Mikrodermális - VeAn Hungarian
Mikrodermális
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Mikrodermális piercing

A világon hatalmas számú testmódosítási típus létezik, amelyek egyaránt népszerűek a fiúk és a lányok körében.A piercing területén gyakorlatilag nincs korhatár, néhány összetett testpiercing típus mellett. A Microdermál egy nagyon népszerű planáris piercing típus, amely nem csak eredeti, hanem nagyon szép dekoráció is. Bár ez a fajta módosítás nem olyan régen jelent meg, már sikerült elnyernie a szolgáltatás sok rajongójának szeretetét. Mi az a mikrodermál és hogyan alkalmazzák? Fontoljuk meg.

A mikrodermális piercing – az ékszer bevezetése az ügyfél bőre alá. A kívánt területen bemetszést készítenek, amelybe a fülbevaló "horgony" lemezét beillesztik, egy másik része a felületen marad, csomagolással rögzítve. A csomagolás többféle formájú és színű lehet: strassz, virág, csillag, háromszög, labda stb. A kialakítás lehetővé teszi a hát, a kulcscsont, a nyak, a has, a karok, a mellkas, az arc, az ujjak és így tovább díszítését.

A mikrodermális kezelés előnyös anyaga a titán, amelyet erőssége és külső tényezőkkel szembeni ellenállása jellemez. Ez a fém nem oxidálódik nyirok vagy vér hatására, nem mérgező, nem okoz allergiás reakciókat a szervezetben. A titán kompatibilis a bőr szöveteivel, így minimális a valószínűsége annak, hogy a fülbevalót a test kilökje.

A mikroderamál gyógyulása általában körülbelül hat hónapig tart, minden az ügyfél testének egyéni jellemzőitől, a sérült terület gondozásától, valamint a fülbevaló helyétől függ.

Mikrodermális
Mikrodermális

Előnyök és hátrányok

A mikrodermálok fő előnye, hogy a test bármely részét díszíthetik.A helyzet az, hogy a kialakítást úgy alakították ki, hogy a ruházat ne érintse meg, ne deformálódjon a bőrszövetek megfeszítésekor, és ne zavarja a rendszeres mozgásokat. A mikrodermálok teljesen biztonságosak, nem kell aggódnia a külső tényezők miatt.

További előnye a gyors gyógyulási időszak megfelelő gondozás mellett. A sérült szövet gyógyulásának időtartama két-hat hónapig terjed. A piercing rendszeres gondozása jelentősen csökkenti a csatorna behúzásának időtartamát.

Ezen kívül, ha valakinek elege van az efféle piercingből, könnyen megsemmisítheti, ha mesterhez fordul. A mester ezt úgy fogja megtenni, hogy a defektnek alig észrevehető nyoma maradjon.

De, mint más típusú testmódosításoknál, ennek a típusnak is vannak hátrányai:

 • A mikrodermálok kialakítása nem teszi lehetővé egymáshoz közeli elhelyezésüket;
 • Nem tanácsos a mikrodermált túl vékony bőrbe, csontképződményekbe juttatni;
 • A termék kidobásakor heg vagy fehér folt maradhat a piercingen.Annak érdekében, hogy a jövőben ne bánja meg a mikrodermális alkalmazását, fontos, hogy először ismerkedjen meg az ilyen típusú testmódosítás minden előnyével és hátrányával.

Mikrodermális
Mikrodermális
Mikrodermális

Optimális zónák a
mikrodermálokhoz

A kényelmes kialakítás ellenére a mesterek azt javasolják, hogy a mikrodermálishoz válasszák azokat a területeket, amelyek a legkevésbé érintkeznek a ruházattal.Ez lehetővé teszi a csatorna gyorsabb gyógyulását, és a dekoráció jobban meg tud gyökerezni, különféle gyulladásos szövődmények nélkül.

A mikrodermális kezelés legkedveltebb és legnépszerűbb területei:

 • A dekoltázs zóna népszerű az ilyen piercingeknél a lányok körében. A díszítéseket a mellek közepén vagy magasabban helyezik el, egy ilyen módosítás nagyon lenyűgözőnek és gyönyörűnek tűnik. De érdemes megjegyezni, hogy a mellkas területe meglehetősen problémás a szúrás gyógyulásához, mivel nagy a valószínűsége a súrlódásnak és a melltartóval történő piercing megsülésének. Ami elutasításhoz vezethet.
 • Nagyon népszerűek a nyakon lévő mikrodermálok. Ez lehet egy gödröcske a nyak előtt, vagy a hátulján. A második lehetőségben ékszereket szórhat szét, amelyek közötti távolságot hét-nyolc milliméterben kell betartani.
 • Arczóna. Számos elhelyezési lehetőség van az arcon: arccsont, arc, homlok, orrnyereg, alsó arc, oldal stb. A mikrodermálokat ajánlott miniatűr méretben kiválasztani, ami minimálisra csökkenti a fülbevalók kézzel vagy gardrób elemekkel való érintését. Az arcon a gyógyulási időszak körülbelül két hónap, míg a fájdalom legfeljebb egy hétig tart. Ennek a zónának a fő hátránya a sérült terület nagyon gyakori kezelése, mivel a szúrásba kerülő kozmetikai termékek (alapozó, púder stb.) gyulladásos folyamatot okozhatnak.
 • Clavicularis terület. A kulcscsonton a piercing különösen vonzónak tűnik, ráadásul ez a legalkalmasabb terület a mikrodermálisok számára. Az a tény, hogy a kulcscsontok nagyon kényelmesek a piercing gondozásához, és gyakorlatilag nem érintik a ruhákat.A fenti területek nem csak a legoptimálisabb területek az ilyen jellegű módosításokhoz, hanem a mikrodermálisok számára is a legnépszerűbbek. Náluk szinte fájdalommentes a szúrási eljárás, ráadásul a fülbevalók gyökereznek meg a legjobban. De ez nem jelenti azt, hogy csak a nyak, a kulcscsontok és a dekoltázs alkalmas egy ilyen módosításra. Mint fentebb említettük, egy ilyen tervű testmódosítása a test bármely helyére alkalmas. Sok lány ilyen módon díszíti a hasát, szimmetrikusan helyezve el a piercingeket az oldalakon. A srácok viszont szívesebben végeznek szúrást a háton vagy a karokon. De érdemes megjegyezni, hogy ilyen helyeken a piercingnek meglehetősen nehéz lesz gyökeret eresztenie, ezért mindent meg kellesz tenni annak érdekében, hogy a mikrodermák továbbra is a testben maradjanak.

Mikrodermális
Mikrodermális

Az eljárás végrehajtása

Sokan érdeklődnek arról, hogy ez a fajta szúrás önállóan elvégezhető-e otthon.A képzett szakemberek határozottan javasolják, hogy ne végezzenek ilyen eljárást önállóan, hanem forduljanak tapasztalt, bevált mesterhez. A professzionális szalonban a mester segít kiválasztani a megfelelő mikrodermálist, kialakítani a szükséges „zsebet” a terméklemezhez, megfelelően felhelyezni a fülbevalót, és megfelelő ápolási ajánlásokat ad. Ezenkívül a szakember az eljárást teljes higiéniai körülmények között, sterilizált eszközökkel, minden higiéniai szabály betartásával végzi.


A mikrodermális kezelés módja:

 • A mester a megrendelővel kiválasztja a megfelelő dekorációt;
 • A szúráshoz kiválasztott területet antiszeptikus készítménnyel kezeli;
 • A lyukasztó segítségével lyukat készít;
 • Ezután a mester két belső vágást végez, hogy illeszkedjen a lemez méretéhez;
 • A „zsebbe” egy lemezt helyez, nagyon fontos, hogy ezt először a szakember végezze el, különben nyílt sebbe kerül vissza a lemez, ami fájdalmat okoz az ügyfélnek;
 • A mester reteszt csavar a külső részre;
 • A friss piercinget fertőtlenítőszerrel kezeli;
 • A piercing tetejére foltot öntenek, hogy a por és szennyeződés ne kerüljön a sérült területre.Ha valóban tapasztalt, képzett szakemberhez fordul, az eljárás meglehetősen gyors és szinte fájdalommentes lesz. Alacsony fájdalomküszöb esetén érzéstelenítést alkalmaznak.

Mikrodermális
Mikrodermális
Mikrodermális

Alapvető
feldolgozási ajánlások

A piercing hozzászoktatása a piercing mester tapasztalatától, a sérült bőr gondozásától, valamint a higiéniai előírások betartásától függ.Nagyon fontos szempont pontosan a szúrás helyének rendszeres gondozása:

 • Az első három napban a piercingre tapaszt kell ragasztani a seb védelmére;
 • Egy hétig korlátozza a ruhák súrlódását a fülbevalón, mert nagy a valószínűsége a csatorna károsodásának és a seb fertőzésének;
 • Ne látogassanak nyílt medencéket, tározókat, amíg a sérült terület teljesen meg nem gyógyult;
 • Rendszeresen kezelje a piercinget a mester által előírt készítményekkel;
 • Ne érintse meg a piercinget piszkos kézzel;
 • Ne cserélje ki a burkolatot, amíg a lyuk nincs teljesen behúzva.Hosszan tartó fájdalom, hosszan tartó duzzanat, vér- vagy nyirokváladék esetén azonnal forduljon szakemberhez. Gyulladásos folyamat lehetséges, amely a fülbevaló elutasításához vezethet.

Mikrodermális
Mikrodermális

Lehetséges következmények

A szakember tisztességtelen munkája vagy a sérült terület nem megfelelő ellátása esetén a következő következmények léphetnek fel:

 • Ha kozmetikai termékek kerülnek a sebbe, nagy a gyulladás veszélye;
 • Egy friss piercing állandó dörzsölése a ruhákon, valamint rendszeres érintése elutasításhoz vezet;
 • Hegek, sebhelyek megjelenése helytelenül kialakított csatorna esetén;
 • A vékony bőr elcsúszást okozhat, ami a fülbevaló kilökődéséhez is vezethet.
Mikrodermális
Mikrodermális
Mikrodermális
Dekoráció csere

A mikrodermális piercing egyedülálló abban, hogy a fülbevaló cseréjekor csak a felső része kerül cserére.Maga az alap - a bőr alatti lemez - érintetlen marad. A burkolás cseréje csak a csatorna teljes gyógyulása után lehetséges. A csere lassan, steril körülmények között, alaposan megmosott kézzel történjen. Ha a csomagolás szorosan rögzítve van, és nem távolítható el, ne tegyen több erőfeszítést - forduljon egy professzionális szalonhoz. A mester segít a csomagolás cseréjében.

Ha eleged van az ékszerből, és egyáltalán meg akarsz szabadulni tőle, ne dobd ki magad a terméket. A szakember úgy távolítja el a fülbevalót a bőrről, hogy alig észrevehető nyom maradjon. Az ékszerek önálló eltávolításakor fennáll a bőrsérülés veszélye, ami észrevehető heghez, sebhelyhez vezet.

Ne féljen kísérletezni a megjelenésével, a lényeg, hogy vegye fel a kapcsolatot tapasztalt, képzett szakemberekkel, akik segítenek Önnek a magas színvonalú testmódosításban.

Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.