Szemöldök piercing: kezelés és ellenjavallatain - VeAn Hungarian
Szemöldök piercing
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Szemöldök piercing

A test módosításnak számos fajtája van.

Az emberek testük legszokatlanabb részeit díszítik piercinggel: az arcot, az orrot, a szemöldököt, az ajkakat, sőt intim helyeket is egyedi ékszerrel. Ez a szolgáltatás hihetetlenül népszerű, és nagy a kereslet iránta mindkét nem körében. Ebben a cikkben különös figyelmet fordítunk a szemöldök piercingre. Első pillantásra a szemöldök piercing meglehetősen bonyolult eljárásnak tűnhet. Ám valójában ez a szolgáltatás a legegyszerűbb az arcot érintő díszek minden típusa közül. Mint minden más fajta piercing, a szemöldök piercingnek is számos stílusa van, amelyek dekorációt és elhelyezést illetően különböznek egymástól.

 1. Függőleges szemöldök piercing.
  1. Nagyon eredeti, sőt extravagáns típusú átszúrás, amelyet a teljes szemöldökön át hajtanak végre. Az ékszerek közül a súlyzókat használják, amelynek végeit golyókkal vagy tüskékkel rögzítik. Ezen típusú piercing apró hátránya, hogy a fülbevaló könnyen beakad a ruhába, ami kissé lelassítja a regenerációs folyamatot.
 2. Vízszintes szemöldök piercing.
  1. A lyukasztás vízszintesen történik, a szemöldök szőrszálainak növekedése irányában. Az ékszerek közül súlyzó vagy egy microdermal választható. Ez a stílus sokkal ritkábban fordul elő, mint a függőleges, ennek a nehézsége a lyukasztás végrehajtásában rejlik.
 3. Anti-brow.
  1. Ennek a stílusnak a különlegessége abban rejlik, hogy a lyukasztás a szemgolyó alatt történik, az arc mindkét oldalán. Ez egy nagyon szép és eredeti típusa az arc díszítésének, amelyet csak professzionális szalonokban, speciális szakemberek végeznek.
 4. Bridge.
  1. Ez a típus az orr piercingnél is megtalálható. Az orrnyereg közeli elhelyezkedése miatt a bridge gyakran kerül összekötésre a szemöldök piercingjével. A lyukasztási technológia ugyanaz, mint a vízszintes piercing esetében, a függőleges lyukasztás ritkábban történik. Az ékszereket microdermal, gyűrűk vagy kettős labret formájában alkalmazzák.
szemöldök piercing kezelés
szemöldök piercing kezelés

A szemöldök fülbevalók osztályozása

Csakúgy, mint bármely más típusú testmódosítás, a szemöldök piercing többféle ékszert is magában foglal.

A piercingek osztályozása nemcsak az ékszerek alakja, hanem az anyaga szerint is lehetséges, amelyből a fülbevalók készülnek.

Az anyagát tekintve a piercingeket a következő osztályokba soroljuk:

 • A titánból készült ékszerek a legmegbízhatóbbak, az ötvözet nem okoz allergiás reakciót, elősegíti a lyukasztott terület gyors gyógyulását;
 • Az ezüst ékszerek ugyanolyan szépek, mint az aranyból készültek; regeneráló tulajdonsággal is rendelkeznek;
 • A műanyag különbözik az előbbiektől könnyű anyaga és a hozzáférhetősége miatt; nem terheli súlyával a lyukasztott területet, ami felgyorsítja a regenerációs folyamatot; ez az ékszer nem kevésbé egyedi és hatásos, sok fajtája és formája létezik;A fenti anyagok mellett a piercingek fából, csontból stb. is készülhetnek.

szemöldök piercing kezelés
szemöldök piercing kezelés
szemöldök piercing kezelés

Alakjuk szerint a fülbevalók a következő osztályokba sorolhatók:

 • Súlyzó - egy egyenes stift, amelynek szélein gömbök vagy tüskék vannak elhelyezve;
 • Gyűrű - kényelmes, könnyen kezelhető, ez antiszeptikus szerekkel történik, könnyen csavarható;
 • Barbell - hajlított alakú súlyzó; ahogy a hagyományos súlyzókon, a golyókat a végére helyezik; ezt a díszítést gyakran használják más típusú testmódosításoknál;
 • Fake piercing - más szóval, hamis fülbevaló; szoros klipsszel rögzül a bőrhöz, nem igényel szúrást.
szemöldök piercing kezelés
szemöldök piercing kezelés

Alapvető gondozási
tanácsok

Annak érdekében, hogy a piercinget ne kísérje gyulladásos folyamat, kellemetlen érzések és seb, különös figyelmet kell fordítani a frissen átszúrt terület magas színvonalú, gondos kezelésre.

Vásárolja meg az összes szükséges fertőtlenítőt, és kövesse a szakember egyszerű tanácsait.

 • Az első három nap folyamán nem ajánlott vízzel érintkezni a szemöldök lyukasztott területének.
 • A fertőtlenítés során nemcsak az ékszert, hanem a körülötte lévő bőrt is fertőtlenítőszerrel kell kezelni. A Miramistin kiválóan alkalmas erre. Meg kell jegyezni, hogy nem érdemes a lyukasztott területet hidrogén-peroxiddal kezelni. A peroxid csak vér vagy szacharóz megjelenése esetén alkalmazható.
 • Télen fontos, hogy a lehető leggyakrabban különös figyelmet fordítsunk a piercing kezelésre, mivel az ékszer megfagyhat a hidegben, a szúrás helyén pedig gyulladás keletkezhet. Ebben az esetben a szúrást "Octenicept" -tel kell kezelni.
 • A kezelés során fontos a fülbevaló görgetése, hogy a dekoráció ne nőjön a bőrbe.
 • A lyukasztás utáni első hónapban nem tanácsos eltávolítani az ékszert.
szemöldök piercing kezelés
szemöldök piercing kezelés
szemöldök piercing kezelés

A szemöldök piercing gyógyulási ideje

Az ügyfelet leggyakrabban a lyukasztott terület gyógyulási idejének kérdése érdekli.

Itt azonnal érdemes megjegyezni, hogy a piercing gyógyulási időtartamát a megfelelő gondozás is befolyásolja.

A bridge gyógyulási ideje hat héttől négy hónapig tart. A lyukasztott terület megfelelő, lelkiismeretes gondozásával a piercing már a hatodik héten begyógyul. Hosszú időbe telik, amíg a függőleges piercing teljesen begyógyul. Néha a szúrás behúzódásának időtartama akár hat hónapig is eltarthat.

Ha a szúrás helyén időszakos viszketés lép fel, és az ékszer megérintése nem jár akut fájdalommal, akkor a gyógyulási folyamat jól megy. Ha állandó viszketést érez, és a szúrás helye kipirosodik és megduzzad - ez a gyulladás kialakulásának jele. Érdemes felvenni a kapcsolatot a szakemberrel, aki leírja a piercing további gondozását. Fontos megjegyezni, hogy az önkezelés nemkívánatos következményekhez vezethet.

szemöldök piercing kezelés
szemöldök piercing kezelés

A szemöldök piercing fő korlátozásai

A piercing eljárás első és legfontosabb korlátozása a vérbetegség.

Szigorúan tilos a piercing készítése, ha véralvadási problémák állnak fenn.

Terhesség. Terhesség alatt a női test legyengül, fennáll a gyulladás veszélye.

Bőrbetegségek. A bőrbetegség krónikus, sőt akut formája esetén bármilyen piercing készítése kizárt.

Téli időszakban nem tanácsos piercinget készíttetni, mivel a lyukasztott terület sokkal lassabban gyógyul, mint tavasszal vagy nyáron.

Nagyon gyakori vélemény, miszerint a szemöldök piercing negatívan befolyásolhatja az ember látását. Ez a vélemény teljesen téves. Amikor a szemöldököt átszúrják, lehetetlen a szem idegét érinteni. De helytelen szúrás esetén fennáll annak a veszélye, hogy a hármas ideg sérül. Ez neuralgiához vezethet. Ezért érdemes megfontoltan választani piercing szakembert. Szakképzett szakembernek kell lennie, nagy tapasztalattal és jó véleményekkel, ajánlásokkal. Egy jó mestert választva nemcsak szép, hanem kiváló minőségű szemöldök piercinget is élvezhet.

szemöldök piercing kezelés
szemöldök piercing kezelés
szemöldök piercing kezelés
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.