Háromszög
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Háromszög tetoválási vázlatok

A háromszög alak talán a leggyakoribb az összes geometriai alakzat közül.

Az ókor óta különféle titokzatos szimbólumokat háromszög formájában ábrázoltak. Ennek a geometrikus alaknak a képe gyakran megtalálható amulettekben, medálokban, dísztárgyakban és mágikus rituálékban. Ma a figura nagyon népszerű nyomat különféle ruhákhoz és kiegészítőkhöz, és nagy kereslet van a művészi tetoválás területén is.

Különböző időkben, különböző népek és vallások között a háromszög képének bizonyos értelmezése volt. Ez a szimbólum mély szemantikai jelentést hordoz.

Háromszög tetoválási
Háromszög tetoválási
Háromszög tetoválási

Háromszög jelentése

A kereszténységben egy egyenlő oldalú alak személyesítette meg a Szentháromságot (Atya, Fiú és Szentlélek).

A judaizmus a kifogástalansággal társította az alakot.

A szabadkőművesek számára a háromszög az univerzális elv hármasságát jelöli, az ábra legszélei a fény, az idő és a sötétség jelölését hordozzák.

Az egyiptomi kultúrában a figura a bölcsesség jeleként és a lelki erő megszemélyesítéseként működik. Ez egyben a legfelsőbb elmét is jelenti.

Háromszög tetoválási
Háromszög tetoválási

A görög mitológiában egy egyenlő szárú geometriai alakzat, amelynek csúcsa felfelé irányul, a férfias princípium, az isteni princípium, a felmagasztosulás, a papság és a tűz megszemélyesítése.

Ha a háromszög csúcsával lefelé van ábrázolva, a kép a női princípium, a bölcsesség és a termékenység megszemélyesítése.

A háromszög tetoválási vázlatát, amelyen belül a szem található, mindent látó szemként értelmezik, ez egyben az isteni fény és név, a kreativitás és a szent tetrogram megszemélyesítése is. A figura oldalai a gondolat, a beszéd és a cselekvés harmóniáját, valamint a szabadságot, az egyenlőséget és a gazdagságot képviselik.

Háromszög tetoválási
Háromszög tetoválási
Háromszög tetoválási

A körben lévő háromszög vázlata a végtelen felsőbbrendű elme jeleként működik.

Az indiai kultúrában két különböző irányba irányított és egymásra helyezett háromszög jelzi az isteni és a földi energia harmóniáját, valamint a teremtő és a formáló elvek egyesülését.

Az európai kultúrában a hatszögletű csillagot létrehozó két háromszög képe a „Dávid-csillag”, valamint a „Salamon pecsét” jele. Ezenkívül ez a jel két elv egyesülését jelzi, a szellemi és az anyagi harmóniát, az isteni és a földi egyesülését. Úgy gondolják, hogy ez a kép egy talizmán, amely megvédte az embert minden rossztól, és pozitív energiával ruházta fel a tulajdonost.

Háromszög tetoválási
Háromszög tetoválási
Tetoválási lehetőségek

A háromszög tetoválás rendkívül népszerű a művészi tetoválás területén.

Ezenkívül a háromszög teljes értékű munkaként vagy más elemek hozzáadásával is elvégezhető. Kiegészítő elem lehet például egy szem, egy kör, vagy egy szarvas, fa, virágok, lepkék képe, bármi, ami tetszik. Ezt a fajta tetoválást a nyakon, a csuklón vagy a karon ábrázolják.

A háromszög vázlat univerzális, és nagy a kereslet mind a lányok, mind az erősebb felek képviselői körében. A különbségek a kép tárgyában, a további elemekben és a színsémában rejlenek. Az ábrázolt tetoválás általában kis méretű, szükség esetén könnyen elrejthető ruhával.

Ha háromszöget választ egy tetováláshoz, akkor nemcsak dekorációt választ, hanem egy különleges értelmezéssel felruházott szimbólumot is. Van egy vélemény, hogy a háromszög tetoválás megfelelő helye megnyithatja az energiaegyensúlyt az emberben.

Tetszett a cikk? Kérlek értékeld.
Figyelem! A cikket újságírók írták, és informatív jellegű. Ha hibát talál, vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, tudassa velünk contentvean@gmail.com.
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT