Septum piercing: kezelése és veszélyei - VeAn Hungarian
Septum
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Septum piercing

A piercing egy olyan szolgáltatás, amely nagyon népszerű az egész világon.Sok híres ember díszíti testét különféle módosításokkal, ami minden bizonnyal kiemeli és hangsúlyozza egyéni stílusát. Ez a szolgáltatás különösen népszerű a zenészek körében. Számos zenei együttes képét nézve láthatja, hogy az arcpiercingre van a legnagyobb kereslet. Áttört szemöldök, alagút a fülben, áttört orr, ajkak, arcok és így tovább – mindez hatékonyan kiegészíti egy kreatív, rendkívüli személyiség képét. A testalkaton átesett emberek mindig felkeltik a járókelők és a környező emberek figyelmét, különösen, ha egy személyt ennek a szolgáltatásnak a szokatlan megjelenése díszíti.

Az orr piercing évek óta nagyon népszerű. Ez egy egyetemes szolgáltatás, amelyet a lányok és a fiúk használnak. Ennek a szolgáltatásnak többféle típusa van: szárnyak, septum, orrhegy, orrnyereg, a szárnyak a sövénynyal együtt áttörik. Ez a cikk az orr piercing egyik eredeti és szokatlan típusára összpontosít - a septumra.

A septum piercinget az orrsövény piercingnek is nevezik. Nagyon szokatlannak és eredetinek tűnik. Az eljárás az orrsövény felső részének szúrása, az orrporcok találkozásánál. Ez minimálisra csökkenti a sérülés lehetőségét. A septum díszítése bármi lehet: gyűrű, rúd, félgyűrű. A septum fülbevaló a felső ajak felett helyezkedik el, amely minden megjelenéshez lélegzetet ad.

septum piercing kezelése
septum piercing kezelése
septum piercing kezelése

A septum
piercing története

Az orrsövény piercingjének divatja Indiából érkezett hozzánk.Ha ma a septum piercing csak dekoráció, akkor Indiában ezt a szolgáltatást különféle rituálékban használták. Különös jelentőséggel bírt az orrsövény szúrása, a lányok például azért kapták ezt a szúrást, hogy sikeres legyen a szülés, és a jövőben könnyen nevelhető legyen a gyermek. A septum díszítése egy gyűrű volt, amelyet különféle medálokkal lehetett kiegészíteni, érdemes megjegyezni, hogy ezek a medálok jelentős súlyúak voltak.

India mellett Ausztráliában is népszerű volt a septum piercing. Az őslakosok az orrsövény szúrásával, nehéz ékszerek segítségével lapossá alakították az orrukat. A lapos orrot a bennszülöttek a vonzerő jelének tekintették.

Az ázsiai országokban ma sok nő díszíti az orrát ilyen típusú szúrással. Általában az eljárást a lány esküvője előtt hajtják végre. Így a lány megpróbál még szebbé és kívánatosabbá válni leendő férje számára.

Ma a septum sok ember körében népszerű. Ez a típus az orrpiercing férfi változatának tudható be, a szárny piercingje inkább a lányoknak való, ami sokkal ügyesebben és gyengédebben néz ki. De ennek ellenére a szeptumra nem csak a srácok, hanem a gyönyörű gyengébb felek körében is nagy a kereslet.

septum piercing kezelése
septum piercing kezelése

Sövényszúrás elvégzése

A septum meglehetősen bonyolult eljárás, a szúrás során nagyon fontos, hogy ne magát az orrsövényt akassza be, hanem csak egy minimális bőrterületet.Ugyanakkor helyesen kell megválasztani a szúrás kialakulását, hogy az eljárás sikeres legyen, és a szúrás a jövőben komplikációk nélkül gyógyuljon. Ezért nagyon fontos, hogy csak bevált, szakképzett mesterrel lépjen kapcsolatba, aki tisztességes munkatapasztalattal rendelkezik. Szintén nagyon fontos tényező annak a helyiségnek az egészségügyi feltételei, amelyben az eljárást elvégzik, ügyeljen az eszközök sterilizálására, az antiszeptikumok és az érzéstelenítő készítmények jelenlétére.

septum piercing kezelése
septum piercing kezelése
septum piercing kezelése

Szóval, hogyan kell áttörni az orrsövényt?

 • A szakember az ügyféllel együtt kiválasztja a kiválasztott szúrási átmérőnek megfelelő fülbevalót.
 • A kiválasztott dekoráció és munkaeszköz a sterilizálóba kerül.
 • Az ivartalanítás során a szakember ajánlásokat ad a szeptum gondozására.
 • A mester egyszerhasználatos kesztyűt, egyszerhasználatos tűt készít elő.
 • Speciális csipesz rögzíti a bőr kívánt területét.
 • A mester fertőtleníti a helyszínt, elvégzi a jelölést.
 • Gyors, biztos mozdulattal lágyrészszúrást végeznek, a septum érintése nélkül.
 • A tű eltávolításakor az ékszer fokozatosan kerül a szúrás helyére.
 • A fülbevalót csattal rögzítjük.
 • A szúrás helyét a fülbevalóval együtt újra feldolgozzák.A megfelelő eljárással a fájdalom körülbelül egy percig tart. Az érzéstelenítést csak szükség esetén végezzük. A szeptum további gyógyulása magától az ügyféltől függ.

Fontos! Ezt az eljárást csak akkor hajthatja végre, ha nincs ARVI, valamint normál testhőmérsékleten. Ha nátha vagy szénanátha van az ügyfélnek, a piercing szigorúan tilos, mivel jelentős a gennyes és erős fájdalommal járó gyulladásos folyamatok kockázata.

septum piercing kezelése
septum piercing kezelése

Septumhoz való díszítés

Ezt a szokatlan típusú piercinget ugyanolyan eredeti fülbevalók díszítik:

 • Klasszikus gyűrűk;
 • Rudak;
 • Banán;
 • Patkó, vagy más név - félgyűrűk.Azt is érdemes megjegyezni, hogy a szeptum ékszereinek kiválasztásakor hipoallergén anyagból készült fülbevalót kell választani.

Általában a titán ékszereket kezdetben választják. A titán nem rendelkezik oxidáló tulajdonsággal, nem tartalmaz veszélyes anyagokat, plusz regeneráló tulajdonsággal rendelkezik. A dekorációt egy-két milliméter átmérőjűvel választják ki. Hosszúságban férfiaknak tíz-tizenkét milliméteres ékszereket ajánlanak, nőknek legfeljebb tíz millimétert.

Ha a szúrás gyógyulása sikeres volt, a csatorna teljesen megfeszült és a fülbevaló mozgását nem kíséri fájdalom - egy hónap elteltével az ékszer kicserélhető egy másik tetszőleges fülbevalóra.

Ha fontos eseménye van, szigorú öltözködési kóddal, miniatűr fülbevalóval (rúd, banán) elrejtheti a szeptumot.

septum piercing kezelése
septum piercing kezelése
septum piercing kezelése

A szeptum
alkalmazásának szabályai

Az orrsövény szúrása gyulladásos folyamatok és szövődmények nélkül hat-nyolc hétig gyógyul.A bőr maximális regenerációja érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani a septum piercing ápolására.

 • Ne érintse meg fölöslegesen a szúrás helyét.
 • Ne zavarja fölöslegesen a díszítést.
 • A feldolgozást antiszeptikus vagy tengeri sóoldatba mártott vattakoronggal vagy tamponnal végzik.
 • Merítse az orrát tengeri sót tartalmazó cseppekkel.
 • A kialakult kéreg letépése szigorúan tilos, jelentős a fertőzésveszély.
 • Tonális krémek, púderek és egyéb kozmetikumok nem kerülhetnek a szúrás helyére.A Septum piercing mindig eredetinek és látványosnak tűnik, de csak a piercing-szakember megfelelő megválasztásával és megfelelő gondossággal. Ha ezt a bizonyos típusú orrpiercinget szeretné elvégezni, azonnal fel kell készülnie a hosszú gyógyulási időszakra és a rendszeres ápolásra. Gondatlan odafigyeléssel a test elutasítja a fülbevalót, ami az orrsövény tönkremeneteléhez vezethet. Fontos megérteni, hogy a végeredmény nem csak a mestertől, hanem önmagától is függ.

septum piercing kezelése
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.