Medusa piercing - VeAn Hungarian
Medusa
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Medusa piercing

A testmódosítás számos fajtája közül a "medúzának" nevezett piercing különleges helyet foglal el.


Ez egy csodálatos, eredeti és nagyon szép típusú testmódosítás, amely elegánsan díszíti a felső ajkat, vagy inkább a felső ajak feletti barázdát. Ez a fajta piercing a legkedveltebb a hölgyek körében, a férfiak ritkán választják ezt a fajta piercinget.

A barázda területén nincsenek idegvégződések és erek, így ezen a helyen a szúrás fájdalommentes és biztonságos. Ennek ellenére nem ajánlott önállóan elvégezni a horony átszúrásának eljárását otthon, mert ismerni kell a követett szúrási technológiát, és jó tapasztalatokkal kell rendelkeznie a megfelelő csatorna kialakításához.

A Medusa piercinget 1990 óta ismerjük. A divattervező és részmunkaidős fodrász azzal az ötlettel állt elő, hogy a felső ajkát középen szúrják ki. Ezt a szokatlan típusú ajakdíszítést sokan kedvelték, és hamarosan nagy keresletnek indult. A szúrás ezt a nevet a helye miatt kapta - a felső ajak feletti horony közepén. Ritkábban az alsó medúzát is végrehajtják - vagyis középen az alsó ajak alatt. De ez a fajta szúrás meglehetősen veszélyes, ezért csak képzett szakemberek gyakorolták.

Medusa piercing

Az eljárás fájdalmas érzése

A Medusa piercing folyamat csak néhány percet vesz igénybe, figyelembe véve az átszúrt hely előzetes feldolgozását és a fülbevaló további bevezetését.


Mint fentebb említettük, a barázda területén nincsenek idegvégződések, így a szúrás ezen a területen gyakorlatilag nem észrevehető. Általában nem alkalmaznak érzéstelenítést, de sok múlik magának az ügyfélnek a fájdalomküszöbén. Alacsony fájdalomküszöb mellett a mester könnyedén elvégzi az érzéstelenítést, és az eljárás szinte észrevehetetlenné válik. Csak akkor érezhet enyhe kényelmetlenséget, ha a tű áthalad a szöveten.

De az alsó medúza végrehajtása során az érzéstelenítő gyógyszerek használata kötelező. Az a tény, hogy az alsó ajak területén sok idegfonat és véredény található, így a szúrás meglehetősen fájdalmas lesz. A piercing eljárás előtt fontos, hogy először konzultáljon egy allergológussal, hogy megtudja, az ügyfél allergiás-e az érzéstelenítő szerek valamelyik összetevőjére. Ne hanyagolja el az allergiatesztet, mert az allergiás reakció fellépése meglehetősen súlyos következményekkel járhat.

Az érzéstelenítés hatásának vége után fájdalmat érezhet a szúrás helyén. Ez a szervezet teljesen normális reakciója. A sérült terület megfelelő, rendszeres ápolása esetén nem fordulhat elő komplikáció.

Medusa piercing
Medusa piercing
Medusa piercing

A szúrások végrehajtása

Az eljárást erre a célra kijelölt helyiségben, a szükséges felszerelésekkel, eszközökkel, előkészületekkel és anyagokkal végzik.


 • A munkahelyi sterilitásnak a legmagasabb szinten kell lennie. A munkaeszköznek sterilizáláshoz autoklávban kell lennie. A mesternek egyszerhasználatos kesztyűben kell munkát végeznie, a kezek és a munkaeszközök további sterilizálásával.
 • A szúrás végrehajtása:
 • A jövőbeni szúrás helyének fertőtlenítését alkalmazzák;
 • Megtörténik a jelölés;
 • Érzéstelenítést alkalmaznak;
 • Speciális szorító segítségével megfogják az ajakat;
 • Egy átmenő csatorna készül speciális tű segítségével;
 • Bevezetés a fülbevaló csatornájába;
 • A hely újrakezelése fertőtlenítőszerrel.Az alsó medúza végrehajtásakor a csatorna megvalósítását vérzés és fájdalom kíséri. A gyógyulási időszak körülbelül négy hétig tart.

Medusa piercing

Gondozási szabályok

A Medusa piercing gondos és rendszeres kezelést igényel, mivel a belső része a szájüregben található.

A piercing utáni első alkalomkor némi kellemetlenség, étkezési problémák és beszélgetési problémák léphetnek fel. De minden probléma gyorsan elmúlik, ahogy a szervezet hozzászokik egy idegen tárgyhoz. A szúrás végrehajtása után a következő négy órában korlátoznia kell magát az étkezésre, az alkoholra és a dohányzásra.
Hogyan kell gondoskodni a medúza piercingről:


 • Amíg a csatorna meg nem gyógyul, korlátozza a savas, fűszeres, forró, kemény és hideg ételek fogyasztását;
 • Korlátozza az alkoholos és alacsony alkoholtartalmú italok használatát;
 • Minden étkezés után öblítse ki a száját antiszeptikummal;
 • A torokfájásos pasztillák segítenek enyhíteni a duzzanatot a piercing helyén;
 • Korlátozza a csókokat, amíg a szúrás teljesen meg nem gyógyul;
 • Vegyen be étrendjébe B-vitaminban gazdag ételeket;
 • Amíg a csatorna teljesen meg nem gyógyult, ne mozgassa, ne húzza vagy távolítsa el az ékszert;A csatorna teljes gyógyulása után nem ajánlott egy napnál tovább eltávolítani a fülbevalót, mert a seb elég gyorsan begyógyul.

Medusa piercing
Medusa piercing
Medusa piercing
Lehetséges következmények

A piercing feldolgozására vonatkozó szabályok gondatlan betartásával a következő szövődmények fordulhatnak elő:

 • Hosszú gyógyulási idő;
 • Ínygyulladás, a fogzománc károsodása;
 • Gyulladás a sérült terület helyén;
 • Genny megjelenése;
 • A termék szervezet általi elutasítása.Fontos! Ne fogadja el az otthoni piercing eljárást, egy szakképzetlen "mester" a legkisebb tévedésnél súlyos betegségekkel megfertőzheti Önt: hepatitis, HIV, AIDS. Ezenkívül az alsó medúza nem megfelelő technológiája esetén nagy a kockázata annak, hogy megsérülnek a fontos idegfonatok, és ezáltal eltorzuljon az arc.

Emlékezzen! Csak olyan bizonyított, képzett szakemberhez kell jelentkezni, akinek a munkaportfóliója már tartalmazza az Önnek szükséges piercing típust. A szúrást gondosan sterilizált eszközökkel és egyszerhasználatos tűvel kell elvégezni.

Ha ennek ellenére tapasztalatlan mesterhez került, és a beavatkozás után huzamosabb ideig duzzanatot érez, kipirosodik, és a seb körül sárgás elszíneződés van - azonnal kérjen segítséget szakembertől, mert ezek lehetnek az első fertőzés tünetei.

Medusa piercing
Hogyan válasszunk medúza piercing terméket?

A piercing eljárás előtt az ügyfél és a mester először megbeszélik az ékszer kiválasztását.


A mester javaslatokat tesz az ékszerek kiválasztására, vagy felajánlja, hogy válasszon egy terméket a szalonban található lehetőségek közül. Elég sok fülbevaló létezik ehhez a piercinghez, de ezek csak a rögzítő típusában különböznek, amiből két fő típus létezik.


 • Mikrobanán - ívelt rudak, amelyeknek a tekercsei különböző formájúak és színűek lehetnek.
 • Labret - nagy kereslet van rájuk, különösen az ajkak módosításakor. A fülbevaló lapos talpú, a fülbevaló külső része dekoratív, tetszőleges csomagolásra cserélhető.
Medusa piercing
Medusa piercing
Medusa piercing
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.