Haida tetoválási minták - VeAn Hungarian
Haida

10

napok

12

órák

30

percek

42

másodpercek

Kapjon kedvezményt bármilyen a Haidut

Siess, hogy kedvezményt kapjál a tetoválásra, amely a Haidut ábrázolja?

Töltse ki az űrlapot
és 20% kedvezményt kap
A terjesztési idő korlátozott

Haida tetoválási minták

A Haida tetoválás, amelynek jelentése nagyon sokrétű és érdekes, nagyon népszerű a tetoválás kedvelői körében az egész világon.

Ebből a cikkből megtudhatja ennek az egyedülálló iránynak a történetét, valamint azt, hogyan válasszuk ki a megfelelő vázlatot és alkalmazási helyet.
A Haida tetoválások azokról az emberekről kapták a nevüket, akik feltalálták a stílust. A Haida nép Észak-Amerikában él. Amerika gyarmatosítása előtt a Haida törzs egy kis szigeten élt, és körülbelül 15 000 embert számlált. A mai napig a törzs képviselői Haida Guai szigetén, Alaszkában és Brit Kolumbiában találhatók. Sajnos mára a törzs nagymértékben lecsökkent: a lélekszám megközelítőleg 3 ezer fő.


A Haida törzs tetoválásai mély szakrális jelentést hordoztak. Csak ünnepek tiszteletére vagy a beavatási szertartás letétele után alkalmazhatók. A haidaiak érdekes hagyománya a tetoválás az elhunyt ősök tiszteletének napján, amit az „ajándékozás napjának” neveznek. A fesztiválon a törzs vezetője értékes ajándékokkal ajándékozta meg vendégeit, a gyerekek fülét kilyukasztották, testükre rituális védőtetoválásokat helyeztek. Ugyanakkor a tetoválás alkalmazásának helye a gyermek nemétől függött. A fiúknál főként a mellkason és a háton készültek képek, míg a lányoknál a kezeket mintákkal díszítették.


Általában a tetoválás a klán vagy egy totemállat szimbólumát személyesítette meg, például delfint, sast vagy medvét. Egyébként a modern Haida tetoválások gyakorlatilag nem különböznek a sok évszázaddal ezelőtt készült tetoválásoktól: az ősi tetoválóművészek hagyományai csodával határos módon a mai napig fennmaradtak.

Haida tetoválási minták
Haida tetoválási minták

A színkombinációk
jellemzői

A Haida tetoválásokat négy szín uralja:

  • Kék, a mennyei magasságokat megszemélyesítő;
  • Vörös, a vért szimbolizálja;
  • Fekete, a földet ábrázolja;
  • A fű és a levelek zöld árnyalata.A Haida tetoválások egyedi megjelenésűek, ami megkülönbözteti őket a más műfajokban készült tetoválásoktól. A kép minden vonalának meglehetősen simának kell lennie, éles sarkok szinte soha nem találhatók. A vonalaknak nagyon pontosnak és egyenletesnek kell lenniük, így csak egy tapasztalt tetováló tud kezelni egy ilyen tetoválást, annak ellenére, hogy a minták egyszerűnek és primitívnek tűnhetnek. Úgy gondolják, hogy a Haida tetoválásnak bármilyen távolságból jól kell kinéznie, ezért nem lehet túl kicsi.

Haida tetoválási minták
Haida tetoválási minták
Haida tetoválási minták

Tetoválási ötletek

A Haida tetoválások feltűnőek sokszínűségükben.

Annak ellenére, hogy a mester csak négy árnyalatot tud használni, hihetetlenül szép, kész kompozíciót érhet el. A Haida stílusban sok cselekményt hajthat végre. Nagyon népszerűek a stilizált, összetett geometriai mintákra emlékeztető tájak. Témaként állatot is választhat, például papagájt, gyilkos bálnát vagy medvét.

A Haida tetoválások a test bármely részén helyezkedhetnek el. Nagyon népszerűek az ujjak, vagyis az egész karon a tetoválások, amelyek ebben az egyedi etnikai stílusban készülnek. A férfiak a tetoválást gyakran helyezik el a mellkason vagy a háton. A lányok jobban szeretik a vékonyabb tetoválásokat, amelyek díszíthetik a vádlit vagy az alkarjukat.
Fontos, hogy a megfelelő mintát válasszuk ki egy adott testrészhez. A jó tetoválásnak hangsúlyoznia kell az izmok megkönnyebbülését, és ugyanolyan jól kell kinéznie bármely személy által elfoglalt helyzetben.

Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.