Ajak tetoválása - VeAn Hungarian
Ajak tetoválása
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Ajak tetoválása

Szinte minden nő és lány szembesül az ajak sminkjének állandó kellemetlenségeivel.


Sok időt és erőfeszítést igényel a létrehozása, mert nem mindig sikerül elsőre tökéletes kontúrt rajzolni. Ezenkívül a meleg időjárás vagy a magas páratartalom miatt a smink elúszhat vagy elmosódhat, ami sok nyűggel jár. Minden étkezés után, egy csésze kávé vagy tea után, az ajkakon lévő sminket állandóan meg kell igazítani. Szintén nagyon gyakori probléma a lányok körében, különösen hosszú hajúaknál, hogy szeles időben a haj az ajkakhoz tapad, eltávolításuk után gyakran elkenődik a rúzs vagy szájfény. Viszont mindig gyönyörű küllemre vágyunk. És van erre kiút - a sminktetoválás.

Az ajaktetoválás lehetővé teszi, hogy tökéletesen festett, telt ajkaink legyenek, ideális kontúrral. Ezzel a szolgáltatással már nem kell folyamatosan az ajkak megjelenése miatt aggódni, mindig tökéletesen rendben lesz. A fő előnye az is, hogy az állandó smink vízálló. Nyugodtan ihatja kedvenc italait, látogathat strandokat, medencéket, szaunákat, és biztos lehet benne, hogy ajkai még mindig szépek, tökéletesen egyenletes kontúrral.

A tartós ajaksmink előnyei:

 • Az ajak formájának javítása;
 • Növeli vagy csökkenii a meglévő méretet;
 • Vizuálisan korrigálja az ajkak sarkait és a nyúlszájat;
 • Élénk színt kölcsönöz;


A pigmentek palettája megszámlálhatatlan, a legkülönfélébb árnyalatokkal. Maga választhatja ki az ízlésének megfelelő színt. A képzett szakember segít kiválasztani az Ön számára megfelelő árnyalatot, és új színekkel ékesíti ajkait.

Ajak tetoválása

Az ajaktetoválás típusai

Az ajaktetoválásnak számos fajtája van, amelyek nagy szerepet játszanak a teltség létrehozásában.

 1. Kontúr.
  1. A kontúr segítségével korrigálható az ajakvonal homályos vonala, valamint a kontúr lehetővé teszi az ajkak méretének vizuális növelését. A kontúrozást általában olyan pigmenttel végzik, amely megfelel az ajkak természetes színének, vagy kissé sötétebb. Ez azért szükséges, hogy megakadályozzuk a kontúr kontrasztos kiemelését az ügyfél ajkán. Gyakran előfordul, hogy ezt a tetoválást a pigment árnyékolása egészíti ki.
 2. Vegyes technika.
  1. Ez a típus magában foglalja a kontúrozást és a színes árnyékolást egyenletes átmenettel. Élénk pigmentet választanak, de felvitelkor teljesen természetesnek tűnik. A szín árnyékolása lehet részleges vagy teljes. Ha egy hölgy ajka vékony, akkor a teljes árnyékolás nem fog illeni, mert az ajkak teltsége elvész. Vegyes technika segítségével korrigálhatja az ajak vonalát, alakját és méretét, élénk színt kölcsönözhet az ajkak természetes tónusának.
 3. 3D tetoválás.
  1. Ez a technika lehetővé teszi, hogy az ajkaknak vizuális teltséget biztosítson egy hozzáértő kéz segítségével. A 3D tetoválás létrehozásakor egyszerre több különböző tónusú pigmentet használnak, a sima átmenet segítségével dússá töltik az ajkakat, így színük telített és érzéki lesz.

A pigmentek palettája annyira változatos, hogy segítségükkel bármilyen színű vagy tónusú tökéletes telt ajkakra tehet szert. Vannak olyan pigmentek is, amelyek a csillogó hatást biztosítanak.

Ajak tetoválása
Ajak tetoválása

Ajánlások az eljárás előtt

A tetoválási eljárás előtt egy herpesz elleni kezelést kell elvégezni, amelyet a szakember ír elő Önnek.

A herpesz gyakori vírusos betegség, amelyet a nagyvárosok lakosságának kilencven százalékánál fordul elő. Egyeseknél rendkívül ritkán jelentkezik, másoknál évente visszaesés figyelhető meg. Mivel a tetoválás során sok szúrást végeznek, az ajkak felületének mechanikai károsodása provokálhatja a herpesz megjelenését. A vírusos buborékkiütések nemcsak önmagukban kellemetlenek, hanem károsíthatják a tartós smink minőségét is. Ezért a herpeszvírus elleni speciális készítmények szedése elengedhetetlen.

Ezenkívül úgy kell tervezni a munka menetét a tetováló művésszel, hogy a következő két napban Ön otthon lehessen.

A kívánt pigment gyorsabb kiválasztása érdekében megmutathatja a mesternek a rúzsát vagy a kedvenc ajakceruzáját, amelyet naponta használ. Ez világossá teszi a mester számára, hogy Ön mit vár pontosan a végeredménytől.

Ajak tetoválása

Az eljárás végrehajtása

Az Ön kívánságai alapján a tetováló művész egy speciális jelölővel vázlatot készít az ajkán.

Az Ön végleges jóváhagyása nélkül a szakember nem kezd neki az eljárásnak. A mester csak akkor kezdi el a tetoválást, ha az ügyfél teljes mértékben jóváhagyta a kiválasztott ajakvázlatot és a pigment színárnyalatát.

Az ajkak nagyon érzékenyek, ezért az érzéstelenítés kötelező a tartós smink készítésénél. Ebben az esetben vagy applikációs módszert (fájdalomcsillapító kenőcsök, krémek) alkalmaznak, vagy injekciót adnak be. A második módszer garantálja az ajkak teljes zsibbadását, az érzékelés ki lesz iktatva.

Alapvetően az ajak tetoválás időtartama 1.5-3 óra. Az állandó smink technikák egy része több eljárást igényel.

Ajak tetoválása
Ajak tetoválása

Alapvető gondozási
tanácsok

Az eljárás utáni gyógyulási időszak körülbelül hét napig tart.

A duzzanat körülbelül két napos, ha hosszabb ideig nem múlik el, forduljon a szakemberhez. Az első két vagy három napig a pigment túl élénk, ami egy idő után elmúlik. A gyógyulási időszak alatt fontos, hogy kövesse a mester ajánlásait, és tartsa be az ajakápolásra vonatkozó egyszerű szabályokat.

 • Az ajkak felületén az első napokban nedvesség jelenhet meg, ebben az időszakban fertőtlenítő oldatos vattakoronggal kell letörölni. Fontos, hogy könnyed mozdulatokkal tegye ezt, ne dörzsölje az ajkait.
 • Ha kéreg keletkezik, nem szabad lemarni vagy dörzsölni. A kéreg akadályként szolgál, amely alatt a tetoválás gyógyul, egy bizonyos idő elteltével a kéreg önmagától leesik.
 • Ne engedje, hogy ajkai kiszáradjanak, speciális krémekkel kejne, amelyeket a szakember előír. Fontos kimondottan a krémek, nem kenőcs használata.
 • A gyógyulás idején mondjon le a forró italokról, a hideg italokat leginkább szívószállal fogyassza.
 • Ne használjon ajak kozmetikumokat, amíg a kéreg teljesen el nem tűnik.
 • Az első héten védje meg a sérült területet az erős széltől és a hidegtől.
 • Nyáron, a tartós smink után, mielőtt kimegy, használjon fényvédő készítményeket.
 • Az eljárás után kerülje a napozást, a szaunát és a fürdőket körülbelül két hétig.
 • Ha kétségei vannak az ajkai gyógyulásával kapcsolatban, ne habozzon ismét kapcsolatba lépni a szakemberrel.Egy hónap múlva a pigment színe helyreáll, az ajkai pontosan olyan árnyalatúak lesznek, amilyet kívánt. Újra kapcsolatba kell lépnie a mesterrel, hogy értékelje az eredményt, egyes esetekben színkorrekció lehetséges.

Ajak tetoválása

Az eljárást érintő korlátozások

Egy idő után a pigment ereje elhalványul, hogy milyen gyorsan fog megtörténni, az ügyfél szervezetének egyedi jellemzőitől függ.

Ha az átlagos időszakot vesszük, körülbelül két évig tart. Ha a tetoválást először végezték el, a kivilágosodás hamarabb történik, mint a későbbi ismételt eljárásoknál. A korrekció háromévente történő elvégzésével a tetoválás korlátlan ideig tökéletes lesz.

Ajak tetoválása
Ajak tetoválása
Az eljárást érintő korlátozások

Krónikus betegségek esetén a tartós smink eljárása előtt előzetesen orvoshoz kell fordulni.

A tetoválás nem végezhető el a következő betegségek megléte esetén:

 • Inzulinfüggő diabétesz - ilyen betegség esetén a bőr bármilyen károsodása nagyon hosszú és nehéz, nemkívánatos következményekkel járhat a tetoválás után;
 • Akut herpesz;
 • HIV-fertőzés és AIDS;
 • Hemofília - súlyos betegség, véralvadás-zavarral jár;
 • Epilepszia;
 • Mentális zavarok;
 • Terhesség;
 • Szoptatás;
 • Autoimmun betegségek;
 • Bronchiális asztma;
 • Allergiás reakciók a pigment összetételére.Ahhoz, hogy kiváló minőségű és hibátlan ajaktetoválást kapjon, először is kapcsolatba kell lépnie egy képzett, bevált szakemberrel, aki megfelelő tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. Ezután minden attól függ, hogyan gondoskodik Ön a tartós sminkről a szakember ajánlásait betartva. Ne feledkezzen meg a színkorrekcióról. Így az ajkai sok éven át nap mint nap örvendeztetik majd szépségükkel.

Ajak tetoválása
Ajak tetoválása
Ajak tetoválása
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.