Népszerű tetoválási stílusok - VeAn Hungarian
Népszerű tetoválási stílusok
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Népszerű tetoválási stílusok

Bejön egy látogató a szalonba és így szól: "Szeretnék egy szép tetoválást", de nem tudja elmagyarázni, milyet is.

Minden mester valószínűleg került olyan helyzetbe, amikor az ügyfél nem tud választani, a lényeg az, hogy "szép legyen". Ám a szépség relatív fogalom, ezért ez a cikk nem a mestereknek szól, hanem azoknak a felhasználóknak, akik tetoválás készítését tervezik, s a stíluson gondolkodnak.

Sok stílus létezik a tetoválásban. Sőt, néhány mesternek sikerül két vagy több művészi irányzat elemeit egy kép keretein belül egyesítenie. Tehát, milyen művészi technikákkal készülnek a tetoválások?

Népszerű tetoválási stílusok
Népszerű tetoválási stílusok

 • A test gravírozása fekete festékkel történik. Ezt a stílust tiszta vonalak jellemzik. Ennek eredményeként egy tiszta grafikus minta "nyomata" kerül a bőrre.
 • Biomechanika: A rajz mechanikai elemekből, részekből, részletekből áll: gyűrűkből, csapágyakból, tárcsákból és forgácsokból. Nagyon gyakran a mesterek szakadt részletet készítenek. Úgy tűnik, mintha kiáll a bőrből.
 • Az organikus stílusú tetoválások első pillantásra ellentétes formákat kombinálnak: mechanika és növényi/állati motívumok.
 • A minimalizmust elegáns egyszerűség jellemzi. A tetoválás egy vagy két színben készül, kis felületen. Különböző szimbólumok, növény-, állatvilág, könyvillusztrációk használhatók témaként.
 • Linework: ezt a stílust bizonyos számú egyenes vonal jellemzi, amelyekből összeáll a rajz.
 • Realizmus: portrék és tetoválások fotók alapján, élénk realisztikus stílusú tetoválás.
 • Keleti: a stílus fura madarak és halak rajzát foglalja magában keleti stílusban. Gésák, harcosok, sárkányok, legyezők, páva tollak, nagy virágok - mindez kiegészíti a rajzot, vagy annak alapjául szolgál.
 • Old School: ez a stílus az egyik első volt a művészeti tetoválás szegmensében. Ez magában foglalja a horgonyok, szalagok, koponyák és csillagok felvitelét a bőrre. A stílus megkülönböztető jellemzője a hatalmas fekete kontúrok.
Népszerű tetoválási stílusok
Népszerű tetoválási stílusok
Népszerű tetoválási stílusok

 1. Törzsi.
  1. A fekete monoton képek geometrikus mintákat ábrázolnak. Az ősi időkben az ilyen rajzokat mind a kelták, mind a maori népek alkalmazták, úgy vélték, hogy ezek megvédenek a gonosz szellemektől. Ma a tetoválás ebben a stílusban esztétikai szerepet játszik.
 2. Trash polka.
  1. Ez a művészi tetoválási stílus lehetővé teszi, hogy kihívást mutasson az elavult általánosan elfogadott koncepcióknak, törvényeknek, modern divatos kényszereknek. Ennek a stílusnak a megkülönböztető jellemzője a fekete-piros festék kontrasztja, gyakran a tetoválásokat nyomtatott szöveg egészíti ki.
 3. Blackwork.
  1. Atetoválás ebben a technikában nagy fekete mintát ábrázol a bőrön. De egy fekete kép - nem blackwork, viszont egy fekete négyzet vagy kör vitathatatlanul ennek a stílusnak a jele.
 4. Dotwork.
  1. Az ebben a stílusban készült összetett rajzok világos geometriai alakzatokkal rendelkeznek. A technika sajátossága, hogy a rajz pontokkal készül. A kép intenzitása a pontok sűrűségétől függ.
 5. Polinézia.
  1. A polinéz stílusú tetoválásokat színesség és telítettség jellemzi. A rajzok díszítő elemekből állnak, gyakran egymást követő vonalakból, csíkokból, cikcakkokból, hullámokból. Az ilyen testképek masszívak, agresszívek. Előfordulási helyük a csukló, láb, mellkas, hát.
 6. New school.
  1. Absztrakció, humor, fantázia - ezek jellemzik a New School tetoválás hangulatát. A képek nagyon közel állnak a graffitihez. Több élénk, mérgező színben vannak rajzolva. Nagyon szép és élénk tetoválást kapunk, ha egy tapasztalt mester végzi a munkát.
 7. Akvarell.
  1. A tökéletes tetoválási stílus romantikus, érzékeny természethez. Gyönyörű alkotás keletkezik, mintha festékkel alkották volna. Nagyon látványos.
 8. Pogány.
  1. Ha szimbólumokat és totemeket szeretne alkalmazni a testen, akkor a pogány stílus a legmegfelelőbb az Ön számára.

Valójában ma mintegy 200 művészi tetoválási stílus létezik. Kicsit több mint másfél tucatot írtunk le. Még többet megtudhat a speciálizált "VeAn" szalonban. Az Ukrajna-szerte megnyitott tetováló stúdiók hálózatának szakemberei szívesen adnak Önnek tanácsot, és elkészítik a jövőbeni tetoválás egyedi vázlatát az Ön által kedvelt stílusban.

Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.