Tetoválás ápolása - VeAn Hungarian
Tetoválás ápolása
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Tetoválás ápolás

Ma a tetoválások világszerte rendkívül népszerűek. Sokan szeretnék különböző mintákkal díszíteni a testüket, néhányan nem tudnak leállni, és tetőtől talpig tele vannak mintákkal. Ez a szolgáltatás nagyszerű lehetőség arra, hogy kitűnjön a környező társadalomból, hogy megmutassa mindenkinek az életértékeit és a személyiségét. A test ilyen módon történő díszítése különösen népszerű a fiatalabb generáció körében, mivel ez az önkifejezés leghatékonyabb módja. Emellett számos híres színész, zenész, focista és más híresség is így díszíti a testét. A rajongók igyekeznek hasonlítani példaképeikre, és éppúgy, mint a hírességek, tetoválásokkal díszítik testüket.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a díszítés mellett a testfestészet különböző hibákat is elfedhet: hegeket, műtét utáni varratot, sebhelyeket, égési sérüléseket és így tovább. A fentiek alapján nem meglepő, hogy ma már nagy a kereslet erre a szolgáltatásra.

A tetoválás megfelelő ápolása - minden ügyfelet érdeklő kérdés. Nehéz pontos választ adni, hiszen ahány művész - annyiféle ajánlás. Ma már jelentős mennyiségű tetoválóművész van, a mesterek mindegyike a munkához saját eszközt használ, egyedi készítményeket és anyagokat. A művészek különböző gépeket, festékeket és egyéb kiegészítőket használnak a minta felvarrásához.

Ezzel kapcsolatban sok művésznek különböző ápolási javaslatai vannak. Nem kell aggódni, a tetováláson végzett munka befejezésekor a mester feltétlenül részletes tanácsokat ad a friss tetoválás ápolásáról.

Tetoválás ápolás

A friss tetoválás védelme

Az álom tehát valóra vált, a régóta várt tetoválás elkészült.

Most az a fontos, hogy a tetoválást megfelelően védjük a felvitel utáni első 4-5 órában. Két hatékony módja van az új tetoválás védelmének: egy különleges fólia és egy gyógykenőccsel ellátott kötés.


Egy különleges fólia.Ez egy gyógyító fólia, amelyet kifejezetten a tetoválás ápolására terveztek. Ezzel a fóliával a tetoválás a lehető leggyorsabban gyógyul, kényelmesen zuhanyozhat, és nem kell aggódnia a testminta miatt, könnyedén viselheti kedvenc ruháit, valamint a fólia megkíméli a rendszeres kötszerektől. Ezenkívül a csoda fóliának számos más előnye is van:

 • Nem gátolja a bőr oxigénellátását, így a bőr gyorsabban gyógyul;
 • A fólia átlátszó, ami pozitív hatással van a tetoválás megfigyelésére;
 • A ragasztószalagot csak egyszer kell felragasztani, hat napig tart, ez idő alatt a tetoválás teljes begyógyul;
 • Száz százalékos víz elleni védelem;
 • A fólia rugalmas, könnyen rögzíthető a test hajlítható részeire;


A fólia használata.Elsősorban vágja le a szükséges hosszúságú fóliát. Ezután válassza le a fóliát a piros szélektől, és feszítse ki a test kívánt területére. Óvatosan nyomja a fóliát a tetoválás teljes felületére, és óvatosan ragassza le, anélkül, hogy durva mozdulatokkal megsértené a bőrfelületet. A fóliának az egész testfelületen teljesen simának kell lennie, a legkisebb ráncok nélkül, a fólia széleinek 1-2 cm-rel túl kell nyúlnia a tetoválás határán.

Gyógyító kenőccsel ellátott kötés.A tetoválás elkészültével, ott a vágy mihamarabb eldicsekedni az új mintával a családodnak és a barátaidnak. Fontos azonban megérteni, hogy a fő cél az, hogy megvédd a tetoválásodat mindenféle baktériumtól. Az első két hét a minta gondos ápolásával telik, hogy ennek eredményeképpen minden nap gyönyörködhessen a tetoválásában. Fontos, hogy szigorúan kövesse a tetoválóművésztől kapott ápolási ajánlásokat. Mivel a tetoválással kapcsolatos gondatlanság miatt fennáll a veszélye, hogy elrontja a mester munkáját. Ebben az esetben szükség lesz a tetoválás korrekciójára, vagy akár eltávolítására is.

Miután a tetoválás elkészült, a művész a mintát védőfóliával fedi le. Ez azért van, hogy megvédje a tetovált területet a külvilággal való érintkezéstől. Hiszen a friss tetoválásra került baktériumok komoly következményekkel járhatnak. Amint a mester rögzítette a védőfóliát, a tetoválás gondozása a továbbiakban az Ön kezébe megy át. Fontos megérteni, hogy nem csak a minta minősége függ az Ön gondosságától, hanem az Ön egészsége is.

Tetoválás ápolás
Tetoválás ápolás
Tetoválás ápolás

A tetoválás első kezelése

Miután a művész beburkolta a kívánt testterületet a fóliával, tájékoztatja Önt, hogy hány óra múlva távolíthatja el a fóliát, és folytathatja a tetoválási kezelést.

Alap szabályként elmondható, hogy a tetoválás felhelyezése után négy-öt órán keresztül nem szabad eltávolítani a fóliát, de minden a minta méretétől függ. Tehát, hogyan kell megfelelően eltávolítani a fóliát és kezelni a tetoválást.

 1. Előzetesen alaposan mosson kezet szappannal.
  1. Tiszta kézzel óvatosan eltávolítjuk a fóliát a tetoválásról. A fólián lehet a tetoválás nyoma, ez teljesen normális jelenség, és nem kell pánikba esni.
 2. Öblítse le a tetoválást, lemosva a rászáradt vért és sebváladékot.
  1. A tetoválást lemoshatja tiszta vízzel, vagy adhat hozzá folyékony szappant. Ne használjon alkoholtartalmú termékeket. Ne használjon szivacsot, még a legkíméletesebbet sem. A tetoválást kizárólag a tenyerével mossa le, gyengéden lemosva a bőrről a vért és sebváladékot. Érdemes megjegyezni, hogy a vérrel és sebválladékkal együtt úgy tűnhet, mintha a festék is lemosódik. Ne aggódjon, a festék a helyén marad, minden úgy van, ahogy lennie kell.
 3. Az öblítés után a kezelendő területet nem szabad törölgetni.
  1. Óvatosan felitathatja a maradék vizet egy pamut szivaccsal, a tetoválás közepétől a szélek felé haladva. Hagyja a tetoválást teljesen megszáradni.
 4. Miután a tetoválás megszáradt, óvatosan vigye fel a kenőcsöt a tetovált területére.
  1. Milyen krémet érdemes vásárolni, a tetoválóművész megmondja. Általában a tetoválást Bepanthennel vagy Panthenollal kezelik.
 5. A kezelt területet védőfóliával kell lefedni.
  1. Használhat a tetoválóművész által ajánlott speciális fóliát, vagy használhat hagyományos élelmiszer-fóliát. A fólia lecsúszásának elkerülése érdekében a széleket tapasszal kell leragasztani.

Ezt az eljárást naponta háromszor kell elvégezni (reggel, délbe, este), néhány napon át, és minden alkalommal a régi fólia helyett, új fóliát kell felragasztani.

Tetoválás ápolás

A tetoválás ápolásának szabályai az alkalmazás utáni első napokban

Az első, második és harmadik nap a legfontosabb időszak a tetoválás gyógyulása szempontjából.

Napjainkban a tetoválás ápolásban különös figyelmet kell fordítani a sterilitásra. Ahogy a bőr gyógyul és regenerálódik, viszketést érezhet, ez normális. A tetoválást azonban semmiképpen sem szabad vakarni, még enyhén sem.

A gyógyulási folyamat során a tetoválás egy vékony hártyában fog hámlani, amit szigorúan tilos kézzel leszedni.

A három nap elteltével a fólia használatát már el lehet hagyni.

Fontos, hogy a tetoválást a lehető leggyakrabban kezelje, és ne hagyja kiszáradni a bőrt, különben kéreg képződik.

Nagyon fontos az egyszerű ápolási tanácsok betartása, különben a tetoválás kezelésének hanyagsága a továbbiakban a tetoválás eltávolításához vezethet.

Tetoválás ápolás
Tetoválás ápolás

Mit kell tenni, ha lekaparta a kérget?

Nem ritka a véletlen, mikor véletlenül beakad és leszakad a kéreg egy darabkája.

Ilyen helyzetben nem kell pánikba esni, fontos, hogy időben kezeljük a sérült területet. Ehhez óvatosan el kell távolítania a sebváladékot vagy a vért, és ezt a területet tetoválás gyógyító kenőccsel kell kezelni. A legjobb, ha az érintett területet fóliával vagy kötszerrel fedjük le. Kezelje az érintett területet, és cserélje a fóliát, mindaddig, amíg a seb teljesen be nem gyógyul. Amennyiben a minta eltorzul érdemes a tetoválóművésszel felvenni a kapcsolatot. Valószínűleg igazításokra lesz szükség.

Tetoválás ápolás
Tetoválás ápolás
Tetoválás ápolás
A tetoválás gyógyulási folyamata

Általában két hétig, néha egy kicsit tovább tart, amíg a tetoválás teljesen begyógyul.

A tetoválás gyógyulási ideje a kép méretétől és a tinta sűrűségétől függ. A tetoválás gyógyulási ideje alatt érdemes betartani néhány ajánlást, hogy elkerüljük a friss tetoválás sérülését:

 • Húsz napon át ne menjen fürdőbe, szaunába és szoláriumba;
 • Tartózkodjon az edzőterembe járástól legalább tíz napig;
 • Védje a tetoválást a külső környezettel való bármilyen érintkezéstől;
 • Legalább egy hónapig tartózkodjon a napozástól;
 • Használjon erős fényvédő krémet, ha kimegy az utcára;
 • Egy időre mondjon le a fürdőkádas fürdéstől, csak zuhanyozzon;
 • Zuhanyzás előtt a tetoválást védő krémmel érdemes kezelni;
 • Tartózkodjon az alkoholtartalmú italoktól;
 • Amennyiben lehetséges, mondjon le a vérhígító gyógyszerektől (aszpirin);
 • Kerülje a fizikai aktivitást;
 • A fedett uszodai látogatást is kerülni kell.Amennyiben nem tartja be az ajánlásokat, a tetoválás varasodhat, és a tetováláson nem kívánt varratok keletkezhetnek. Ez rossz gyógyuláshoz vezet, és nagy valószínűséggel a tetoválás sérülni fog, ami a minta korrekciójához vagy eltávolításához vezet. Fontos megérteni, hogy az ajánlások betartása - garantálja a minőségi tetoválást, amely egy életen át tetszeni fog Önnek. A gyógyulási folyamat során ne habozzon felkeresni a tetováló mestert, aki felügyeli a gyógyulási folyamatot. A tetoválás megfelelő gondozása, az összes ajánlás betartása után a tetoválás teljesen begyógyul. És nyugodtan megmutathatja új tetoválását családjának és barátainak. A teljesen egyszerű szabályok betartásával a végeredmény egy fényes, gyönyörű, kiváló minőségű tetoválás tulajdonosa lesz.

Tetoválás ápolás
Tetoválás ápolás
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.