Microblading
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Microblading szemöldök tetoválás

A microblading szemöldök tetoválás, más néven 6D szemöldöktetoválás rendkívül népszerű.


A tartós sminkelés területén ez egy viszonylag új technológia a szemöldök kialakítására és kiigazítására, amely nem géppel, hanem kézi technikával történik. Ennek köszönhetően a szemöldök nemcsak szép, hanem természetes is.

A szemöldök létrehozásához a szakember egy speciális, tollra hasonlító eszközt használ. A szerszám végén speciális kefeszerű fúvókák vannak, amelyek több, egyenként 0,18 milliméter vastag tűből állnak. A tűk egy szögben vannak elhelyezve, és vastagságuk nagyon vékony szőrszálakat tesz lehetővé megrajzolni, így nehéz megkülönböztetni őket a természetes szőrszálaktól. A pigmentet egyenletesen, a természetes szemöldök növekedés irányába viszi fel.

Ez a módszer kevésbé traumatizálja a bőrt, mivel nincs gép okozta vibráció, ami jelentősen lerövidíti a gyógyulási időt. A tartós szemöldököt nem olyan mélyen viszik be, mint a szokásos tetoválási eljárásnál, ami a maga részéről természetesebbé teszi a szemöldök megjelenését, és megakadályozza a színárnyalat radikális változását.

Gyakran a microbladingnél soft powder technikát is használnak, ami a permanens púderes satírozását jelenti anélkül, hogy tömör töltőanyagot használnának. A szemöldök dúsnak tűnik, durva szín nélkül. Úgy néz ki, mintha csak púderral árnyékolták volna ki őket. A púderes microblading hatékonyan oldja meg a ritkás és vékony szemöldök problémáját.

Microblading
Microblading

A technika előnyei

Annak ellenére, hogy ez a szolgáltatás nem olyan régóta van jelen, máris nagy a kereslet iránta.


Sokan azonban még nem hallottak a microbladingről, és gyakran összekeverik a hagyományos tetoválással. Ez valóban tetoválási technika, mivel pigmentet használnak, de van néhány különbség e szolgáltatások között.

 1. Az eljárás.
  1. A hagyományos tetoválástól eltérően a microblading kézi technikával, gép használata nélkül történik. A mikropengék, amelyek a szerszámon vannak, lehetővé teszik, hogy minden egyes vonást úgy készítsen, hogy letisztult kép jöjjön létre. Ezzel a technikával az árnyék nem mosódik el.
 2. A sminktetoválás mélysége.
  1. A pigmentet nem fecskendezik olyan mélyre, mint a hagyományos tetoválásnál. Ebben az esetben a bőr kevésbé sérül, és a gyógyulási idő sokkal gyorsabb. A fájdalomérzet nem túl erős.
 3. Mennyi ideig tart.
  1. A tetoválás általában nem túl kevés időt vesz igénybe, míg a microblading eljárás körülbelül másfél órát igényel.
 4. Éles vonalak.
  1. Ennél a technikánál a pigmentet nagyon pontosan, elmosódás nélkül viszik fel a vonal mentén. Az egyes hajszálak élessége olyan természetes megjelenést eredményez, hogy még közelről is nehéz megérteni, hol van a pigment felrajzolva.
Microblading
Microblading
Microblading

A gyógyulási időszak

Mivel a microblading kezelések kisebb traumát okoznak a bőrön, a gyógyulási időszakban sérült terület rendszeres ápolást igényel.


A beavatkozás után ödéma és bőrpír jelenik meg a szemöldökön; ezt hideg, száraz borogatással vagy szakember által felírt regeneráló kenőccsel lehet orvosolni. Nem tanácsos hozzáérni a sérült területhez, különösen mosatlan kézzel. A szemöldököt nem szabad vizezni, és nem szabad sminkelni, amíg be nem gyógyul. A gyógyulási időszakban korlátozni kell a fürdők, szaunák, szoláriumok, nyitott medencék és edzőtermek látogatását is. Az alkoholos italok nem ajánlottak, ahogyan a gyógyszerek sem.

Az első huszonnégy órában sebváladék fog megjelenni, amit vattakoronggal és klórhexidin oldattal kell eltávolítani. Nem tanácsos különböző tonikok és krémek használata a szemöldökön, mivel ezek negatív hatással lehetnek mind a szemöldök állapotára, mind a microblading minőségére. Ne dörzsölje a szemöldökét, amikor eltávolítja a sebváladékot, hanem óvatosan, törlő mozdulatokkal törölje le a váladékot.

A szemöldökön pörk képződik, amely a külső környezettel szemben védelmet nyújt a sérült bőr számára. A bőr viszkethet vagy feszülhet. A pörk vakarása, törölgetése és dörzsölése szigorúan tilos. Nemcsak a végeredmény minőségét ronthatja, hanem heget is hagyhat. A pörköt sem szabad áztatni és párolni. A kellemetlen érzés enyhítésére jobb, ha vékony rétegben sebgyógyító krémet kenünk az érintett területre.

A gyógyulási folyamat során a pigment színe megváltozhat, ami normális, és nem ad okot pánikra. A teljes gyógyulás után a sminktetováláa színe normalizálódik. A bőr gyógyulásának időtartama minden ügyfél esetében egyéni, nemcsak az ápolástól, hanem a test jellemzőitől is függ. Általában a gyógyulási idő körülbelül egy hónap. A bőr végleges gyógyulása után fel kell keresni a szakembert. A szakember felméri az eredményt, és szükség esetén korrekciót javasol. A szemöldök korrekcióját nem szabad figyelmen kívül hagyni, mivel ez a szolgáltatás a minőséget is befolyásoló kisebb hibák kijavítására szolgál.

Microblading
Microblading

Az eljárás korlátozásai

A microblading szemöldök tetoválás teljesen ártalmatlan eljárás, semmilyen egészségügyi kockázattal nem jár.


Mindazonáltal van egy lista azon betegségekről, amelyek esetében az eljárás szigorúan tilos:

 • Terhesség és szoptatás;
 • Akut formában jelentkező krónikus betegségek;
 • Vírusos jellegű betegségek;
 • Cukorbetegség;
 • Hepatitis;
 • Szifilisz;
 • Onkológiai betegségek;
 • Nyílt trauma a szemöldök területén;
 • Allergia a festék összetevőire.Mielőtt időpontot foglal a microblading szemöldöktetoválás szolgáltatásra, előzetesen meg kell vizsgáltatnia magát egy orvossal, hogy ne legyenek nemkívánatos következmények.

Gyönyörű és ápolt szemöldök - ez minden lány és nő álma, a microblading szemöldök tetoválás segít ebben. A legfontosabb dolog az, hogy ne siessen, és komolyan közelítse meg a szakember kiválasztását, bizonyítottan tapasztalt szakembernek kell lennie, akinek portfóliójában már van ilyen típusú munka. Csak jó képzett szakemberhez fordulva, valamint megfelelő gondozás mellett élvezheti szemöldökének szépségét.

Microblading
Microblading
Microblading
Figyelem! A cikket újságírók írták, és informatív jellegű. Ha hibát talál, vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, tudassa velünk contentvean@gmail.com.
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT