A nyelv hasítása: mi ez, hogyan készül, kezelési jellemzők - VeAn Hungarian
Nyelv hasítása
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

A nyelv hasítása: mi ez, hogyan készül, kezelési jellemzők

A nyelv hasítása a szerv csúcsának kettéhasadásával jár.


Ez a testmódosítás egyik fajtája. A nyelv hasítása a kígyó vagy gyík nyelvének hatásának elérése érdekében történik. Az emberek az eljáráshoz folyamodnak új szenzációkat keresve vagy barátok és rokonok példáját követve. Mások számára a nyelvhasadás az önfelfedezés és önfejlesztés aktusává válik. Sok országban az eljárás tilalmát vezették be, amely lehetséges nemkívánatos következményekkel jár:

 • Fertőzés és gyulladás.
 • Túlzott vérzés.
 • Idegkárosodás.
 • Beszédkárosodás.
 • Nyelési és légzési problémák.
 • Csökkent érzékenység, a nyelv zsibbadása.Ha úgy dönt, hogy megszakad a nyelv, forduljon a VeAn szalonhoz, ahol tapasztalt piercerek dolgoznak. Az eljárás szakszerű elvégzése jelentősen csökkenti a szövődmények kockázatát.

A nyelv hasítása

Nyelvhasadás: történelem

A történelemben a villás nyelvet a hatha jóga és a Kumbhaka jóga gyakorlatai kapcsán említik, amelyek a 11. században keletkeztek.


A villás nyelvet az indiai gyakorlatokban légzőgyakorlatok elvégzésére használják. Az edzés célja a szervezet energiaelszívásának blokkolása. A jógik rituálét gyakorolnak, hogy elérjék a katatónia állapotát és az Istennel való egyesülést. A 20. században a nyelvhasadás népszerűvé vált a nyugati kultúrákban.

A nyelv hasítása
A nyelv hasítása

Hasított nyelv: hogyan működik az eljárás

Általában villát készítenek az orgona hegyén.


A bemetszés hossza 3-5 cm között változik, esetenként a nyelv közepéig ér a bifurkáció. Az eljárás során az izmok és az idegvégződések károsodnak. A helyi érzéstelenítés kötelező előkészítő szakasz. Az eljárás időtartama körülbelül 20 perc. Alapvető technikák:

 • Bemetszés szikével. A mester sebészeti eszközöket használ a metszés létrehozásához. Vágja a szövetet a hegyétől kezdve és az ügyfél által megadott pontig. Ezután öltéseket helyeznek a nyelv levágott részeire, hogy csökkentsék a vérzést.
 • Lézeres vágás. A lézersugár a hasítási vonal mentén halad át a lágy szöveteken. Ennek eredményeként a nyelv kettéágazik. Ugyanakkor a sebet kauterizálják, ami csökkenti a vérzést. A bemetszés után a lyukasztó öltéseket fog végezni.Nagy artériák fekszenek a nyelv területén. Az erek károsodásának elkerülése érdekében fontos, hogy az eljárást jó hírű szalonban végezzék el. Közvetlenül az eljárás után fájdalom és duzzanat jelentkezik a lágy szövetekben. A fájdalom és a duzzanat gyakran a teljes gyógyulásig fennáll. Ha a vérzés a sebből több napig nem áll el, a testhőmérséklete megemelkedett, vagy rossz a lehelete, forduljon piercerhez vagy orvoshoz.

A nyelv hasítása

Hasított nyelv: ápolási jellemzők

A VeAn szalonban részletes útmutatást kap a metszés gondozásáról a fertőzés megelőzése és a gyógyulás felgyorsítása érdekében.


Nálunk professzionális hasított nyelvápoló termékeket vásárolhat. A gyógyulási idő 2-3 hét. Alapvető ajánlások:

 • A bemetszés helyének napi fertőtlenítése.
 • Mechanikai sérülések elleni védelem.
 • Lágy és folyékony ételek fogyasztása.Erős fájdalom esetén vegyen be fájdalomcsillapítót. A metszés gyógyulása után újra meg kell tanulnia a kettéágazó szerv irányítását. Az eljárás visszafordítható. Ha már nem akar villás nyelvet, a feleket össze lehet varrni. A varrást általában plasztikai sebész vagy fogorvos végzi.

A nyelv hasítása
A nyelv hasítása
További ajánlások

A szövetek helyreállításának felgyorsítása és a normál élethez való rövid időn belüli visszatérése érdekében kövesse a szabályokat:

 • Szigorúan kövesse a piercer ajánlásait.
 • Aludjon párnán úgy, hogy a feje magasabban legyen, mint a teste. Ez a pozíció segít csökkenteni a duzzanatot.
 • Ne nyelje le a sebből származó véres váladékot, amely a gyomor nyálkahártyájának irritációját és hányingert okozhat.
 • Ne érintse meg a sebet kézzel, kerülje a bemetszés traumás sérülését a fogakkal és más tárgyakkal – fogkefével, evőeszközökkel – való érintkezéskor.
 • Az eljárás után 12 órán keresztül csak folyadékot igyon szobahőmérsékleten. Kerülje a forró folyadékokat, amelyek fokozhatják a fájdalmat és a duzzanatot.Az első napon lehet enni fagylaltot, turmixot, joghurtot és pürésített túrót. Másnap térjen át a lágy ételekre - zöldségpürék, pürésített levesek, pástétomok. Bármilyen ismert étel, amely nem igényel rágást, megfelelő. Csak a seb teljes gyógyulása után kezdje el a nyelv edzését - legkorábban 2 héttel az eljárás után. Az edzés lehetővé teszi a nyelv különböző részeinek önálló irányítását. Vannak, akik megtanulják, hogy nyelvük egyik felét a másikra tekerjék, és más trükköket hajtsanak végre.

A nyelv hasítása
A nyelv hasítása
A nyelv hasítása
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.