Microblading - VeAn Hungarian
Microblading
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Microblading szemöldök tetoválás

A microblading szemöldök tetoválás, más néven 6D szemöldöktetoválás rendkívül népszerű.


A tartós sminkelés területén ez egy viszonylag új technológia a szemöldök kialakítására és kiigazítására, amely nem géppel, hanem kézi technikával történik. Ennek köszönhetően a szemöldök nemcsak szép, hanem természetes is.

A szemöldök létrehozásához a szakember egy speciális, tollra hasonlító eszközt használ. A szerszám végén speciális kefeszerű fúvókák vannak, amelyek több, egyenként 0,18 milliméter vastag tűből állnak. A tűk egy szögben vannak elhelyezve, és vastagságuk nagyon vékony szőrszálakat tesz lehetővé megrajzolni, így nehéz megkülönböztetni őket a természetes szőrszálaktól. A pigmentet egyenletesen, a természetes szemöldök növekedés irányába viszi fel.

Ez a módszer kevésbé traumatizálja a bőrt, mivel nincs gép okozta vibráció, ami jelentősen lerövidíti a gyógyulási időt. A tartós szemöldököt nem olyan mélyen viszik be, mint a szokásos tetoválási eljárásnál, ami a maga részéről természetesebbé teszi a szemöldök megjelenését, és megakadályozza a színárnyalat radikális változását.

Gyakran a microbladingnél soft powder technikát is használnak, ami a permanens púderes satírozását jelenti anélkül, hogy tömör töltőanyagot használnának. A szemöldök dúsnak tűnik, durva szín nélkül. Úgy néz ki, mintha csak púderral árnyékolták volna ki őket. A púderes microblading hatékonyan oldja meg a ritkás és vékony szemöldök problémáját.

Microblading
Microblading

A technika előnyei

Annak ellenére, hogy ez a szolgáltatás nem olyan régóta van jelen, máris nagy a kereslet iránta.


Sokan azonban még nem hallottak a microbladingről, és gyakran összekeverik a hagyományos tetoválással. Ez valóban tetoválási technika, mivel pigmentet használnak, de van néhány különbség e szolgáltatások között.

 1. Az eljárás.
  1. A hagyományos tetoválástól eltérően a microblading kézi technikával, gép használata nélkül történik. A mikropengék, amelyek a szerszámon vannak, lehetővé teszik, hogy minden egyes vonást úgy készítsen, hogy letisztult kép jöjjön létre. Ezzel a technikával az árnyék nem mosódik el.
 2. A sminktetoválás mélysége.
  1. A pigmentet nem fecskendezik olyan mélyre, mint a hagyományos tetoválásnál. Ebben az esetben a bőr kevésbé sérül, és a gyógyulási idő sokkal gyorsabb. A fájdalomérzet nem túl erős.
 3. Mennyi ideig tart.
  1. A tetoválás általában nem túl kevés időt vesz igénybe, míg a microblading eljárás körülbelül másfél órát igényel.
 4. Éles vonalak.
  1. Ennél a technikánál a pigmentet nagyon pontosan, elmosódás nélkül viszik fel a vonal mentén. Az egyes hajszálak élessége olyan természetes megjelenést eredményez, hogy még közelről is nehéz megérteni, hol van a pigment felrajzolva.
Microblading
Microblading
Microblading

A gyógyulási időszak

Mivel a microblading kezelések kisebb traumát okoznak a bőrön, a gyógyulási időszakban sérült terület rendszeres ápolást igényel.


A beavatkozás után ödéma és bőrpír jelenik meg a szemöldökön; ezt hideg, száraz borogatással vagy szakember által felírt regeneráló kenőccsel lehet orvosolni. Nem tanácsos hozzáérni a sérült területhez, különösen mosatlan kézzel. A szemöldököt nem szabad vizezni, és nem szabad sminkelni, amíg be nem gyógyul. A gyógyulási időszakban korlátozni kell a fürdők, szaunák, szoláriumok, nyitott medencék és edzőtermek látogatását is. Az alkoholos italok nem ajánlottak, ahogyan a gyógyszerek sem.

Az első huszonnégy órában sebváladék fog megjelenni, amit vattakoronggal és klórhexidin oldattal kell eltávolítani. Nem tanácsos különböző tonikok és krémek használata a szemöldökön, mivel ezek negatív hatással lehetnek mind a szemöldök állapotára, mind a microblading minőségére. Ne dörzsölje a szemöldökét, amikor eltávolítja a sebváladékot, hanem óvatosan, törlő mozdulatokkal törölje le a váladékot.

A szemöldökön pörk képződik, amely a külső környezettel szemben védelmet nyújt a sérült bőr számára. A bőr viszkethet vagy feszülhet. A pörk vakarása, törölgetése és dörzsölése szigorúan tilos. Nemcsak a végeredmény minőségét ronthatja, hanem heget is hagyhat. A pörköt sem szabad áztatni és párolni. A kellemetlen érzés enyhítésére jobb, ha vékony rétegben sebgyógyító krémet kenünk az érintett területre.

A gyógyulási folyamat során a pigment színe megváltozhat, ami normális, és nem ad okot pánikra. A teljes gyógyulás után a sminktetováláa színe normalizálódik. A bőr gyógyulásának időtartama minden ügyfél esetében egyéni, nemcsak az ápolástól, hanem a test jellemzőitől is függ. Általában a gyógyulási idő körülbelül egy hónap. A bőr végleges gyógyulása után fel kell keresni a szakembert. A szakember felméri az eredményt, és szükség esetén korrekciót javasol. A szemöldök korrekcióját nem szabad figyelmen kívül hagyni, mivel ez a szolgáltatás a minőséget is befolyásoló kisebb hibák kijavítására szolgál.

Microblading
Microblading

Az eljárás korlátozásai

A microblading szemöldök tetoválás teljesen ártalmatlan eljárás, semmilyen egészségügyi kockázattal nem jár.


Mindazonáltal van egy lista azon betegségekről, amelyek esetében az eljárás szigorúan tilos:

 • Terhesség és szoptatás;
 • Akut formában jelentkező krónikus betegségek;
 • Vírusos jellegű betegségek;
 • Cukorbetegség;
 • Hepatitis;
 • Szifilisz;
 • Onkológiai betegségek;
 • Nyílt trauma a szemöldök területén;
 • Allergia a festék összetevőire.Mielőtt időpontot foglal a microblading szemöldöktetoválás szolgáltatásra, előzetesen meg kell vizsgáltatnia magát egy orvossal, hogy ne legyenek nemkívánatos következmények.

Gyönyörű és ápolt szemöldök - ez minden lány és nő álma, a microblading szemöldök tetoválás segít ebben. A legfontosabb dolog az, hogy ne siessen, és komolyan közelítse meg a szakember kiválasztását, bizonyítottan tapasztalt szakembernek kell lennie, akinek portfóliójában már van ilyen típusú munka. Csak jó képzett szakemberhez fordulva, valamint megfelelő gondozás mellett élvezheti szemöldökének szépségét.

Microblading
Microblading
Microblading
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.