Szemhéjtetoválás - VeAn Hungarian
Szemtetoválás
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Szemtetoválás

A szemtetoválásra nagy a kereslet.


A szolgáltatás segítségével lehetőség van a következők módosítására a szem különböző tökéletlenségei: lefelé forduló sarkok, keskeny szemek és így tovább. A szemtetoválás lehetővé teszi a szempillákat vizuálisan vastagabbá, a tekintetet kifejezőbbé és nyitottabbá tenni. Ezen túlmenően, ezzel aeljárással már szükségtelen, hogy minden nap nyilakat rajzoljon kozmetikai termékekkel, amelyek a magas páratartalom hatására elmosódhatnak, elkenődhetnek vagy elfolyhatnak.

A szem tetoválás változó lehet:

 • A szempillatő tér pigmenttel való feltöltése - vizuálisan vastagabb szőrszálakat hoz létre;
 • Precíz szemhéjvonal a szemhéjon, mindkettőn vagy csak a felső szemhéjon - liner hatás;
 • Tushatású vonal létrehozása - vizuálisan a szemceruzára emlékeztető szemkihúzás;
 • Szemhéjfesték imitálás a szemhéjakon.A szemtetoválás minden korosztály számára alkalmas. A fiatal lányok számára különlegessé teszi a megjelenést, vonzóbbá és kifejezőbbé teszi a szemet. Az idősebb nők számára az állandó smink lehetővé teszi, hogy mindig jó formában legyenek, ragyogást ad, és elrejti a szem körüli ráncokat.

Ez a szolgáltatás minden korban friss, ápolt külsőt biztosít.

Szemtetoválás
Szemtetoválás

A szemhéj tetoválás típusai

 • A szempillatő közötti teret színnel tölti ki. Ritka szempillákhoz ajánlott, Vizuálisan sűrűvé és színessé teszi a szempillákat. E technika esetén nincs smink hatás, nagyon természetesnek tűnik, mint egy természetes arc, kozmetikumok nélkül.
 • Szemhéjvonal tetoválás - a szempillák növekedési vonalát követik nyomon, és nem nem lép túl a szem vonalán.
 • A szemhéjvonal tetoválás úgy néz ki, mintha tussal lenne kihúzva a szem. A szemhéjkontúr a szempillatőbe húzódik. A szín, a forma, a vastagság és a hossz lehet teljesen eltérő, minden az ügyfél preferenciáitól függ. A legnépszerűbb a klasszikus fekete szemkihúzás, felfelé kanyarodó ívvel. A szemhéjkontúr a felső és az alsó szemhéjon egyaránt alkalmazható. De azt is érdemes megjegyezni, hogy az alsó szemhéjvonal nem mindenki számára előnyös. Ezért előzetesen konzultáljon szakemberrel, és hallgassa meg a véleményét.
 • Szemhéjvonal satírozással. A pigment segítségével a szem belső sarkától precíz vonalat húzunk, amely a szem külső szélénél folyamatosan átmegy halványabb satírozásba. Ez a módszer tökéletesen kiemeli a szemeket, és vizuálisan nagyobbá teszi őket. Nagyon jól mutat ez a technika az érett bőrön, ebben az esetben az árnyékolás elrejti a szemek apró ráncait.
 • Szemhéjfesték imitáció - meglehetősen bonyolult típusú pigmentáció festés, amely sok átmenetet igényel színről színre. A mester fő célja, hogy ez a fajta tetoválás kozmetikumok használata nélkül is természetesnek tűnjön az arcon. E technika segítségével a szemek formája kerekebbé, vagy hosszabbá tehető. Valamint az ilyen szemtetoválás elrejti a szemhéj ráncait és hibáit, valamint a hegeket vagy a sebhelyeket.
Szemtetoválás
Szemtetoválás
Szemtetoválás

A szemtetoválás előnyei

Nemcsak azért előnyös a sminktetoválás, mert vízálló, hanem azért is, mert a megfelelően megválasztott sminktetoválással számos hibát ki lehet korrigálni:

 • Egy vékony szemkontúr, amely finoman a szem külső része felé húzódva kiszélesedik, segít a mélyen ülő szemforma korrigálásában;
 • Egy vastag szemkontúr vonal, szín satírozással, mélyíti a kidülledő szemeket, a pigmentnek ebben az esetben sötétebb árnyalatban kell lennie;
 • Kisebb szemek esetén a színes szemkontúr használata ajánlott (kivéve a fekete pigmentet);
 • Egy hosszú szemkontúr vonal, szín satírozással, amely túlnyúlik a szemgolyó külső sarkán, optikailag meghosszabbítja a kerek szemeket;
 • A távol ülő szemek optikailag olyan szemkontúrral korrigálhatók, amelyek jól kiemelik a szem belső sarkát, kifelé haladva a kontúrvonalnak vékonyodnia kell;
 • A közel ülő szemek esetében segíthet a szem közepén kezdődő szemkontúr vonal, amelynek a vége fokozatosan árnyékolásba megy át;
 • A vékony szemek esetén célszerű a szemkontúr vonalat a szemhéj közepén vastagítani;
 • A lefelé ívelő szem sarkokat korrigálhatjuk tusvonallal, amely fokozatosan megy át vékonyból vastagba;
Szemtetoválás

Előkészületek

 • Mielőtt elindul a szakemberhez a tetoválásra, érdemes előzetesen megcsináltatni a szemöldökét, mivel a szemöldökének összhangban kell lennie a szemhéjkontúr formájával.
 • Szempilla laminálás esetén a szemhéj tetoválást két-három napra el kell halasztani.
 • Ha szemüveget visel, mindenképpen vigye magával a konzultációra. A helyzet az, hogy ugyanaz a smink ugyanis szemüveggel és anélkül másképp fog kinézni.
 • Emellett érdemes magával vinni a rendszeresen használt kozmetikai termékeket is, hogy a sminkmester pontosabban ki tudja választani a megfelelő pigmentet az Ön számára.
 • Igyekezzen úgy foglalni időpontot a sminktetoválásra, hogy a következő két napban otthon legyen.
 • Ajánlatos napszemüveget vinni magával a sminktetoválásra, hogy megvédje szemét a széltől és a közvetlen napfénytől.
 • A pilla sűrítő szemhéj tetoválás esetén nem szükséges előzetesen vázlatot készíteni. Ha viszont szemhéjkontúr vonalat szeretne, a sminkkészítő mester először vázlatot készít a szemhéjra rajzolva a szemhéj kontúr vonalat. A vázlatot addig igazítja, amíg az ügyfél nem hagyja jóvá az eredményt.
 • Ezután érzéstelenítést alkalmaznak, általában érzéstelenítő krém vagy gél formájában. Ezután szakember nekilát felvinni a pigmentet. A kezelés időtartama körülbelül egy órán át tart.
Szemtetoválás
Szemtetoválás

Fájdalmas-e az eljárás

A pigmentet csak érzéstelenítő szerek alkalmazásával viszik fel a szemhéj bőr felületére.


A szemhéjak bőre nagyon vékony, ezért az érzéstelenítő krém vagy gél gyorsan és hatékonyan hat. Ezért a sminktetoválás fájdalommentes. Amikor a szempillák közötti távolság színnel való betöltése történik, enyhe csiklandozó érzés érezhető. Ha az érzéstelenítő hatása elmúlt, az ügyfél nem érez erős fájdalmat. Ebben az esetben a szakember újra felviszi az érzéstelenítőt a szemhéj bőr felületére.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a fájdalmas érzések nemcsak fizikai, hanem pszichológiai jellegűek is lehetnek. Ha az ügyfél nagyon ideges, megengedhető a nyugtató szedése, a lényeg az, hogy ne vigye túlzásba az adagolást.

Szemtetoválás
Szemtetoválás
Szemtetoválás

A szemtetoválás ápolási szabályai

 • Az első 24 órában a szemet fertőtlenítő oldattal kell kezelni, amely szintén alkalmas.
 • Ehhez egyszerűen merítsen egy fülpiszkálót az oldatba és óvatos mozdulatokkal törölje le a szemhéjat.
 • Ha bőrpír vagy homokérzet alakul ki a szemében - használjon bármilyen szemcseppet.
 • Az első két napban a szemhéjakon duzzanat vagy bőrpír jelentkezhet. E tünetek enyhítésére szemkenőcs alkalmazható a szemhéj felszínére kenve. Alternatív megoldásként jeget is helyezhetünk a szemre, zacskóba csomagolva. Érdemes megjegyezni, hogy a hideg borogatáshoz csak száraz és tiszta anyagot szabad használni.
 • A beavatkozást követő első héten nem szabad a szemet nedvesíteni, jobb fertőtlenítő oldatot használni. Ebben az időszakban nem szabad kozmetikai termékeket alkalmazni a szemhéjakon.
 • Az eljárás után néhány órával a pigment árnyalat erős és élénk lesz, a szemhéjkontúr vonal egy kicsit szélesebbek lesznek a kívánt formánál. A pörk képződése esetén a pigment színe elhalványul. Fontos, hogy ne nyúljon a pörkhöz, és ne tépje le, mert fennáll a pigment károsodásának veszélye.
 • Két hétig ne látogasson szaunát, fürdőt vagy uszodát.
 • Ha a legkisebb kétsége is van afelől, hogy a gyógyulás rosszul halad - ne féljen még egyszer konzultálni a tetoválóművésszel.Három hét múlva a szemhéjtetoválás eléri a kívánt színt és formát, ez idő elteltével forduljon a szakemberéhez. A szakember értékeli az eredményt és meghatározza, hogy szükség van-e korrekcióra. A szemhéjtetoválás sokkal tovább tart, mint az ajkakon vagy a szemöldökön. Megfelelő ápolás és korrekció mellett a szemhéjtetoválás akár tíz évig is fennmaradhat. Ezért fontos, hogy ne kapkodjuk el a szemhéjkontúr vonal kiválasztását, és száz százalékig biztosak legyünk a választásunkban.

Ne feledje, hogy nem csak a szakember tapasztalata és képzettsége határozza meg a végeredmény minőségét. A szemhéjtetoválás minőségét az határozza meg, hogy Ön hogyan ápolja a területet, és betartja-e a szakember által adott tanácsokat. Csak ebben az esetben fogja Önt szemhéjtetoválása szépségével és minőségével örvendeztetni az elkövetkező sok éven át.

Szemtetoválás
Szemtetoválás
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.