ez a szúrás az erek védelme. Az ilyen típusú fül piercing végrehajtásához egy speciális tűt készítenek, amely képes megbirkózni a középső porc piercingével. Nagyon fontos tényező, ami a Days piercing minőségéről beszél, a dekoráció, pontosabban annak elhelyezkedése. Fontos, hogy a fülbevaló teljesen takarja a szúrás helyét, ha a szúrás látható, a piercing nem jó minőségű.
 6. Tragus.
  1. Más szóval, tragus defekt. Bár a porc lesz átszúrva, a tragus fájdalmas szúrásnak számít.
 7. Antitragus.
  1. A fül alsó része (kagyló) lesz átszúrva. Egy másik fülbevaló a göndör ívelt porcában helyezkedhet el.
 8. Industrial.
  1. Két, néha három szúrás végrehajtása a fülgöndörítésen. Ezek a szúrások súlyzóval vannak összekötve. Általában a pontokat párhuzamosan szúrják át, bár néha vannak olyan defektek, ahol a második pont valamivel magasabb, mint az első.
 9. Rock.
  1. Az "ellentragus" típusára emlékeztető különbség csak a díszítés kialakításának alacsonyabb követelményeiben van. A fülbevaló a tragus fölött, a fülkagylóban található.
 10. Fallout.
  1. Kivitele "ipari" jellegű, több egymással párhuzamos szúrást is végeznek, díszként gyűrűk szolgálnak. A gyűrűk azonos átmérőjűek.
fül piercing helyek
fül piercing helyek
fül piercing helyek

A fülpiercing gyógyulási ideje

Felnőtteknél és gyermekeknél eltérő a piercing gyógyulási ideje. Gyermekeknél a szövetek regenerációja sokkal gyorsabb, mint egy felnőtt szervezetben.


Ezért az alábbiakban egy példát mutatunk be egy fiatal szervezet szúrásának gyógyulására tizenhét év után.


 • A lebeny teljes gyógyulása két-négy héten belül megtörténik.
 • A helix punkció nyolc-tíz hétig gyógyul.
 • A felső hélix és az anti-helix szúrások körülbelül hat-nyolc héten belül gyógyulnak.
 • A days akár tizenkét hétig is gyógyul.
 • Az industrial kezelés akár tíz hétig is eltart a teljes gyógyulásig.
 • Az olyan típusú piercingek, mint a tragus és az antitragus hattól tizenkét hétig gyógyulnak.Ha eltávolítja a fülbevalót, az átszúrt hely nagyon gyorsan meggyógyul. Ha a piercing túlnőtt, az utólagos szúrást nem lehet ugyanott elvégezni, kicsit félre kell lépni.

A fülpiercingek évek óta rendkívül népszerűek. Ráadásul nem csak a lányok, hanem a férfiak körében is. Fontos megérteni, hogy még egy egyszerű fülcimpa piercing is speciális ismereteket, készségeket és tapasztalatot igényel. Ezért nem szabad kockáztatnia egészségét, ne végezze el maga a szúrási eljárást. Forduljon tapasztalt, bevált szakemberhez, és élvezze a minőségi piercinget.

fül piercing helyek
fül piercing helyek
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.