Monroe piercing: kezelés és ellenjavallatain - VeAn Hungarian
Monroe
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Monroe piercing

A piercing területe hihetetlenül népszerű a különböző nemű és korú emberek körében.


Ennek a szolgáltatásnak az egyik legnépszerűbb típusa az ajakpiercing - Monroe.

Mi ez a fajta szúrás: az ajak feletti bőrszakaszt balról átszúrják, majd a szúrásba fülbevalót fűznek, gyöngy vagy golyó alakúra. Ez a szúrás nagyon szépnek és eredetinek tűnik, ennek köszönhetően van egy bizonyos vonzerő és báj a képben. A piercinget professzionális szalonban, helyi érzéstelenítéssel végzik.
A piercing Marilyn Monroe nevéhez fűződik, mert hasonlít az anyajegyére, amely a bal oldalon található az ajak felett. Az ilyen dekoráció nagyon elegánsnak tűnik, így biztonságosan részt vehet különféle üzleti eseményeken, és nem kell aggódnia a megjelenése miatt.

A Monroe piercing népszerűsége a kilencvenes évekből származik, így a hard rock zenészek egyénre szabták stílusukat. Általában ez a piercing nőiesebb típusa, de néhány férfi is így díszítette magát.

monroe piercing kezelés

A dekoráció kiválasztása

A Monroe piercing nagyon lenyűgözőnek, eredetinek és gyönyörűnek tűnik, kiváló minőségű szúrással és megfelelően kiválasztott ékszerekkel.


Általános szabály, hogy a professzionális szalonokban a mester ékszereket kínál, és tanácsot ad a legmegfelelőbb lehetőségre. De ha egyedül szeretne kiválasztani egy fülbevalót, fontos, hogy ne költsön azonnal pénzt nemesfémből készült drága ékszerekre. Mivel nagy a kockázata annak, hogy a fém elkezd oxidálódni, és akkor a jövőben meg kell ismételni a piercing eljárást.

Ha arany ékszert szeretne, fontos, hogy a termék magas színvonalon, legalább 585. szabvány szerint készüljön. De még mindig kívánatos a fülbevaló kiválasztásakor a titánból készült ékszerek kiválasztása. A Monroe piercingnél fontos a labret megfelelő méretű kiválasztása, a legoptimálisabb hossza öt-tíz milliméter, a fülbevaló szélessége 1,8 milliméter. Ezenkívül a fülbevaló kiválasztásakor figyelni kell a mintára, ha azon a helyen található, ahol a fülbevaló megérinti az arcot, akkor a szúrás sokkal tovább gyógyul. Ez annak köszönhető, hogy a szabvány irritáló hatással van a gyógyuló bőrre.

Fontos figyelembe venni a szúrás típusát is: ha a szúrás hosszanti vagy keresztirányú, a legjobb megoldás a mikrobanán; ha függőleges szúrást hajtanak végre, jobb, ha körkörös vagy szegmensgyűrűket választanak. Ügyeljen arra is, hogy a fülbevaló ne dörzsölje a bőrt, ellenkező esetben nagy a valószínűsége a fülbevaló felgyülemlésének, amelyet műtéti úton kell korrigálni.
Fontos információ! Ne elégedjen meg a sok nikkelt tartalmazó sebészeti acéllal, mert fennáll a mérgezés veszélye.

monroe piercing kezelés
monroe piercing kezelés
monroe piercing kezelés

Monroe piercing eljárás

A Monroe piercing végrehajtásához fontos, hogy helyesen közelítse meg a mester kiválasztásának kérdését.


Győződjön meg arról, hogy valóban képzett, tapasztalt szakemberhez került: előzetesen tájékozódjon a mesterről az emberek véleményéről, tekintse meg a szakember portfólióját, ne habozzon feltenni a mesternek az Önt érintő kérdéseket. Nagyon fontos ügyelni a helyiség sterilitására is, ahol a beavatkozást végzik, és a műszerek sterilitására is. Győződjön meg arról, hogy a mester egyszerhasználatos kesztyűt visel, kinyitja és sterilizálja a munkaeszközt Ön előtt.

Jegyzet! Ha erős izgalmat tapasztal, és nyugtatót vett be, feltétlenül szóljon erről a mesternek.


 • Sterilizálás. A bőr áttört területét antiszeptikus szerekkel kezelik.
 • Érzéstelenítés. Az ügyfél kérésére, valamint a bőr fokozott érzékenysége esetén végzik. Érzéstelenítőt fecskendeznek be a bőrbe, a gyógyszer hatása öt-tíz perccel az injekció beadása után következik be.
 • Átszúrt terület. Meghatározzák a szúrás széleit, amit a mester jóváhagy az ügyféllel.
 • Szúrás végrehajtás. A mester eltolja a bőrt, hogy ne érjen hozzá az ínyhez, majd fokozatosan bevezeti a tűt. A tűt oldalra vagy felfelé irányítja, a kiválasztott szúrástól függően.
 • Fülbevaló létesítése. A kupakot ledobják a tűről, és ugyanabba az irányba befűzik a fülbevalót, amelyet ezután csipesszel rögzítenek.A teljes szúrási eljárás körülbelül tizenöt percet vesz igénybe.

monroe piercing kezelés

Az eljárás korlátozásai

A piercing fő korlátja a kiskorúság.


Ezt a fajta szúrást csak azok hajtják végre, akik elérték a nagykorúságot.
Ezenkívül ennek az eljárásnak számos ellenjavallata van:


 • Véralvadási problémák – fontos korlátozás, mert fennáll a vérzés veszélye;
 • Bőrbetegségek – ezek közé tartozik a pikkelysömör, ekcéma, dermatitis és egyéb bőrbetegségek; ha jelen van, a piercing súlyos gyulladásos folyamatokat okozhat;
 • Hajlam a keloid hegek kialakulására - ebben az esetben a szúrás hosszú ideig gyógyul, nagy a hegképződés kockázata;
 • Hepatitis B, C - szigorúan tilos a piercing eljárást végrehajtani a hepatitis akut formája esetén;
 • Hiperglikémia - cukorbetegeknél a sebek sokkal tovább és nehezebben gyógyulnak;
 • Az ARVI szintén korlátozza az eljárást;
 • Allergiás reakciókra való hajlam - az eljárást nem hajtják végre, ha allergiás fémtermékekre, valamint az alkalmazott gyógyszerekre;
 • Akut krónikus betegségek - az eljárás korlátozott, ha az ügyfél akut formájú arcüreggyulladásban, gyomor- és nyombélfekélyben, hasnyálmirigy-gyulladásban, gyomorhurutban szenved.Mielőtt felkeresné a szalont a piercing eljárásra, vacsorára, a legjobb, ha gyümölcs- vagy zöldségsalátát vagy tejterméket választ. Az eljárás előtt ajánlott korán lefeküdni.

monroe piercing kezelés
monroe piercing kezelés
monroe piercing kezelés
Korlátozások a piercing gondozásának időszakában

Az eljárás után két hétig ne egyen túl meleg vagy hideg ételt.

 • Három napig korlátozza a szénsavas, alacsony alkoholtartalmú és alkoholos italok használatát.
 • Étkezés után öblítse ki a száját.
 • A fogakat óvatosan, hirtelen mozdulatok nélkül kell mosni.
 • A héten nem ajánlott a dohányzás.
 • Tíz napig tartózkodjon a szolárium, fürdő, strand, uszoda és szauna látogatásától.
 • Ne érintse meg a piercinget piszkos kézzel.
 • Ha a fülbevaló elveszett, az ékszert a következő három, legfeljebb hét napon belül ki kell cserélni.
 • Ne aludjon a szúrás oldalán, valamint arccal a párnába. Nagy az esély a fülbevaló leejtésére.Ha hosszabb ideig aggódik a piercinggel kapcsolatos bármilyen probléma miatt, ne habozzon még egyszer megzavarni a piercingmestert, mert ettől függ a munka minősége és az Ön egészsége.

monroe piercing kezelés
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT