Köldök piercing - VeAn Hungarian
Köldök piercing
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Köldök piercing

A köldök piercinget aligha lehet valami szokatlan vagy egzotikus dolognak nevezni, mert ezt a fajta testdíszt a szebbik nem tagjai közül rengetegen használják.

Az eljárás körül azonban rengeteg kérdés, kétség és mítosz kering. Ebben a cikkben megpróbáljuk részletesebben elmagyarázni a témát.

köldök piercing tudnivalók
köldök piercing tudnivalók

A köldök piercing története

Sokan a köldök piercinget, mint a testművészet egyik formáját újdonságnak tartják, míg mások azt állítják, hogy a köldök piercinget már évezredek óta csinálják.

Tehát kinek van igaza? Bizonyára nehéz megmondani a dátumot vagy a korszakot, amikor az emberek elkezdték átszúrni a köldöküket, de azt tudjuk, hogy már az ókori egyiptomiak is aktívan gyakorolták ezt az eljárást. Igaz, nem esztétikai okokból tették, számukra ez egy megkülönböztető jel volt, amely egy különleges pozíciót demonstrált, de sehogy sem egy ékszert. A szépségért végzett köldök piercing a női bikini divatba kerülése után vált tömegesen népszerűvé. Az erkölcsök kezdték megengedni, hogy a nők meztelenebbek legyenek, és ezt sok népszerű színésznő, énekesnő és modell ki is használta. Természetesen rajongóik fogékonyak voltak az "újdonságra", és a köldök piercing divatos és népszerű trenddé vált. Ma már nem olyan sokkoló vagy egyedi dolog a köldökpiercing, népszerűségben a fülpiercing után a második helyen áll. Tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy a köldök piercing a szépség hangsúlyozására vagy a tömegből való kitűnésre végett vált divatossá - viszonylag fiatal jelenség. Bár maga az eljárás több tízezer éves.

köldök piercing tudnivalók

Köldök piercing - ellenjavallatok

A köldök piercing eljárás, bár egyszerű, mégis nagyon igényes, mivel megfelelő tudást, szakértelmet, steril helyiséget, speciális eszközöket és az orvos jóváhagyását igényli.

Végül is, a szép és szexi köldök helyett komoly egészségügyi problémákat kaphat. Kifejezetten nem ajánljuk, hogy piercinget készíttessen magának, vagy bízza testét és egészségét barátokra vagy ismerősökre. A köldök piercing egy meglehetősen olcsó szolgáltatás, olyannyira, hogy ostobaság lenne kockáztatni. Csak olyan profi piercingkészítőre bízza magát, aki ismeri a szakterületet, rendelkezik tapasztalattal és vásárlói visszajelzésekkel. Még így is fontos megjegyezni, hogy bármely piercingművész, bár rendelkezik bizonyos orvosi ismeretekkel, nem orvos, és biztosan nem rendelkezik az Ön egészségére vonatkozó információkkal. Tehát az első dolog, amit meg kell tennie - konzultáljon orvosával, és csak miután megkapta a jóváhagyását - gondosan válassza ki, hol és ki fogja elvégezni a köldök piercing átlyukasztását.

Felejtse el a köldök piercinget, ha a következő egészségügyi állapotok állnak fenn Önnél:

 • Hepatitis
 • Hasnyálmirigy-gyulladás
 • HIV
 • Gyomorhurut az akut fázisban
 • Reuma
 • Cukorbetegség
 • Vérmérgezés vagy véralvadási rendellenesség
 • Krónikus bőrbetegségekEz a lista nem teljes, csak a leggyakoribb problémák listája. Tehát, ha törődik az egészségével - előzetesen forduljon orvoshoz.

köldök piercing tudnivalók
köldök piercing tudnivalók

Hol jobb köldök piercinget csinálni?

Természetesen mindenkinek van olyan barátja vagy ismerőse, aki hajlandó nem csak a fülét és a köldökét, hanem bármely más testrészét is átfúrni jelképes összegért.

Még ha egy ilyen barát nincs is, az internet egyszerűen tele van rengeteg útmutatókkal - "Hogyan lehet ingyen köldök piercinget csinálni otthon önmagának?". Tehát a köldök piercinggel nem lehet probléma, igaz? Természetesen feltéve, hogy nincs orvosi ellenjavallat, különben a következmények akár végzetesek is lehetnek. És természetesen, ha a helyiség és a szerszám teljesen steril, és Ön semmivel sem fertőződhet. És már az első alkalommal egyenletes és szép lyukasztást sikerül csinálni, és nem kell sok időt és pénzt költenie a javításra. És készen áll a fájdalom tűrésre (ritkán fájdalommentes az ilyen eljárás, ha nem egy szakember végzi), és elég időt fordít az elméleti ismeretek elsajátítására. De azért spórolhat egy kis pénzt. Persze nem sokat, hiszen a szolgáltatás egyáltalán nem drága. Ha egyetért a fent leírtakkal, javasoljuk, hogy ne olvassa tovább, mivel határozottan ellenezzük az ilyen hozzáállást.

A piercinget csak képzett szakembernél érdemes végezni speciálisan felszerelt és szervezett helyen. Piercing - szalonok, tetováló - szalonok, szépségszalonok - ez az a hely, ahová érdemes menni ezért a szolgáltatásért. Ezután nagyon fontos meggyőződni arról, hogy a kiválasztott hely megfelel-e minden fontos kritériumnak - steril, tiszta és felszerelt, minden fogyóeszköz egyszer használatos és jó minőségű, a mester maszkban és kesztyűben dolgozik, tapasztalattal, ajánlásokkal és ügyfél-visszajelzésekkel rendelkezik, amelyek bizonyítják a professzionalizmusát.

köldök piercing tudnivalók
köldök piercing tudnivalók
köldök piercing tudnivalók

Köldök piercing ápolás

Az egészségügyi problémák elkerülése és a környezetedben lévő férfiak szépségének megörvendeztetése érdekében nem elég, ha profi piercinger csinálja a piercinget.

Ez csak a dolog egyik része. A második és nem kevésbé fontos rész az, hogy a gyógyulás ideje alatt minden szükséges szabályt be kell tartani, különben mindent el lehet rontani. A gyógyulási idő mindenkinél más és más, egyes esetekben akár néhány hónap is lehet. De ha jól csinálod, legtöbbször egy hónap is elég. Az ápolási eljárás nem bonyolult, és három fő pontból áll:

 1. A megfelelő higiénia betartása.
  1. Az alapvető higiéniai óvintézkedések mellett két-három hétig próbálja meg elkerülni a fürdést. Csak meleg zuhany. A mosószerek közül csak antibakteriális szappan. A köldökhöz vagy az ékszerekhez csak steril kesztyűben vagy speciális oldattal előkezelt kézzel nyúljon. Az ékszereket mindig tartsa tisztán.
 2. A seb kezelése.
  1. A képzett mester gondosan elmagyarázza az ápolási utasításokat, ajánlja a bevált termékeket, és egy tájékoztatót ad minden kezelési tanáccsal arra az esetre, ha valamit elfelejtene.
 3. Megfelelő ruházat.
  1. A ruházat legyen tiszta, könnyű és laza; a gyógyuló területet ne nyomja és ne dörzsölje. Inkább a természetes anyagokat részesítse előnyben.
köldök piercing tudnivalók
köldök piercing tudnivalók
Lehetséges következmények a köldök piercing után

A szebbik nem tagjai közül néhányan néha kellemetlen következményeket tapasztalnak a köldök piercingek miatt.

Még akkor is, ha a gyógyulás során jól ápolták a köldököt, és a piercinget a város legjobb mesterembere végezte. Sajnos senki sincs védve ez ellen.

A leggyakoribb - egy kellemetlen vagy fájdalmas érzés a köldök területén, mind akkor, amikor az ékszer érintkezik a testtel, mind nyugalmi állapotban. Ez azért van, mert még a gyógyult seb is elég érzékeny az elején. Idővel a átszúrt csatorna megkeményedik, és a kellemetlen érzés megszűnik, ha az nem szennyeződés vagy gyulladás miatt van.

Súlyos gyulladás. Érdemes azonnal megtalálni a hibát - lehet egészségügyi probléma, rossz higiéniai körülmények, rossz tartozék vagy súlyosan hibás szúrási eljárás.

Sokkal ritkábban fordul elő a kidobódás. Ez többnyire az ékszer rossz megválasztása - nem elég mély lyukasztás, a termék vagy az anyag rossz minősége, vagy a nem megfelelő forma és méret - miatt következik be.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ez nagyon ritkán fordul elő, de senki sincs ellene védve. Ha problémája van, mindig forduljon szakemberhez, és derítse ki a probléma okát - ne várja meg, hogy majd elmúlik.

Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.