A tetoválás sterilitása - VeAn Hungarian
A tetoválás sterilitása
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

A tetoválás sterilitása és sterilizálás

A tetoválási eljárás veszélyt jelent a kliens egészségére, de a műszer megfelelő megmunkálásával, a mester lelkiismeretességével és odafigyelésével, valamint minden sterilitási és sterilizálási előírás betartásával a tetoválás teljesen biztonságossá válik.

A tetoválás sterilitása és sterilizálása jelentős tényezők, amelyektől mind a munka minősége, mind az ügyfél biztonsága közvetlenül függ. Ebben a cikkben bemutatjuk az összes óvintézkedést a fertőzések elkerülése érdekében.

Az egészségügyi szabványok a következő fő részekből állnak:

  • A helyiség sterilitása;
  • Munkaeszközök és szerszámok sterilizálása;
  • Higiénia a munkafolyamat során.Szigorúan betartva ezeket a szabályokat, a tetoválási eljárás a lehető legbiztonságosabbá válik.

A tetoválás sterilitása
A tetoválás sterilitása

A helyiség sterilitása

A helyiségnek, amelyben az eljárást végzik, sterilnek kell lennie.

Ehhez az ügyféllel való munka előtt a mesternek sterilizálnia kell az összes felületet: minden asztalt, állványt, heverőt, fotelt, lámpát, tetoválógépet, tápegységet, minden pigmenttel ellátott csövet.

A helyiséget szellőztetni kell, a levegőt UV fénnyel kell kezelni. Ehhez speciális lámpát használnak.

Fontos! A helyiségben nem szabad szőnyegeket elhelyezni, mert az baktériumok élőhelye lehet. A padlónak alkalmasnak kell lennie fertőtlenítővel történő rendszeres kezelésre.

A tetoválás sterilitása
A tetoválás sterilitása
A tetoválás sterilitása

A műszer sterilizálásának szabályai

Az egyik fő szabály az eldobható eszközök használata.

Minden fogyóeszközt (tűk, fülpálcikák és vattakorongok, kesztyűk, szerszámgépek, tokok és egyéb fogyóeszközök) használat után azonnal ki kell dobni. A magas hőmérsékleten történő kezelés, az alkoholos fertőtlenítés, valamint az antiszeptikus oldatban való áztatás nem garantálja a teljes sterilitást. Ezért minden egyszer használatos szerszámot használat után ki kell dobni.

A többször használható eszközök szennyeződésének teljes eltávolításához fertőtlenítő oldatos ultrahangos fürdőbe kell helyezni. Ez lehetővé teszi nemcsak a szerszám sterilizálását, hanem a szennyeződések eltávolítását is a legkevésbé megközelíthető helyekről.

Ezután az eszközöket egy hősterilizátorba vagy autoklávba helyezzük. Legalább egy órán át magas hőmérsékleten - 175 fokon - vannak ott kezelve.

Ezt követően minden sterilizált eszközt külön steril tárolócsomagba helyeznek.

A tetoválás sterilitása

Higiénia a munkafolyamat során

A mesternek szigorúan be kell tartania a higiéniai előírásokat.

A kesztyű kizárólag egyszer használatos lehet, és minden ügyfél után cserélni kell. Bármilyen nem steril felülettel (telefon, kilincs, leejtett műszer stb.) történő érintkezést követően le kell cserélni és kézet fertőtleníteni. Ha a kesztyű elszakadt, ki kell cserélni.

A padlóra esett szerszámot szintén sterilre kell cserélni.

Az eljárás után a tetoválás biztonsága már csak Öntől függ. A nemkívánatos következmények vagy szövődmények elkerülése érdekében rendszeresen kell gondoskodni a friss tetoválásról. A tetováló művész köteles tanácsokkal ellátni a gondozást illetően. Az egyszerű szabályok betartásával egész életében élvezheti a kiváló minőségű és biztonságos tetoválást.

A tetoválás sterilitása
A tetoválás sterilitása
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.