Kelta Tetoválás férfiaknak és nőknek: tetkó minta és jelentésük - VeAn Hungarian
Kelta

10

napok

12

órák

30

percek

42

másodpercek

Kapjon kedvezményt bármilyen a Keltát

Siess, hogy kedvezményt kapjál a tetoválásra, amely a Keltát ábrázolja?

Töltse ki az űrlapot
és 20% kedvezményt kap
A terjesztési idő korlátozott

Kelta tetoválás vázlatok

A kelták bátorságukról, erejükről és misztikumukról híres népek.


A tetoválásokhoz használt rajzoknak megvan a maga szimbolikája, többnyire a kelta vázlatok önbizalmat, erőt, függetlenséget, bátorságot és elszántságot mutatnak. Leggyakrabban a férfiak választanak tetoválást ebben a stílusban, de vannak nagyon érdekes vázlatok a nők számára is.

Kelta tetoválás minták
Kelta tetoválás minták

Kelta tetoválások jelentése

A keltáknál minden képnek megvan a maga sajátos értelmezése, de ha az összes rajzot linkeljük, akkor a legalapvetőbb jelentéseket is levezethetjük:

 • Univerzum folyamatainak és különálló jelenségeinek folyamatos kapcsolata.
 • Sok szövés és labirintus, amelyek egy sok nehézséggel terhes életút áthaladását jelentik.
 • Föld és ég metszéspontja, ami két élet összekapcsolódását jelenti.Ami az egyes képeket illeti, azoknak is megvan a saját értelmezésük. Például a kelta stílusban készült kereszt (napkereszt) a természeti elemeket, a négy sarkpontot jelöli, jelzi, hogy az ég szorosan kapcsolódik a földhöz (a lélek kapcsolata a testtel). A hármas hélixet spirituális növekedésként és önismeretként értelmezik, ez a keresztény Szentháromság szimbóluma is volt. A csomókat a test és a lélek, a szellemi és az anyagi világ közötti kapcsolatként, az örökkévalóság szimbólumaként értelmezik. A kelta stílusban készült karkötő erős barátságot, hűséget és odaadást értelmez a szerelemben.

A kazán ábráját új ismeretek és inspiráció megszerzéseként értelmezzük. A kelta stílusban gyakran találkozhatunk az életfa képével, a rajzon gyökeres kezek láthatók, ezek a kezek az égbe nyúlnak. Ez a kép egyfajta szimbólumként szolgál a két világ egyesülésének vagy egy mennyei hídnak, mivel egy ilyen rajz ősi hagyományokról és az ősök tiszteletéről beszél. Ha levelek vannak a fákon, ez azt jelzi, hogy az ősök és az istenek segítenek a tetoválás tulajdonosának.

Kelta tetoválás minták
Kelta tetoválás minták
Kelta tetoválás minták

Kelta állatok

Érdemes megjegyezni, hogy a kelta emberek különös figyelmet fordítottak az állatokra, mivel úgy gondolták, hogy a legjobb tulajdonságaikat a tetoválás tulajdonosa illeti meg.

 • A nyúl képe például a gazdagság és a halhatatlanság szimbóluma volt.
 • A nemes állatot, a szarvast, a függetlenséggel, a bátorsággal és a bátorsággal kapcsolták össze.
 • A lórajz az energia, a nehézségekkel szembeni ellenállás, a termékenység és a kitartás szimbóluma.
 • Az odaadás, a szerencse szimbóluma – a kelták ezeket a tulajdonságokat tulajdonították a kutyaképhez.
 • A kígyótetoválás a gyógyulás képességét, a földi világ őrzőjét képviseli, emellett a termékenység szimbólumaként is funkcionál.
 • A bika képéhez férfiasság, testerő, erős szellem és akarat társul.
 • A haltetoválásokhoz nagy bölcsesség, a jövőbelátás képessége társul.
 • Az erős sárkányok nagy erőt és hatalmat testesítenek meg, mivel a sárkány a más dimenziókba vezető kapuk őrzőjeként működik.
 • Az oroszlán képe nemességről, bölcsességről és céltudatosságról beszél.
 • A delfines kép alapján a kelták erős védelmet kaptak a tengeri utakon, és a delfin a spiritualitás szimbóluma is.
 • A vaddisznó képét haragként és vadságként értelmezik.
Kelta tetoválás minták
Kelta tetoválás minták

A madarak képe

A kelta nép különös figyelmet fordított a madarakra, úgy gondolták, hogy a madarak a szabadság, az erős szellem, az ég megértésének képessége.


Például a holló misztikus képességeket jelöl, nevezetesen az előrejelzés lehetőségét. A gém képét éberen és pontosan értelmezik. A fogoly tetoválás velejárója a ravaszság. Az előrelátás lehetőségét egy fácánt ábrázoló tetoválás ad. A kelták galambjai a békét, a szeretetet és a spiritualitást szimbolizálják. A színes páva képét közvetlenül a szépséghez és a tisztasághoz kapcsolták. A kacsa képét két világ egyesüléseként értelmezik.

Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT