Lótusz tetoválási vázlatok - VeAn Hungarian
Lótusz

10

napok

12

órák

30

percek

42

másodpercek

Te is szereted a Lótuszt?

Siess, hogy kedvezményt kapjál a tetoválásra, amely a Lótuszt ábrázolja?

Töltse ki az űrlapot
és 20% kedvezményt kap
A terjesztési idő korlátozott

Lótusz tetoválási vázlatok

A lótusz egy hihetetlenül szép, finom és meglehetősen jól ismert növény a keleti kultúrában.

Ez egy tökéletes virág, amelynek mély, ősi értelmezése van. Ez a virág az élet, az újjászületés, a tisztaság, az örökkévalóság, a spiritualitás, a tisztaság, a termékenység, a halhatatlanság, az istenség, a béke, a harmónia, a nyugalom jele. Az ember lelki fejlődésének, az igazság megismerésének vágyának, a boldog életért való küzdelemnek a jele. A lótusz tetoválás megjelölése számos elnevezést hordoz, mivel a népek kultúrái a lótusznak saját jelölést adtak. A lótusz évszázadok óta csodálatot és meglepetést váltott ki az emberekben. Sőt, ez nemcsak szépségére és gyengédségére vonatkozik, hanem arra is, hogy képes átnőni a legszennyezettebb mocsarakban és tavakban, miközben ugyanolyan tiszta és gyengéd marad. A lótusznak ez a tulajdonsága vonzza sok ember figyelmét.

Lótusz tetoválás
Lótusz tetoválás

Értelmezés különböző vallásokban

Szinte minden ázsiai országban a lótuszvirág a kultúrák és vallások szerves jele. • A buddhizmus és a hinduizmus vallásában a lótuszvirág ébredést jelent, az ember valódi lelki élet utáni vágyáról beszél. Ez a megnevezés a lótusz növekedéséhez kapcsolódik. Végtére is, a lótusz alulról indulva lassan kihajt az összes sáron és öszvéren, fokozatosan a nap felé haladva. Amint a lótusz a víz felszínére nő, a virágbimbó kinyílik, gyönyörű színével örömet okozva az embereknek. Van egy legenda, amely szerint a Nagy Buddha ennek a csodálatos növénynek a virágából született. A buddhista szent szerzetesek a lótuszt választották meditációs trónul, a jól ismert "lótuszállást". Ez alapján a lótusz az istenség jele, a fény és a jó győzelmét jelöli a sötét, gonosz erők felett, az ellentétes oldalak egyesüléséről beszél, a nagy szeretet jele.
 • Indiában a lótusz nőies, termékenységet jelent. A virág képe ebben a kultúrában egy tál formájára hasonlít.
 • Az ókori egyiptomiak azt hitték, hogy a lótuszvirág az "értelem tüzének" és a halhatatlanságnak a jele, ezért az istenekkel együtt ábrázolták. A lótusz a Felső-Nílus emblémájaként is működött.
 • A föníciaiak, asszírok és hettiták a lótuszt az újjászületés jelével társították.
 • A kínaiak szerencsés jelnek tartották a lótuszt, egyike volt a nyolc kincsnek.
 • A görög-római kultúra a lótuszt a szépség és szerelem istennőjének, Aphroditénak (Vénusz) megszemélyesítőjének tekintette.
 • Irán lakói számára a lótusz a nap jele.
 • A maják a lótuszvirágot magával a Földdel hozták kapcsolatba.
 • A taoisták a lótuszt a kozmikus életkerék jeleként írták le, és a lótusz az ember tiszta szívét is jelölte.
 • Tibet lakói azt hitték, hogy a lótusz ismeretlen titkokat őriz, és egyben ezeknek a titkoknak a jele is.
 • Japán lakosai számára a lótusz a tisztaságot jelenti.
Lótusz tetoválás
Lótusz tetoválás
Lótusz tetoválás

A lótusz jelentése

A lótusz színe is saját jelölést hordoz, például a fehér lótusz az ember lelki tökéletességéről beszél, a rózsaszín az isteniség jele.

A vörös lótusz a szív tisztaságát, a szeretet érzését és a szenvedélyt szimbolizálja. A kék virág a bölcsesség és a tudás jele. A lótusz tetoválás egyaránt népszerű a férfiak és a nők körében.

A férfi tetoválásoknál ritkán a lótusz a kép fő eleme, általában virágai egészítik ki a fő tetoválást. Ezzel az opcióval a lótusz egy személy ambíciójának és sokoldalúságának jeleként működik, jelzi az ember vágyát, hogy egyedi legyen, nem olyan, mint mindenki más.

A lányok számára a lótusz a termékenység, a gyengédség, a nőiesség jele. A tisztaság, az erő és az állóképesség szimbóluma.

A lótusz képét a test bármely részére felviheti, miközben a tetoválás mindig nagyon szép és lenyűgöző lesz.

Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.