Kereszt

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Te is szereted a Keresztet?

Siess, hogy kedvezményt kapjál a tetoválásra, amely a Keresztet ábrázolja?

6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Kereszt tetoválási vázlatok

A kereszt viselhető képét már az ókorban is viselték az emberek, akkor a megjelölése kizárólag vallási volt.

A kép azt a vallást jelölte meg, amelyhez az illető ragaszkodik. Ezenkívül volt olyan vélemény, hogy a test azon része, amelyen a kereszt látható, védve van a sérülésektől. Például egy rajz a mellkason megvédi az embert attól, hogy lándzsát kapjon a mellkasába. Ezért a kereszt rajzát leggyakrabban a mellkasra tömték, nevezetesen a bal oldalára, hogy megvédjék a leglényegesebb szervet - a szívet.

Ma a kereszt a legnépszerűbb kép a tetoválóiparban, vázlatát nem csak a vallásosok választják, hanem az ateisták is. Ez egy univerzális tetoválás, amely egyaránt gyakori mind a férfiak, mind a nők körében. A kelta kereszt képe iránt van a legnagyobb kereslet, legfontosabb jellemzője: a végtelenség, mert nincs eleje és vége. De a kelta mellett a tetoválás területén vannak más keresztvázlatok is, amelyek szintén speciális megjelöléssel vannak kitöltve.

Kereszt tetoválási
Kereszt tetoválási
Kereszt tetoválási

Kereszt a tetoválási iparban

Alapvetően a kereszt az erővel és a becsülettel társul.

Ez annak köszönhető, hogy a kereszt rajza a lovagok vaskeresztjének prototípusa. Ennek alapján úgy gondolják, hogy a tetováláshoz keresztet választva az ember egy lovagi kódot választ, amelynek fő célja a becsület és az erő.

 • A nagyméretű kereszttetoválás (leggyakrabban a hátoldalon van kitömve) azt jelzi, hogy a tetoválás tulajdonosa maga választja meg a sorsát.
 • A keresztnek a megfeszített Jézus Krisztussal, valamint a rózsafüzérrel ellátott keresztnek közvetlen vallási megjelölése van. Általában csak a hívők választanak ilyen képeket.
 • Egy tetoválási vázlat egy keresztről, amelynek közepén egy drágakő van, arról beszél, hogy az ember keresi az élet értelmét. Ezen a képen az élet értelme a követ személyesíti meg, maga a kereszt pedig a négy sarkalatos pontot.
 • A latin keresztet ábrázoló vázlat vallási megjelölést hordoz, amely az ember keresztény valláshoz való tartozását mutatja. Ezenkívül ez a kép egy elhunyt ember emlékét is jelölheti.
 • A keleti kultúra összekapcsolja a keresztet a mennyei létra megszemélyesítésével, és egyben azt is jelenti, hogy az ember részt vesz a magasabb szellemi szférában.
Kereszt tetoválási
Kereszt tetoválási

A pogány kereszt megnevezése

 • A pogány településeken sok vallási szertartást végeztek a kereszt segítségével.
 • A pogány stílusú kereszttetoválás elnevezése elsősorban magától a kultúrától függ.
 • Az ókori szlávok pogányságában a kereszt képét a férfi és női princípiumhoz kapcsolták.
 • Az ókori Babilonban a keresztet a Hold istenségének megszemélyesítésével hozták kapcsolatba.
 • Asszíriában a kereszt a sarkalatos pontokat jelölte: dél, észak, kelet és nyugat.
 • Az ókori egyiptomi kereszt Ízisz és Ozirisz egyesülését jelentette.
Kereszt tetoválási
Kereszt tetoválási
Kereszt tetoválási

Tetoválási lehetőségek

A keresztet gyakran más elemek mellett ábrázolják, amelyek szintén sajátos értelmezést hordoznak.

Például egy pillangós kereszt Jézus Krisztus vasárnapját jelképezi. A kereszt lábánál gyakran egy bibliai idézetet tartalmazó szalagot ábrázolnak. A legelterjedtebb keresztkép angyalszárnyas, vagy különféle virágokkal: rózsákkal, liliomokkal. Van egy kereszt képe is, amely a szív közepén található.

A kereszt vázlata lakonikus formájával vonzza az ügyfeleket, valamint azzal, hogy a kép kiegészíthető különféle preferált elemekkel. A tetoválást fekete-fehér változatban és különböző színtónusokkal is elkészítjük. Nincsenek korlátozások, minden a tetováló művész preferenciáitól és képzeletétől függ.

Tetszett a cikk? Kérlek értékeld.
Figyelem! A cikket újságírók írták, és informatív jellegű. Ha hibát talál, vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, tudassa velünk contentvean@gmail.com.
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT