Industrial piercing - VeAn Hungarian
Industrial
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Industrial piercing

Az industrial egy nagyon eredeti típusú testmódosítás, amelyben egyetlen ékszer egyszerre két lyukat egyesít.

A fülbevaló a fülkagyló felső részére kerül elhelyezésre, a rúd lehet egyenes vagy ívelt. A lyukak egymással szemben helyezkednek el: az egyik lyuk az archoz közelebb, a másik az ellenkező irányban található a porcon. A díszítést először a felső szúrásba vezetik be, majd az alsóba, majd rögzítik.

Az industrial piercing egy extrém típusú testmódosítási szolgáltatás. Ez a típus nemrég jelent meg a piercing területén, de máris rengeteg rajongót szerzett. A szúrás sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy mind a lányok, mind az erősebb nem megjelenését ilyen módon díszítse. Első pillantásra úgy tűnhet, hogy az industrial alkalmazása egyáltalán nem nehéz, de ez egy téveszme. Ha ilyen típusú piercinget szeretne végezni, nagyon fontos, hogy keressen egy professzionális szalont, tapasztalt és bevált szakemberrel. Mert csak egy szakképzett piercing mester tud ilyen típusú szúrást végrehajtani anélkül, hogy eltalálná az aktív pontokat és idegcsomókat.

Industrial piercing kezelés
Industrial piercing kezelés

Egyrészt egy ilyen testmódosítás azonos típusúnak tűnhet, de van néhány lehetőség az ékszerek viselésének változatosságára.


Az industrial fülbevalók, bár ugyanúgy néznek ki, de megvannak a saját különbségeik. Például egy fülbevaló lehet egyenes vagy ívelt rúddal; a hegyek különböző formájúak, méretűek és színűek lehetnek. A fülbevaló viselésének módja is változó: lehet vízszintes vagy függőleges rúd, lehetséges a fülbevaló párhuzamos elhelyezése, az ékszer átlós vagy szögletes viselése.

Industrial piercing kezelés
Industrial piercing kezelés
Industrial piercing kezelés

Gyógyulási időszak

Az áttört porc elég hosszú ideig gyógyul, de fontos szerepet játszanak az egyes ügyfelek testének egyéni jellemzői.

Átlagosan három hónaptól egy évig gyógyul az industrial. Az első néhány hónapban nyirok és vér kerülhet ki az átszúrt területről, ezért nagyon fontos, hogy a piercinget lelkiismeretesen rendszeresen kezeljük fertőtlenítő szerekkel.

A lyukak gyógyulási ideje lerövidíthető, ha betart néhány ajánlást:

 • Két-három hónapig ne aludjon a piercing oldalán;
 • Ne érintse meg a lyukakat piszkos kézzel;
 • Háromnaponta cserélje ki a párnahuzatot egy friss és tiszta párnahuzatra;
 • Ha a piercinget hideg évszakban végzik, a fejfedőt is minden harmadik napon ki kell mosni;
 • Korlátozza a sérült terület érintkezését a hajjal;
 • Kezelje a lyukakat a mester által előírt gyógyszerekkel.


Kiegyensúlyozott étrend, jó immunitás, jó egészség és rendszeres kezelés mellett a lyukak csatornája néhány hónap múlva behúzódhat. Ha különböző egészségügyi problémák lépnek fel, és a szúrt hely rendszeres kezelése akadozik, a gyógyulási időszak jelentősen elhúzódhat. Ha nem lesz meg a szükséges ápolás, a fülbevalót folyamatosan megérinti ruhák vagy egyéb külső tényezőkkel – fennáll annak a veszélye, hogy a test elutasítja az ékszert.

Industrial piercing kezelés

A szúrás megvalósítása

 • Előzetesen a mester megvizsgálja az ügyfél fülét, és kiválasztja az industrial piercing számára legmegfelelőbb helyet.
 • A piercing mester segít az ügyfélnek a tökéletes ékszer kiválasztásában a fülkagylója paraméterei szerint.
 • A piercing mester az eljárás számos ellenjavallatában is tanácsot ad az ügyfélnek, számos további ajánlást ad a szúrt terület kezelésére.
 • A mester egyszerhasználatos kesztyűt vesz fel, kibont egy egyszerhasználatos tűt, amiket sterilizálnak.
 • A fülkagylót antiszeptikus készítménnyel fertőtleníti.
 • A mester elvégzi a leendő lyukak jelölését.
 • Két szúrást végez a tű segítségével.
 • Lassan kihúzva a tűt, utána egy fülbevalót szúr a csatornába.
 • Antiszeptikus készítménnyel történő újbóli kezelést végez.Ha a piercing mester felajánlja Önnek, hogy a következő sorrendben egy-két hét kihagyással végezzen defektet, akkor egy tapasztalatlan és szakszerűtlen mester előtt áll. Szintén nem kívánatos két különböző dekoráció használata a lyukakban, még ha azt mondják is, hogy a szúrások gyorsabban gyógyulnak, nagy a valószínűsége annak, hogy a csatornák különböző méretűek lesznek. És ebben az esetben a jövőben nem fogja tudni feltenni a súlyzót.

Industrial piercing kezelés
Industrial piercing kezelés

A következmények bekövetkezése

A leggyakoribb következmény egy vírus vagy fertőzés bejutása a nyílt sebbe.

Ez történhet az eljárás során, a műszer és a fülbevaló rossz minőségű sterilizálása miatt. Vagy ez a kockázat rossz minőségű ellátás esetén jelentkezik.

A gyakori piercingsérülések miatt a test elkezdheti elutasítani a fülbevalót. Egyes esetekben keloid hegek képződhetnek. Allergiás reakció is előfordulhat a fülbevaló fémére.

Mindenesetre, ha valami zavarja Önt, azonnal forduljon egy piercing szakemberhez. Hiszen nemcsak a piercing minősége, hanem az egészsége is múlik rajta.

Industrial piercing kezelés
Industrial piercing kezelés
Industrial piercing kezelés
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.