Helix piercing: Helix variációk | Ékszerek arzenálja helix piercinghez. - VeAn Hungarian
Helix
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Helix piercing

A piercing szakemberek tudják, hogy a fülkagyló területével való munkavégzés nem mindig egyszerű, különösen, ha helix piercingről van szó - a felső porcos részének piercingéről.

A Helix piercinget spirál -piercingnek is nevezik. Ez egy látványos módja annak, hogy egy fülbevalóval vagy ékszerek egész kombinációjával díszítse fülét. Ez a fajta szúrás tudást és tapasztalatot igényel. Találjuk ki, mitől különleges.

Helix piercing
Helix piercing
Helix piercing

Helix variációk

Klasszikus értelemben a Helix piercing a fülkagyló porcszövetének egyetlen szúrása.

Azonban ahogy az étvágy evés közben jön, az sem áll meg itt, aki már beszerzett egy divatos piercinget. Ezért az ügyfelek gyakran kérnek kettős vagy háromszoros szúrást, valamint közvetlen vagy fordított szúrást. Az egyik nem zavarja a másikat, és az ékszerek ügyes kombinációjával stílusos kompozíciót készíthet.

Helix piercing
Helix piercing

Beszéljünk a fájdalomról

Alig néhány évtizeddel ezelőtt a fülcimpa piercingjét bravúrral társították, mert általában fájdalomcsillapítás nélkül, otthon végezték.

A mi szélességi fokainkon nem esett szó Helix piercingről. Lehet, hogy valaki tudta alkalmazni, de kevés ilyen extrém szakember volt. Amikor a fülkagyló porcszövetét átszúrják, az érzés nagyon kellemetlen. A modern fájdalomcsillapítók lehetővé teszik, hogy ne érezzen fájdalmat a szúrás során. Érzéstelenítés hatására a szúrás enyhe csípésnek érezhető bizsergő érzéssel. Az egész eljárás 2-3 percet vesz igénybe. A szövődmények kockázata nullára csökken a szakember professzionális munkájának, az egészségügyi és higiéniai előírások betartásának és a szúrás helyének megfelelő gondozásának köszönhetően.

Helix piercing

A Helix piercing
eljárás jellemzői

Annak ellenére, hogy az auricle porcának átszúrásának eljárása kevésbé fájdalmas, még mindig érdemes betartani számos ajánlást, amelyek felgyorsítják a rehabilitációs időszakot és elkerülik a szövődményeket.

Az eljárás utáni gyors felépülés érdekében érdemes:

 • A szúrásokat egymás után hajtsa végre. Kerülje a porcszövetek egyszerre két helyen történő átszúrását, különösen a különböző füleken. Az a tény, hogy tilos a szúrás oldalán aludni. A szövetek gyors helyreállításához ezt nem szabad megtenni.
 • Rendszeresen kezelje a sebet antiszeptikus oldatokkal, mivel a helix piercingek gyógyulási ideje hosszú.
 • Piercing előtt jelölést kell készíteni – jelezze a fülbevaló elhelyezésének helyét. A megrendelőnek gondoskodnia kell arról, hogy a jelölések elrendezése megfeleljen az ő kívánságainak.Más típusú piercingekkel ellentétben a porcszúrások gyógyulási ideje hosszabb. Legyen óvatos a higiéniai kérdésekben, és ne érintse meg újra a fülkagylót. Az eljárás előtt tanácsos orvoshoz fordulni, és konzultálni az esetleges ellenjavallatokkal kapcsolatban.

Helix piercing
Helix piercing
Helix piercing
Mi akadályozhatja a
gyors felépülést egy
helix piercing után?

A porcszövet gyógyulási sebessége sok tényezőtől függ, az egyik legjelentősebb az ellátás.

Fontos betartani a következő intézkedéseket:

 • Használjon bizonyos fülbevalót – labreteket. Tilos közvetlenül a piercing után súlyzót, gyűrűt és egyéb ékszert felszerelni, amely érintkezésbe kerülhet a ruházattal, hogy elkerülje a gyógyuló szövetek károsodását.
 • A piercing után több hétig ne látogasson magas páratartalmú helyeket (fürdő, szauna, uszoda), ne sportoljon aktívan. A szúrás utáni első 2-3 napban kerülje a vízzel való érintkezést, és száraz samponnal „mossa meg” a haját.A rehabilitációs időszak időtartama 3-6 hónap. Az, hogy a szúrás helye milyen gyorsan gyógyul, a test sajátosságaitól és az ellátás mértékétől függ. Sebek kezelésére ne használjon vattakorongokat, amelyek szöszje könnyen behatol a sebbe. Jobb, ha antiszeptikus oldattal átitatott géztamponokat használunk.

Helix piercing
Helix piercing
Mi a teendő, ha a szúrás
helye nem gyógyul jól?

Ha tiszta vagy gennyes váladékot lát a szúrás helyén, azonnal forduljon orvoshoz.

Gyulladásos folyamat jelenlétére utalhat még a: bőrpír, viszketés, duzzanat, szövettömörödés. Nem kell saját kezűleg kezelni a sebet, különben komplikációkat kockáztat.

A Helix piercinget legjobban a hideg évszakban lehet elvégezni. Magas hőmérsékleten a szúrás helye lassabban regenerálódik, és nagyobb a szövődmények száma. A fülbevalót a szúrás helyének teljes gyógyulása után cserélik ki. Jobb ezt az eljárást végző mesterrel megtenni. Szakember elmondja, hogyan távolítsa el és helyezze fel helyesen a fülbevalót a lágyrészek sérülésének elkerülése érdekében.

Helix piercing
Ékszerek arzenálja
helix piercinghez

Miután a mester lehetővé teszi a fülbevalók cseréjét, ízlésének megfelelő ékszereket vásárolhat.

A helix piercinghez való fülbevalók különféle anyagokból készülnek: arany, ezüst, titán, műanyag stb. Minden attól függ, hogy vannak-e korlátozások egy adott típusú anyagra adott allergiás reakció miatt.

A kialakítás típusától függően a helix piercinghez való fülbevalók a következő formában kaphatók:

 1. Gyűrűk.
  1. Helix piercinghez használható. A gyűrűk népszerűek a piercing-rajongók körében, de mint korábban említettük, nem szabad közvetlenül a piercing után felvenni őket.
 2. Súlyzó.
  1. Ez egy rúd, mindkét oldalán csavarással rögzítve.
 3. Labret.
  1. A köröm egyik oldalán golyóval, a másik oldalán csavarral van ellátva. Ez az első típusú helix piercing ékszer, amellyel foglalkozni fog.


A Helix piercinggel kapcsolatos ismeretek alapjait megkapta. Nem marad más hátra, mint egy jó mester kezébe kerülni. Amit őszintén kívánunk Önnek!

Helix piercing
Helix piercing
Helix piercing
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.