Feliratos tetoválás: A feliratok jelentése | Népszerű feliratok. - VeAn Hungarian
Feliratos tetoválás
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Feliratos tetoválás

A tetoválóipar ma nagyon népszerű.

Sokan igyekeznek testüket különféle képekkel díszíteni. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy hatékonyan kitűnjön a körülötte lévő emberek közül, kiemelje stílusát, egyéni karakterét. A sok népszerű tetoválás közül a feliratos tetoválások széles körben keresettek. Sok nő és férfi minden dizájn helyett szívesebben díszíti testét egy gyönyörű felirattal, amely különleges jelentést hordoz tulajdonosa számára. A feliratok egy teljes értékű tetoválást és különféle kiegészítő elemekkel is ábrázolnak. Például egy elegáns masni, szalag, minta vagy bármilyen más kép kiegészítheti a feliratot. De ebben az esetben fontos gondosan kiválasztani a kiegészítő elemet, mert annak is meg kell egyeznie a felirat jelentésével. A kifejezéshez sikeresen kiválasztott kép teljesen felfedi a tetoválás teljes jelentését. Gyakran találkozhatunk számokkal kombinált feliratokkal, így az emberek egy-egy számukra fontos dátumot örökítenek meg. Ez lehet egy gyermek születésnapja, esküvő napja vagy bármely más, egyformán fontos nap egy személy számára.

Feliratos tetoválás
Feliratos tetoválás
Feliratos tetoválás

A feliratok jelentése

A betűtetoválásoknak sok rajongójuk van; az emberek kifejezéseket, verseket, idegen kifejezéseket, sőt egész szövegeket tetoválnak a testükre.

A feliratoknak általában mindig világos szemantikai üzenetük van. Az emberek megörökítik kedvenc idézeteiket könyvekből vagy filmekből; népszerű kifejezések; különféle szlogenek; rokonok nevei; fogadalmak és még sok más. Fontos megérteni, hogy a felirat kiválasztását nagyon komolyan kell venni, még akkor is, ha mások nem értik a kifejezést, de Önnek külön megjelöléssel kell rendelkeznie. Például a buddhista vallásban a szerzetesek hosszú imákat alkalmaztak testükön. Ezzel demonstrálva az odaadás erejét és a Buddhába vetett nagy hitet. Amikor feliratot választ magának, alaposan meg kell vizsgálnia a jelentését. Végül is nem nagyon jó, ha csak egy gyönyörű kifejezés van a testeden, amit nem értesz.

Feliratos tetoválás
Feliratos tetoválás

Hogyan válasszunk feliratot?

Ha rajong a feliratos tetoválásokért, és valamilyen kifejezéssel szeretné díszíteni testét, akkor fontos, hogy a megfelelő szöveget válassza ki.

Először is fontos, hogy ne a betűtípusra, a méretre vagy a színezésre figyeljünk, hanem magának a feliratnak a tartalmát kell megérteni. Általános szabály, hogy az ember testén lévő felirat az életről alkotott nézeteit, érzéseit, érzelmeit és értékeit tükrözi. A felirat kiválasztásakor az ember nemcsak magának, hanem az egész világnak is bemutatja életelveit. A feliratnak teljesen meg kell felelnie a személynek, fel kell fednie, bizonyítania kell a hozzáállását bármilyen dologhoz, érzéshez vagy élethez. A megfelelő kifejezés kiválasztása után pedig elgondolkodhat a tetoválás betűtípusán és színtémáján.

Általában az emberek könyvekből, dalokból, versekből, filmekből, közmondásokból és így tovább választanak feliratokat. Alapvetően a kiválasztott idézetek különleges, fontos jelentést hordoznak a tetoválás tulajdonosa számára. Ezekkel a feliratokkal az ember nemcsak egy fontos eseményt örökít meg, hanem az abban a pillanatban érzett érzelmeket is.

Feliratos tetoválás
Feliratos tetoválás
Feliratos tetoválás

Népszerű feliratok

A legnépszerűbb feliratok a latin, kínai vagy angol nyelvű idézetek.

Először is, népszerűségük pontosan a megjelenésükhöz kapcsolódik, mivel az angol vagy latin kifejezések szebbek. Ráadásul ezek a feliratok a kalligráfia szempontjából előnyösebbek. Azaz sok betűtípus létezik a feliratok tervezésére.

Ami a kínai karaktereket illeti, népszerűségük a kép eredetiségében, valamint a szöveg rövidségében rejlik. Egy kínai karakter nem csak egy szóként, hanem egy egész mondatként is lefordítható oroszra. A kínai karakterekkel ellátott tetoválás egyedülálló abban a tekintetben, hogy ilyen kis számú betű hatalmas tartalmat és mély értelmezést tartalmaz.

Népszerű feliratok példája:

  • „Memento quod es homo” – ami lefordítva azt jelenti: ne feledd, hogy ember vagy.
  • "Audaces fortuna juvat" - a boldogság szereti a bátor embereket.
  • „Errare humanum est” – az emberi természethez tartozik a hibák elkövetése.
  • „Veni, vidi, vici” - közismert mondat: jöttem, láttam, győztem.
  • „La via est un combat” – az életet küzdelem kíséri.
Feliratos tetoválás
Feliratos tetoválás
Hol kell a feliratot
megjeleníteni?

Miután kiválasztottak egy feliratot a tetováláshoz, az emberek egy másik feladattal szembesülnek - megfelelő helyet találni a testen a felvitelhez.

A felirat nagyszerűen fog kinézni a test bármely részén. Legyen az váll, kulcscsont, lapocka, borda, csípő, csukló, kar, láb stb. A legtöbb sztár egyébként különféle feliratokkal díszíti a testét. Például a „Quod me netrit me destruit” egy felirat Angelina Jolie gyomrán, ami azt jelenti, hogy „az tesz erősebbé, ami megöl”. Angelina Jolie testét számos felirat díszíti, amelyeket a színésznő egész testén helyeztek el. A jobb kezét arab felirat díszíti, ami lefordítva azt jelenti: „a célért való törekvés”. A nyakat a „Know Your Rights” felirat díszíti, ami fordításban „tudd meg jogaidat”. Jolie lapockáján egy buddhista ima van védelemért. Kétségtelen, hogy ezek a tetoválások hatékonyan díszítik a színésznő testét, és fontos jelentést hordoznak számára.

Egy másik híres hollywoodi színésznő, akinek testét feliratok díszítik, Megan Fox. Meghan hátán egy régi angol betűs felirat található, ami azt jelenti, hogy "mindig nevetni fogunk az aranyozott pillangókon". Egy másik felirat található Fox mellkasán; ennek a kifejezésnek a jelentése: összetört szív az első szerelemből. A szöveget maga a színésznő találta ki, és vers formájában írta meg.

Scarlett Johansson bordáin egy patkó található, a „Lucky You” felirattal, kicsit a mellkasa alatt, ami azt jelenti, hogy szerencsés vagy.

Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.