Maja tetoválási - VeAn Hungarian
Maja

10

napok

12

órák

30

percek

42

másodpercek

Kapjon kedvezményt bármilyen a Maját

Siess, hogy kedvezményt kapjál a tetoválásra, amely a Maját ábrázolja?

Töltse ki az űrlapot
és 20% kedvezményt kap
A terjesztési idő korlátozott

Maja tetoválási minták

A Maja a legrégebbi civilizáció, amely még mindig ámulatba ejti az embereket fejlett írásmódjával, építészetével, matematikai és csillagászati ​​rendszerével.

Ennek a civilizációnak megvolt a maga naptára, amely szerint megjósolhatták a nap- és holdfogyatkozást. Akkoriban ez egy hihetetlenül fejlett civilizáció volt gazdag kultúrával.

A Maja építészet hihetetlenül fejlett volt, olyan piramisokat építettek, amelyek fenségükben nem voltak alacsonyabbak az egyiptomi piramisoknál. A templomok belsejében részletes festmény készült, melynek tanulmányozása a mai napig tart. Ezenkívül Maja híres eredeti testfestéséről, és ma az ilyen stílusú tetoválások nagyon népszerűek a tetoválóiparban.

Maja tetoválási
Maja tetoválási
Maja tetoválási

A Maja tetoválás története

A Maja tetoválásokat erős szemantikai terhelés jellemzi.

A hordható kép sokat elárulhat tulajdonosáról: csatáiról, győzelmeiről, valamint arról, hogy ez a személy milyen helyet foglalt el a társadalomban. Az ősi civilizáció tetoválásának fő jellemzője az volt, hogy a testen lévő képek csak azok számára voltak elérhetők, akik házasságot kötöttek. Számos tetoválás volt egy férfi testén, jelezve a társadalomban betöltött fontosságát. Ha egy férfi megtagadta a viselhető képet, számkivetett lett.

Ami a lányokat illeti, kis tetoválásokat alkalmazhattak testdíszként. Így a gyönyörű hölgyek felkeltették a férfiak figyelmét. A lányok számára azonban korlátozások voltak a tetoválás helyén, nem lehetett fehérnemű-rajzolást végezni a mellkas területén, mivel a lányok szoptatják gyermekeiket.

Maja tetoválási
Maja tetoválási

A tetoválás kitömésének elve

Maja számára a tetoválás folyamatát nagyon fájdalmas érzések kísérték.

Ezért váltotta ki magának a sok hordható képpel rendelkező ember az emberek tiszteletét. A folyamat fájdalmassága a tetoválás kitömésének módjában rejlik. Először egy speciális pigmenttel megfestették az ember bőrét, majd bemetszések történtek a testen, és ezek meglehetősen mélyek voltak. Ezekbe a vágásokba festéket dörzsöltek, ami agyag alapú.

A Maja tetoválások arról híresek, hogy szent, totem állatokat ábrázolnak, mint például: medve, farkas, tapír vagy sas. A legtiszteltebb viselhető minta a nap képe volt. A maja törzs számára a nap istenség volt, amelyet tiszteltek és imádtak. Ezért a tetoválások gyakran oválisak vagy kerekek voltak, sok elemmel.

A törzs különféle istenségeket imádott, testüket képekkel töltötték meg, a Maják Akat - a hordható rajzok istene - előtt tisztelegtek.

Maja tetoválási
Maja tetoválási
Maja tetoválási

Maja tetoválás jelentése

A Maja tetoválás vázlatai mély jelentéssel bírnak, a törzs nagyon gondosan választotta ki a testmintához illő elemeket.


Minden képnek megvolt a maga különleges értelmezése.

  • A bölény képe nagy lelkierőt jelez, mert a hideg téli időszakban a bölény segítette a törzset a túlélésben.
  • A Grizzly medve ügyességet és erőt jelöl, hiszen a Maja törzsben ilyen képet csak az engedhetett meg magának, aki a medvével harcolt és győzött.
  • A farkas rajza hevességet és rettenthetetlenséget jelöl.
  • A bagoly tetoválás a szellemek dominanciáját jelentette.

A Maja vázlatokat a testrajz rajzolásának meglehetősen összetett szerkezete és technikája különbözteti meg. A hordható képek kiváló minőségű elkészítése érdekében a törzs lakói évekig tanulták ezt a képességet. A Maja tetoválások a törzsi tetoválási stílus kezdetéül szolgáltak. Amelynek közös vonásai a geometriai formákban, a fekete és a szürke tónusok túlsúlyában fejeződnek ki. Valamint a rejtély, amivel minden ősi kép tele van. Ezeken a képeken gyakran van kapcsolat egy személy és Isten között, egy isten az áldozatokkal, valamint egy kapcsolat az emberek és a háborúk között. Ezért a Maja tetoválás katonai témája olyan gyakori.

Tetszett a cikk? Kérlek értékeld.
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.