Arctetoválás: modern divat vagy merész kifejezési forma - VeAn Hungarian
Arctetoválás
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Arctetoválás: modern divat
vagy merész kifejezési forma

Egészen a közelmúltig csak a leglelkesebb és legelhivatottabb body art rajongók mertek tetoválást készíteni az arcon.

Ezt a helyet az utolsók között választották tetoválásra, a karok, lábak és törzs után. Az elmúlt néhány évben a kreatív kifejezés ezen formája a szélesebb lakosság körében népszerűvé vált. Ennek a trendnek az oka lehet a híres személyiségek rajzokkal az arcukon. Ilyen például Rihanna, Travis Barker, Post Malone, Lil Peep és mások. Az influencerek befolyása mellett fontos szerepet játszik a fényes és egyedi önkifejezés iránti vágy.

Arctetoválás
Arctetoválás
Arctetoválás

Történelem

Az arcra festett képek hosszú múltra tekintenek vissza.

Gyökereik az ősi kultúrák hagyományaihoz vezetnek. Már 3600 évvel ezelőtt az inuitok és a meszticek, Alaszka bennszülött lakossága tetoválta az arcukat. Motívumaik főként geometrikus formákból, pöttyökből készült díszekből, valamint különféle vonalakból álltak. Egy személy számára szimbolikus jelentéssel bírtak, olyan fontos eseményekre emlékeztek, mint a házasság, az anyaság vagy akár a felnőtté válás. Elég gyakran furcsa jelek jelezték a következőket:

 • Társadalmi státusz.
 • A tevékenység típusa.
 • Családhoz vagy klánhoz való tartozás.
 • Erkölcsi irányelvek és értékek.
Arctetoválás
Arctetoválás

Mit kell figyelembe venni

A döntés meghozatala előtt fontos mérlegelni az összes lehetséges kockázatot.

Mindenekelőtt a szakmai életre gyakorolt ​​hatásra vonatkoznak. A test más részein lévő képeket már jó ideje elfogadhatónak tartják. Ha azonban a tetoválások az arcon vannak, az negatívan befolyásolhatja a foglalkoztatási eredményeket. Különösen, ha konzervatív iparágakról és struktúrákról van szó.

Sajnos az arctetoválás ma még mindig megbélyegzett terület. Sok konzervatív számára ez a hely továbbra is nemkívánatos. Ez potenciális konfliktusokhoz vagy karrierproblémákhoz vezethet.

De nem érdemes lemondani a rajzról az arcán. Az arc lenyűgöző és egyedi vászon lehet egy képzett mester számára. Még egy egyszerű díszítőelem is kiemelheti az érdekes vonásokat, lenyomatozhat egy történetet és tartalmazhat egy bizonyos ötletet.

A body art ezen a területen komoly döntés, amelyet semmiképpen sem szabad elhamarkodottan meghozni. Végül is a tetoválás eltávolítása fájdalmas, költséges és időigényes folyamat, amely több kezelést és gyógyulást igényel.

A tapasztalt mesterek félig tréfásan azt mondják: „Gondoljon egy arctetoválás ötletre hat hónapig. És amikor döntést hoz, adjon magának még hat hónapot."

Ezenkívül egyes országokban és régiókban az arctetoválásokat bűnözéssel és utcai bandákkal kapcsolják össze.

Arctetoválás
Arctetoválás
Arctetoválás

Az arctetoválás előnyei

Bár az arcon lévő tetoválások bizonyos kockázatokat hordoznak magukban, erős érvek is vannak mellettük.

Sokak számára az arc stilizálására vonatkozó döntés az önkifejezés erőteljes formája, egy módja annak, hogy megünnepeljék a személyes eredményeket, veszteséget vagy más fontos életeseményt. Ez is nagyszerű módja annak, hogy kifejezze egyedi stílusát.

Mások az arcon lévő tetoválást a lázadás egy formájaként érzékelik, egyfajta módja annak, hogy megkérdőjelezzék az általánosan elfogadott társadalmi konstrukciókat. Visszafogott, dinamikus, olvasható, elvont, színes és fekete-fehér rajzok mindegyike a szépségstandardok elutasítását szimbolizálja. Egy ilyen törékeny terület rajza a tetoválás hagyományának dicsérete és az ehhez a kultúrához tartozás szimbóluma.

Arctetoválás
Arctetoválás
Szavak vagy kifejezések

Klasszikus megoldás, amely jól illeszkedik az arctetoválásokhoz.

Legyen szó kezdőbetűről, rövid kifejezésről vagy idézetről, ez a testfestmény mesélni fog rólad. Példák:

 • Idézet egy kedvenc filozófiai, pszichológiai vagy művészi munkából.
 • Motivációs kifejezés vagy szó.
 • Egy szeretett személy kezdőbetűi, mint az iránta érzett tisztelet és szeretet.
 • Találó idézet kedvenc filmből vagy sorozatból.
Arctetoválás
Arctetoválás
Arctetoválás
 1. Szív alakú tetoválás
  1. A testen lévő szív képét alkalmazták először a tengerészek. Jelképezheti a romantikus szellemet, a rajongást, a veszteséget vagy a szerelmet minden megnyilvánulásában, valamint egy kifinomult tisztelgést egy szeretett személy előtt.
 2. Tengeri horgony
  1. A horgony képe a szemhez vagy az orrnyereghez illeszkedik. A tetoválások hagyományosan a biztonságot, a megváltást, a stabilitást és a bizalmat jelképezik. A horgony az időben történő megállás fontosságára is emlékeztethet. Képe az utazás és az óceán iránti szerelem témáit tartalmazza.
 3. Számok
  1. Az arc tetoválásának igazi klasszikusai a számok. A halánték közelében jobban néznek ki. Egy radikálisabb lehetőség magában foglalja a vázlatok rajzolását az arcra. A számok fontos évekre vagy egy bizonyos életkorra emlékeztethetnek. Gyakran alkalmaznak szerencseszámokat, titkosított üzeneteket vagy kedvenc munkákra mutató linkeket is.
 4. Minimalista gyémánt
  1. A legerősebb és az egyik legdrágább természetes anyagok tetoválása sokféle jelentéssel bír. A gyémánt képe épségként, kitartásként és szépségként értelmezhető. Önmagunk megbecsülésének szükségességét szimbolizálja.
 5. Törzsi tetoválás
  1. Az arc-testművészet hagyományos gyakorlat a világ számos kultúrájában, beleértve az indián törzseket és a szamoai népeket is. Egyes motívumok a moko és maori hagyományokra utalnak. Tetoválásaik elmesélhetik a társadalmi státuszt, egy személy életének részleteit és eredményeit. A modern törzsi tetoválások azonban szabadabban értelmezhetők. Ez a stílus nagyszámú részlet és minta alkalmazását foglalja magában. És a teljes összetétel az arc nagy részét lefedi. Az önkifejezés exkluzív módja, amely sok bátorságot igényel.
Tetszett a cikk? Kérlek értékeld.
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.