Nyak piercing: kezelés és ellenjavallatain - VeAn Hungarian
Nyakra
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Nyak piercing

A piercing szolgáltatás évről évre egyre népszerűbb, és világszerte nagy kereslet van rá a különböző korúak körében.


A szokásos fül-, orr- és köldökpiercingeken kívül a módosítások területén számos más, nem kevésbé eredeti és népszerű testmódosítási típus található. Az emberek szúrásokat hajtanak végre a test különböző kívánt területein: a füleken, a szemöldökön, az arcokon, a hason, a háton és még az intim testrészeken is. A testmódosítás nagyon népszerű és eredeti típusa, amelyre meglehetősen nagy a kereslet, a nyakpiercing.

A nyakpiercing népszerű mind a férfiak, mind lányok körében. Ez a nyakdísz eredetinek, nagyon szokatlannak, gyönyörűnek és látványosnak tűnik. Dekorációként mikrodermálokat használnak. Maga a folyamat a következő manipulációkból áll: a mikrodermál egy része a bőrbe kerül, a másik rész a bőr felszínén marad, és egy figurás hegy segítségével rögzítik.

A mindenki által ismert gyűrűk és rudak nem alkalmasak erre a területre, mert nagy a kockázata a termék kiszakadásának és a bőr sérülésének. Ezért csak mikrodermálisokat használnak. A bőr alá egy "horgony" kerül - egy kis lyukakkal ellátott lemez; kialakítása révén a fülbevaló bármilyen kívánt helyre helyezhető. A mikrodermál kezelés legkedveltebb részei a kulcscsontok és a nyak. A termék telepítése nem jár nehézségekkel, de még mindig vannak árnyalatok. Ezért, ha ezt a fajta piercinget szeretné elvégezni, a legjobb, ha ezt a folyamatot szakképzett szakemberre bízza.

Nyak piercing kezelés

Eljárás végrehajtása

A piercing végrehajtásához a mester a következő manipulációkat hajtja végre:

 • A további lyuk helyét antiszeptikus készítménnyel kezeli;
 • Minden szükséges műszert sterilizál;
 • A mester szikével bőrmetszést végez;
 • A bőr alatt két irányban bemetszést ejt a lemez alatt;
 • "Horgony" kerül a létrehozott bemetszésbe (a telepítést első alkalommal kell elvégezni, mivel a hiba kijavítása nagyon fájdalmas lesz az ügyfél számára);
 • A termék azon részén, amely a bőr felszínén van, hegy lesz csavarva;
 • A friss piercinget a tapasz alá rejtik, hogy szennyeződés és por ne kerüljön a sebbe.
Nyak piercing kezelés
Nyak piercing kezelés
Nyak piercing kezelés

Lehetséges következmények

Mint minden más testmódosítás, ez a típus is számos szövődményhez vezethet.


A szervezet el tudja utasítani a mikrodermált. Ennek oka lehet az ékszerek nem megfelelő ötvözete (műanyag, gyenge minőségű acél vagy arany), vagy a szúrt testrész súlyos károsodása.
Fertőzés. Az eljárás során a szervezet fertőzése előfordulhat, ha az orvos nem tartotta be az összes szükséges higiéniai előírást. A fertőzés a szúrás helyének piszkos kézzel történő megérintésekor vagy az ékszer lehúzásakor is elkapható a gyógyulási időszakban.A mikrodermál önmagában történő eltávolításakor észrevehető nyom marad, ezért jobb, ha az eltávolítást a mesterre bízza.

Ha nyakpiercinget szeretne végezni, nagyon alaposan fontolja meg döntését. Mert a következmények nem különösebben súlyosak, de mégis kényelmetlenséget okozhatnak.

Nyak piercing kezelés

A nyakpiercing típusai

A megfelelő szúrási hely kiválasztásánál a fő szempontok, hogy kiemelt figyelmet kell fordítani a mozgás során a bőr nyúlására, valamint a test ruházattal való érintkezésére.


A testmódosítás legbiztonságosabb helyek a következők:


 1. Dekoltázs.
  1. A legmegfelelőbb lehetőség, ezen a területen minimálisra csökkenti a mikrodermál megérintésének kockázatát; nagyon fontos egy ilyen helyet kiválasztani, hogy a termék ne érintkezzen fehérneművel; a szakértők azt javasolják, hogy helyezzenek egy lyukat a mellkas közepén, visszahúzódva a kulcscsonttól tíz centivel lejjebb;
 2. Nyak.
  1. Nincsenek korlátozások a mikrodermálok elhelyezésére ezen a testrészen; a szúrásokat leggyakrabban a mélyedés közepén, vagy a hátsó oldalon, a haj alatt végzik;
 3. A nyaktól a kulcscsontig.
  1. Abban az esetben, ha nem egy, hanem több fülbevalót szeretne felszerelni, az ékszerek útja látványosnak tűnik; fontos figyelni a dekorációk közötti távolságot, legalább hét milliméternek kell lennie; egy ilyen rés nem okoz kellemetlenséget a szúrások gondozása során.
Nyak piercing kezelés
Nyak piercing kezelés
Nyak piercing kezelés
A piercing feldolgozás főbb alapjai

Az eljárás elvégzése után a szúrás gyógyulásának további minősége magától az ügyféltől függ.


A gyógyulási időszakban nagyon fontos a minőségi és rendszeres bőrápolás. A szúrt terület rendszeres kezelése elősegíti a gyors gyógyulást, és csökkenti a szövődmények kockázatát is. Ezért rendkívül fontos betartani azokat az ajánlásokat, amelyeket a mester nyújt Önnek.

Megfelelő, rendszeres kezeléssel és az ajánlások betartásával a gyógyulási idő körülbelül hat hónap lehet. Az első hetekben a lehető leggyakrabban kell odafigyelni a piercing gondozására, mert a kezdeti szakaszban nagy a fertőzés valószínűsége, ami a fülbevaló test általi elutasításához vezet. Ebben az esetben a lyuk helyén heg képződik, amely lézerrel elrejthető.
Fontos! Ha hosszan tartó kényelmetlenséget vagy a fülbevaló testének kilökődésének jeleit (duzzanat, akut fájdalom, gennyedés) észleli, azonnal forduljon szakemberhez.

Nyak piercing kezelés
Nyakra való díszítés és cserélési folyamat

Általában a mester termékválasztékot kínál az ügyfélnek, tanácsot ad, hogy melyik fülbevalót jobb használni.


Ha Ön is részt vesz a választásban, be kell tartania a főbb pontokat.
Nyakékszer kiválasztásakor azonnal kerülje a sebészeti acélt. Az a tény, hogy a nikkel jelen van ennek az anyagnak az összetételében, ha a sebbe kerül, gyulladásos folyamat indul meg, ami a fülbevaló elutasításához vezet. A legmegfelelőbb ötvözet a titán. Az ilyen ötvözet nem oxidálódik, nem okoz allergiás reakciókat, jól gyökerezik és hozzájárul a csatorna leggyorsabb meghúzásához. A titán fülbevaló test általi elutasításának valószínűsége nullára csökken.
A termék cseréjekor csak a felső része kerül cserére - a csomagolást eltávolítják, és egy újat csavarnak a helyére. Könnyű a tekercs cseréje saját kezűleg, de szükséges, hogy a lyuk teljesen be legyen húzva. Csak fél évvel a beavatkozás után próbálhatja meg pótolni a sebet, biztosnak kell lennie benne, hogy az átszúrt terület begyógyult. A szúrás teljes gyógyulásáig az ékszerek cseréje tilos.
A fülbevaló, vagy inkább a felső részének cseréjekor nagyon fontos betartani a higiéniai szabályokat. A kezet, a bőrt és a terméket sterilizáló szerrel kell kezelni. A fülbevaló felső részét nagyon óvatosan, lassú mozdulatokkal távolítják el. Ebben a folyamatban nagyon fontos, hogy ne sértse meg a kapszulát a "horgony" körül, a sérülés gyulladást okoz, és a test elutasítja a fülbevalót.
A nyakpiercing nagyon lenyűgözőnek, eredetinek és szexinek tűnik. Meg kell értenie, hogy az első hetekben a piercing kellemetlenséget, valamint kényelmetlenséget okozhat. A szúrás helyének gondatlan gondozásával a termék nem gyökerezik, kilökődés és hegesedés lép fel. Nagyon fontos eldönteni, hogy meg tudja-e védeni az ékszert a karcolásoktól és külső tényezőktől (por, szennyeződés, izzadság) hosszú ideig, és rendszeresen végezzen teljes körű fertőtlenítő ápolást. Ha megbirkózik ezekkel a pillanatokkal - meglehetősen hosszú idő után testét eredeti és szokatlan piercing díszíti.

Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.