Elrontott tetoválás javítása: Mindig helyre lehet hozni egy rosszul sikerült tetoválást? - VeAn Hungarian
Elrontott tetoválás javítása
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Mindig helyre lehet hozni egy rosszul sikerült tetoválást?

A megtakarítási vágy a tetoválási szolgáltatásokon, valamint a meggondolatlan, spontán cselekedetek gyakran egy előnytelen, csúnya testtetoválással végződnek, ami nem az, amit szeretett volna.

Ha orvosolni szeretné a helyzetet, nem kell a tetoválás eltávolításának fájdalmas és időigényes eljárásán keresztülmennie. Sokkal egyszerűbb, különösen, ha nem vált a testfestészet lelkes ellenzőjévé, újra elkészíteni a rajzot.

elrontott tetoválás javítása
elrontott tetoválás javítása

Mi a teendő, ha elégedetlen a tetoválásával?

Nincs szükség arra, hogy egy olyan mintával a testén járkáljon, amely nem illik az aktuális életszemléletéhez, nem illik a státuszához, vagy egyszerűen csak unalmas.

Elég, ha talál egy mestert, aki hajlandó "átfedni" a tetoválást. Azonnal meg kell említeni, hogy az ilyen munkára csak képzett tetováló képes. Az eljárás bonyolultabb, mint egy új tetoválás a semmiből.

Az átfedés a meglévő mintára készül. És a mesternek:

  • Tapasztaltnak kell lennie az ilyen jellegű munkában.
  • Meg kell találnia a "megfelelő" mintát a régi minta vagy felirat fedésére.
  • A pigmentet gondosan kell megválasztania, hogy az új szín átfedje a régi vonalakat és kitöltéseket.
elrontott tetoválás javítása
elrontott tetoválás javítása
elrontott tetoválás javítása

Mi az átfedés?

Ez a módszer nemcsak azt teszi lehetővé, hogy a testmintát egy másik minta alá rejtse, hanem azt is, hogy megváltoztassa a tetoválás stílusát.

A folyamatnak vannak bizonyos sajátosságai:

  • Nagyon fontos, hogy a szalon látogató maga döntse el, hogy szükség van-e a következő módosításokra. A mester a konzultáció során elmondja, hogyan fog zajlani az eljárás. És az ügyfél már eldönti, hogy az indítékai és a döntés mögött álló érvek erősek-e.
  • A kezelés előtt komplex előkészítő munkára van szükség: a művész megvizsgálja a meglévő testmintát, kiválasztja az új tetoválás vázlatát, elvégzi a pigment kompatibilitási tesztet.
  • A tapasztalt művészek igyekeznek nem korrigálni a régi tetoválásokat, mivel az ilyen jellegű beavatkozások (részletek feljavítása, töredékek aláfestése) ronthatnak a helyzeten. A vonalak vastagabbak lesznek, a körvonal elmosódott lesz, az árnyékolás piszkos lesz, a kitöltés pedig zavaros. Emellett a kép a korrekció során elveszítheti szemantikai tartalmát. Előfordulhat, hogy a munka nem elégíti ki az ügyfelet, az ingerültség fokozódik, és még nehezebb lesz kijavítani a helyzetet. Ezért a tapasztalt tetoválóművészek általában kezdetben felajánlják, hogy teljesen átfedik a mintát.
  • Az új mintának sokkal nagyobbnak kell lennie, mint a réginek. Mivel a meglévő mintát át kell fednie. Az új minta színeinek élénkebbnek és sötétebbnek kell lennie: a fekete töltést nem lehet sárga pigmenttel fedni.
  • A mester új vázlatot választ, figyelembe véve az ügyfél kívánságait, valamint anatómiai jellemzőit és a test izomtömegét. Ez az egyetlen módja a rossz tetoválás teljes átfedésének.
  • A festék kompatibilitás vizsgálata fontos, bár nem minden művész végzi el. Erre azért van szükség, mert a színek összekeverednek a bőrrétegekben. Egy idő után egy elmosódott, zavaros minta jelenhet meg ezen a helyen.
  • A fekete minták - ideálisak bármely más minta átfedésére, de ez a lehetőség sok ügyfélnek nem felel meg. Ezért a szakembernek alaposan ki kell dolgoznia az új tetoválás színeit és jellemzőit.
elrontott tetoválás javítása

Szakember keresése: Mire kell odafigyelni?

Az előző bekezdésből világosan látszik, hogy egy sikertelen tetoválás átfedése nem egyszerű dolog.

Csak egy tapasztalt mester, aki figyelembe veszi az összes árnyalatot, képes megbirkózni vele. Ezért mielőtt igénybe venné a szalon szolgáltatásait, mindenképpen kérjen a tetoválótól egy katalógust a hasonló munkákról. Ez lehetővé teszi, hogy értékelje a szakember képzettségi szintjét.

Ritka az olyan tetoválóművész, aki erre a munkaterületre specializálódott. Ennek oka a munka összetettsége. A szolgáltatásaik sokkal többe kerülnek. De ahogy mondani szokták, a szépségért fizetni kell.

A sikeres eredmény 50%-a a minta kiválasztásától függ. A másik 50% - a mester képzettségi szintje. Ne bízza a munkát a tetoválóművészre, ha egy cseppnyi kételye is van. Higgye el, átfedni vagy kijavítani egy már átfedett tetoválást gyakorlatilag lehetetlen, hacsak nem festi át teljesen fekete pigmenttel.

elrontott tetoválás javítása
elrontott tetoválás javítása
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT