Liliom Tetoválás férfiaknak és nőknek: tetkó minta és jelentésük - VeAn Hungarian
Liliom

10

napok

12

órák

30

percek

42

másodpercek

Te is szereted a Liliomot?

Siess, hogy kedvezményt kapjál a tetoválásra, amely a Liliomot ábrázolja?

Töltse ki az űrlapot
és 20% kedvezményt kap
A terjesztési idő korlátozott

Liliom tetoválási vázlatok

A virágképek nagyon népszerűek a művészi tetoválás művészetében.

Nem meglepő, mert nagyon színesek, fényesek, tele vannak pozitívumokkal és nőiességgel. A tetoválás egyik legnépszerűbb virága a liliom. Ősidők óta a liliom a gyengédséget, a nagyságot, a tisztaságot, a nemességet, a nagyszerűséget, a harmóniát, az ártatlanságot jelölte. Ezenkívül a liliom virág a béke szimbólumaként működik. A liliom hihetetlenül szép virág, a rózsához képest a virágok királynőjének is nevezhető. A liliom tetoválásnak sokféle elnevezése van, ahogyan azt a különböző népek kultúrái írták le.

 • A görög és római kultúrák a liliomot a szűz istennőkhöz rendelték tulajdonságként. A görögök azt hitték, hogy a liliomok magának Hérának (a föld istennőjének) tejéből csíráznak. A rómaiaknál ez a virág a remény jele volt, képe római pénzérméket díszített.
 • Az ókori egyiptomiak azt hitték, hogy a szép virág a jólét, valamint a termékenység jele. Egy másik elnevezés, amelyet az egyiptomiak a liliomnak adtak, a múló élet jele.
 • A német kultúra a liliomot varázslatos virágként írta le, amelyen elfek laknak.
 • Krétán a liliom a nemesség jele volt. Csak a reprezentatív családok engedhették meg maguknak, hogy liliomot ábrázoljanak a testükön.
 • A Bizánci Birodalom a liliomot a királyság és a jólét jeleként írta le.
 • A franciáknál a liliomvirág a királyi családok jeleként szolgált, képe az arisztokraták emblémáit díszítette.
 • A keresztény vallás azt mondta, hogy a fehér liliom magának Szűz Máriának a megszemélyesítése. Ezért a liliom képe ártatlanságot, szerénységet és alázatot jelez. Gábriel arkangyal ikonjait is egy gyönyörű liliom díszítette, amelyet a kezében tartott.
 • A sumérok és a szemiták a liliomot a termékenység megjelölésével hozták kapcsolatba.
 • Az alkimisták ezt a virágot a női princípium jelével társították.
 • A zsidók azt hitték, hogy a liliom az Úrba vetett bizalom jele.
 • A művészet gyakran használja a liliom és a kard képét, ami bűntudatot és ártatlanságot jelent.
liliom tetoválás jelentése
liliom tetoválás jelentése

A gyönyörű virág jelentése

A liliom tetoválás jelentését a kép színvilága is meghatározza, nevezetesen magának a virágnak a színe.

Fehér liliom - az ártatlanság és a tisztaság jele. A fehér liliom a tövis vagy a gaz között azt jelenti, hogy egy kegyetlen, bűnös világban van helye az ártatlanságnak és a tisztaságnak. A több fehér liliomot tartalmazó szár a halhatatlanság jele.

A rózsaszín virág a fiatalság, a gyengédség és a finomság jele.

A sárga virág a büszkeség és a bevehetetlenség jele.

A narancssárga virág az eredetiség, a nem szabványos gondolkodás, a függetlenség jele.

A sötét színű virág az éjszakai szépség jele, szenvedélyt és vágyat jelent.

liliom tetoválás jelentése
liliom tetoválás jelentése
liliom tetoválás jelentése

A liliomot ábrázoló tetoválást gyakrabban választja a szebbik nem.

A lányok számára a liliom képe a testen hangsúlyozza nőiességüket és gyengédségüket. Ezenkívül a női testen lévő liliom az őszinteség, a kedvesség és a szerénység jele. A női testen lévő liliom tetoválás olyan jellemvonásokat is feltár, mint a hűség és a szeretett személy iránti odaadás. Az ilyen tetoválással rendelkező lányok általában jó feleségekké válnak, megbízható támogatást nyújtanak házastársuknak. Ezenkívül a liliom jelölheti a tetoválás tulajdonosának finom mentális szervezetét és a kreativitás iránti hajlamát.

Bár a liliom női tetoválásnak számít, a férfiak is választhatnak a tetováláshoz egy vázlatot ezzel a virággal. A férfi tetoválásoknál a liliom nagyobb valószínűséggel a fő tetoválás kiegészítő elemeként működik. A férfi tetoválást egy liliom és egy kard képének tekintik, ami a nemesség és a bátorság jele. A barátság, a becsület és a kimondott szóhoz való hűség szimbóluma is.

Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.