Tetoválás hegekre - VeAn Hungarian
Tetoválás hegekre
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Tetoválás hegekre és egyéb bőrelváltozásokra

A tetoválás alkalmazása a hegekre és sebhelyekre, valamint egyéb bőrelváltozásokra a mindennapi életben (égési sérülések, hegek) és a sebészeti beavatkozások után szerzett különböző traumák elfedése érdekében szükséges.


Ez a szolgáltatás könnyen megbirkózik a természetes hegek átfedésével (a gennyesedés vagy a bőrszövetbe történő egyéb természetes beavatkozás utáni hegesedés).

A fent említett tökéletlenségek korrigálására a tetováló művész a következő tetoválási technika valamelyikét alkalmazza: álcázás (camouflage) vagy kollagén stimuláció. Ezeknek a módszereknek semmi közük egymáshoz, de mindkettő hatékony.

Heg tetoválás

Kollagén stimuláció

Ez a technika hatékonyan oldja meg az olyan problémákat, mint a ráncok, hegek és sebhelyek.


Néha száraz tetoválásnak is nevezik, mivel az eljárás során csak egy tűt használnak, pigmentek használata nélkül. A mester a tűvel átjárja a problémás területet, és a bőr elkezd természetes módon kollagént termelni. Ez az eljárás meglehetősen biztonságos, és nincs káros hatással az egészségre vagy az általános megjelenésre. Minden természetes módon történik.

A kollagén fehérje a kötőszövet alapvető összetevője, nemcsak a bőrben, hanem a csontszövetben, az inakban és a porcokban is jelen van. Az évek során a szervezet lassan termeli ezt a fehérjét, ami viszont ráncokat és megereszkedett bőrt okoz. A vékony tűvel végzett kollagén stimuláció komolyabb károsodás nélkül hozza vissza a bőr tónusát. A kezelés után az ember kimehet a napra, és nem kell aggódnia a kinézete miatt.

Heg tetoválás
Heg tetoválás

Álcázási (camouflage) technika

Ez a technika lehetővé teszi, hogy elfedje a bőr tökéletlenségeit, amelyeket nem lehet természetes módon eltüntetni.


A legtöbb esetben az álcázás az egyetlen módja annak, hogy megszabaduljunk a hibától. Gyakran az ilyen típusú álcázást kollagénnel történő stimuláció után végzik. Először a durva bőrfelületet kezelik, majd a területet a természetes bőrtípusnak megfelelő pigmenttel álcázzák. A pigmentet a lehető legtermészetesebb módon választják ki, és a végső eredményen nagyon nehéz észrevenni a heget vagy égési sérülést.

Az álcázási eljárás után az eredmény azonnal látható. A kezelt terület körül az első három napban enyhe bőrpír, néha duzzanat jelentkezhet. De három nap múlva ezek a tünetek eltűnnek, és Ön elégedett lesz a bőrének megjelenésével. A hegtetoválásnál gyógyulási időre van szükség. Nem tart sokáig, körülbelül néhány hétig. Ezután a heg észrevehetetlen marad.

Heg tetoválás

Az eljárás alkalmazható

Az álcázási technika a következő hibákat küszöböli ki:

 • Hasi műtét utáni hegek;
 • Vakbélgyulladás utáni hegesedés;
 • Császármetszés;
 • Laparoszkópos műtétek;
 • Sebhelyek;
 • Égési sérülések az arcon és a testen;
 • Mellműtét;
 • Mellbimbó-növelés;
 • Hegek a szemöldökön, az ajkakon és más arcfelületeken.
Heg tetoválás
Heg tetoválás

Az álcázási kezelés korlátozásai

Csakúgy, mint a hagyományos tartós tetoválás esetében, az álcázás is rendelkezik a következő ellenjavallatokkal:

 • Terhességi és szoptatási időszak;
 • Menstruációs időszak;
 • Botox, fillerek, restylane;
 • Antibiotikumok használata;
 • Az immunserkentő készítmények alkalmazása valamint az immunmodulálók alkalmazása;
 • Herpesz fertőzés;
 • Akut bőrbetegségek;
 • Inzulinfüggő cukorbetegség;
 • Keloidok (kidudorodó hegszövet)Továbbá, ha hipertrófiás hegek vannak a bőrön, az álcázás nem ajánlott. A hegesedés elnyelheti a pigmentet, vagy a festék nem egyenletesen oszlik el.


Hogyan történik a kezelés


Az álcázás előtt három nappal ne szedjen semmilyen vérhígító gyógyszert. Érdemes lemondani az aszpirinről, a teáról, a kávéról és az energiaitalokról is erre az időszakra.

Heg tetoválás

Hogyan történik tehát az álcázási eljárás?

A mester kiválasztja az Ön bőrszínéhez viszonyított pigmenttónust.


Egy speciális filctollal vázlatot rajzolnak a kezelendő területre. Miután az ügyfél teljes beleegyezését adta, a szakember elvégzi a kezelendő terület érzéstelenítését. Erre a célra speciális krémeket vagy spray-ket használnak. Ezt követően a szakember egy készülék segítségével elkezdi felvinni a pigmentet a kívánt színben.

Általában ez az eljárás egy-két órát vesz igénybe, a kezelendő méretaránytól függően.

Heg tetoválás
Heg tetoválás
Kezelési ajánlások
 • Az eljárás végén a szakember számos ápolási ajánlást ad Önnek. Fontos megérteni, hogy a végeredmény attól függ, hogyan ápolja az álcázás tetoválást.
 • A kezelt bőrfelületet regeneráló krémmel kell bekenni. Sebváladék termelődése esetén óvatosan, súrolószerek használata nélkül kell lemosni. A teljes gyógyulásig tartózkodni kell az uszoda, szauna és gyógyfürdő látogatásától. A hagyományos tetováláshoz hasonlóan az álca tetoválás területen is pörk képződik, amelyet szigorúan tilos letépni.
 • Az álcázás tetoválás megfelelő és rendszeres ápolása, a bőr regenerálódási időszakában, hosszú éveken át minőségi eredményekkel fogja Önt örvendeztetni.
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.