Nyelv piercing: kezelés és ellenjavallatain - VeAn Hungarian
Nyelv
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Nyelv piercing

A nyelvpiercing hihetetlenül népszerű, szinte észrevehetetlen szúrásfajta, érzéstelenítő gyógyszerek alkalmazása rendkívül ritka.


Ennek ellenére a sérült terület gyógyulása fájdalmas lehet. A díszítés körüli csatorna kialakulása során sajgó fájdalmak jelentkezhetnek. Ebben az időszakban fontos, hogy korlátozza magát a szokásos étkezésre, a szúrás gyógyulása során csak folyékony táplálékot kell fogyasztania. Sokkal több korlátozás is létezik, ezért először komolyan mérlegelnie kell az előnyöket és hátrányokat, mielőtt döntene egy ilyen szúrás mellett.

nyelv piercing kezelés

A szúrás végrehajtása

A szúráshoz speciális bilincset használnak, amelyen egy speciális lyuk van a tű áthaladásához.


Speciális tűt is használnak, amelybe a fülbevalót ezután behelyezik, és magába a szúrócsatornába vezetik. Hogyan is történik a szúrási eljárás?


 • A munkaeszköz gondos sterilizálása történik.
 • A szúrás helyének fertőtlenítése.
 • A jelölés folyamatban van.
 • A nyelvet bilinccsel rögzítik.
 • A tű áthalad a bilincs nyílásán, áthalad a nyelven.
 • A tűn van egy speciális lyuk, amelybe a fülbevalót bedugják.
 • Miután a fülbevaló a nyelvben van, eltávolítják a tűt és a kapcsot.
 • A fülbevalót rögzítik, a friss szúrást fertőtlenítőszerrel kezelik.A gyógyulási időszak személyenként eltérő. A szúrás gyógyulási ideje alatt meg kell tagadni a szilárd, fűszeres, savas ételek fogyasztását.

nyelv piercing kezelés
nyelv piercing kezelés
nyelv piercing kezelés

Az eljárás előkészítése

Mielőtt átszúrná a nyelvet, mérlegelnie kell az előnyöket és hátrányokat.


Ha már döntött az eljárásról, akkor megfelelően fel kell készülnie a jövőbeni nyelvpiercingre.
Fontos, hogy helyesen közelítsük meg az első fülbevaló kiválasztását, ötvözete nem oxidálhat. Ezenkívül az első rúdnak nagyobbnak kell lennie, mint az állandónak, ez annak a ténynek köszönhető, hogy a szúrás után a nyelv megduzzad. Ha a csatorna begyógyult és a duzzanat eltűnt a nyelvről, akkor az ékszert kisebb méretre cserélheti.
Ezenkívül a fülbevaló kiválasztásánál a terméknek simának kell lennie, nem lehet rajta minta, gravírozás vagy különféle minták. Ha a rúd felülete nem sima, a szúrócsatorna gyógyulása hosszabb ideig tart, mivel a minták megsérülnek. Ebben az esetben a gyógyulási időszak több hónapig tarthat.
A csatorna gyógyulása alapvetően körülbelül két hónapig tart, de ez nem jelenti azt, hogy lejárta után el lehet felejteni a nyelv kezelését. A piercinget rendszeresen kezelni kell, miközben viseli a súlyzót.
A nyelvpiercing kedvelői közül sokan azt mondják, hogy a foglalkozásra való felkészülés során a lehető leggyakrabban kell ennie kedvenc ételét, mert a nyelvpiercing után sok ismerős étel tilos lesz.
Minden alkalommal, amikor meg kell érintenie a fülbevalót, nagyon fontos, hogy alaposan mosson kezet antibakteriális szappannal, hogy a csatorna ne fertőződjön el. A kezelés ebben a helyzetben meglehetősen sok időt vesz igénybe.

Fontos figyelembe venni, hogy a gyógyulási időszak akár négy-öt hónap is lehet. Ezért nagyon fontos, hogy ilyenkor ne sértse meg a nyelvet.

nyelv piercing kezelés

A következmények bekövetkezése

Azonnal érdemes megjegyezni, hogy a helytelen nyelvpiercingről fogunk beszélni, amelynek számos következménye van.


Vannak esetek, amikor teljesen el kell dobni a fülbevalót, meg kell várni a nyelvszövet teljes helyreállítását, és újra kell kezdeni a piercing eljárást. Ha a nyelv duzzanata két héten belül nem csökken, hanem éppen ellenkezőleg, a nyelv furcsa színűvé válik, a lehető leghamarabb kérjen segítséget sebésztől.
Ezen kívül van még néhány tünet, amelyeket észlelve szakemberhez kell fordulni:


 • Hosszú ideig fájdalmat, viszketést vagy égő érzést érez;
 • Az ilyen tünetek az eljárást követő első napokban előfordulhatnak, de hamarosan el kell tűnniük, ha ezek a tünetek nem múlnak el - kérjen segítséget;
 • А fülbevaló körül hosszú ideig természetellenes bőrpír, gyulladás van;
 • А szájüregből származó kellemetlen szag azt is jelzi, hogy valami nincs rendben a piercinggel;
 • А sérült területről származó különféle kisülések is riasztó harangot jelentenek;
 • Hosszú ideig növekszik a hőmérséklet, ez nyelvgyulladásról is beszélhet.A nyelvpiercing gondos és rendszeres ápolást igényel, folyamatosan ellenőrizni kell, és ha bármilyen tünet jelentkezik, azonnal forduljon szakemberhez. Nem ajánlott önállóan végezni a kezelést, mert így még többet árthat magának. Az önkezelés az ékszerek test általi elutasításához is vezethet.

nyelv piercing kezelés
nyelv piercing kezelés
nyelv piercing kezelés
Fő ellenjavallatok

A piercing eljárás előtt meg kell ismerkedni számos ellenjavallattal, amelyekben tilos a szúrási eljárás végrehajtása.


Ebben az esetben még a leggondosabb gondozás sem segít, és következményei lesznek.
Ha nincs lehetősége a piercing rendszeres kezelésére, az eljárás ellenjavallt. Mivel nagy a fertőzés veszélye, ami a fülbevaló megduzzadásához és elutasításához vezet.
A terhesség időszaka szintén szigorú ellenjavallat a piercing eljáráshoz.
Problémás egészségi állapot esetén először orvoshoz kell fordulni, és csak szakorvos jóváhagyásával lehetséges a szúrás.
A cukorbetegséggel vagy hemofíliával járó betegség komoly korlátot jelent.
Ezenkívül a szúrás ellenjavallt autoimmun betegségekben.
Az antibiotikumokkal szembeni allergiás reakciók jelenléte szintén ellenjavallat. Gyulladásos folyamat esetén ugyanis az antibiotikumokat hosszú ideig kell szedni.

A nyelvpiercingnek nagyon sok rajongója van, nem csoda, mert ez egy nagyon eredeti és gyönyörű nyelvdísz. Mielőtt azonban döntene egy ilyen eljárásról, fontos, hogy részletes konzultációt folytasson egy szakemberrel, hogy megismerje az összes ellenjavallatot és lehetséges következményt. És csak akkor hozzon döntést, ha mérlegeli az összes előnyét és hátrányát. Ne feledje, a legfontosabb az Ön egészsége és biztonsága, ezért nagyon hozzáértő a piercingmester kiválasztásához.
Csak minőségi díszeket válasszon, csak tapasztalt és megbízható szakemberekhez forduljon, gondoskodjon a piercingről, és élvezze a kiváló minőségű nyelvpiercinget.

nyelv piercing kezelés
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.