"Japán" tetoválási vázlatok - VeAn Hungarian
Japán

10

napok

12

órák

30

percek

42

másodpercek

Kapjon kedvezményt bármilyen Japánt

Siess, hogy kedvezményt kapjál a tetoválásra, amely Japánt ábrázolja?

Töltse ki az űrlapot
és 20% kedvezményt kap
A terjesztési idő korlátozott

"Japán" tetoválási vázlatok

A testfestés terén különösen népszerűek a japán témájú vázlatok.

A "Japán" tetoválási vázlatok népszerűek a különböző korosztályú nők és férfiak körében. Ugyanakkor lehet, hogy az ember nem is rajong a japán kultúráért, és semmit sem tud róla. Miért olyan népszerűek a japán témájú tetoválások, cikkünkből megtudhatja.

A keleti művészetben van egy ilyen álláspont: a szépséget el kell rejteni, mert ha ritkán látod a szépséget, csak akkor tetszik a legjobban. Ha nem lett volna ilyen pozíció, Japán népe elvesztette volna azt a képességét, hogy lássa a szépséget és csodálja azt. Ez a pozíció változatlan marad a japán testfestésben.

"Japán" tetoválási vázlatok
"Japán" tetoválási vázlatok

Történelmi feljegyzések

Korábban a felkelő nap országában betiltották a hordható képeket.

A tűzoltók azonban rajzokat helyezhettek a testükre, így haláluk esetén egy tetoválásról lehetett felismerni az embert. A tetoválások a foglyok és a bűnözők testén is voltak, a tetoválás megbélyegzésként szolgált. Más társadalom nem viselhetett képeket a testén.
A 17. században hatályon kívül helyezték a tetoválás elleni törvényt. Bárki megfesthette testét képekkel, bár a testfestést nem ösztönözték.

Különleges volt a tetoválás művészetének elsajátítása Japánban. Ahhoz, hogy mesterré váljon ezen a területen, a hallgatónak hosszú éveket kellett eltöltenie egy szakember árnyékában, mindenhol együtt kellett lennie tanárával, figyelnie kellett a munkát és elsajátítania a bőrre rajzolás technikáit. Csak egy hosszú tanulmányi tanfolyamot követően, elsajátította a tetoválás testre történő felvitelének technikáit, megértette, mely képeket lehet kombinálni és melyeket nem, a hallgató mesterré vált.
A japán kultúrában tudnia kell, milyen képeket lehet kombinálni. Például egy tigris, egy démon, egy sárkány képét mindig virágképekkel kombinálják. Egy ilyen rajz a szép és az erős egyensúlyáról beszél.

Érdekes tény: ma Japánban a tetoválásokat, mint régen, kézi festéssel készítik, modern tetoválógépek használata nélkül.

"Japán" tetoválási vázlatok
"Japán" tetoválási vázlatok
"Japán" tetoválási vázlatok

A "Japán"tetoválások megjelölése

A japán kultúrában a tetoválásokat három fő típusra osztják:

 1. Horimono, másik neve irezumi.

  Korábban ezek a tetoválások csak az alvilágban (yakuza) voltak jellemzőek, a tetoválás a hát, a mellkas, a karok és a csípő teljes területét lefedte. Ma az irezumi csak a test ékessége, nem hordoz bűnöző jelleget.

 2. Gaman

  Kizárólag a férfiak viselték őket és ezzel mutatták, hogy bátrak, határozottak és erősek.

 3. Kakushi-boro.

  Tetoválások, amelyek a nők testét díszítették. Ezeknek a tetoválásoknak két jellemzője volt: a kép rizsliszttel töltött vágásokkal készült, így kakushi-boro-t adva elő; a tetoválás a test rejtett részén (hónaljban vagy belső combban) volt, így csak a közeli emberek láthatták.
  Kakushi-boro jól látható volt egy meleg testen, például fürdés vagy szenvedélyes szeretkezés után.
"Japán" tetoválási vázlatok
"Japán" tetoválási vázlatok

A japán kultúrában a hordható képeket különös figyelemmel kezelik, mert minden rajz egy bizonyos megjelölést hordoz.

 • A ponty képe a boldogság és a jólét megtestesítője.
 • A nyúl rajza – termékenységről beszél.
 • A tigris képe bátorságról és hihetetlen erőről árulkodik.
 • Pünkösdi rózsa rajza - talizmán, amely vonzza a szerencsét.
 • A sakura képe az élet mulandósága.
 • A juhar minta a szeretet jele.
 • A sárkány képe – szerencsét és hatalmat is hordoz.Miután kiválasztott egy vázlatot a japán témában, felelősségteljes megközelítést alkalmazzon a szakember kiválasztásához. Tekintse meg portfólióját, ha a mester már végzett ilyen irányú munkát, és Önnek megtetszettek, akkor nyugodtan egyeztethet időpontot a mesterrel.

Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.