Maori Tetoválás férfiaknak és nőknek: tetkó minta és jelentésük - VeAn Hungarian
Maori

10

napok

12

órák

30

percek

42

másodpercek

Kapjon kedvezményt bármilyen a Maorit

Siess, hogy kedvezményt kapjál a tetoválásra, amely a Maorit ábrázolja?

Töltse ki az űrlapot
és 20% kedvezményt kap
A terjesztési idő korlátozott

Maori tetoválási vázlatok

A maori törzs tetoválásai kiemelkedően fontosak voltak, és a hordható rajzok hiányát bűnnek és a rossz ízlés jelének, valamint az egész törzs által tisztelt istenségekkel szembeni gyávaságnak és tiszteletlenségnek tekintették, mivel a tetoválási rituálé olyan súlyos volt és fájdalmas, hogy nem mindenki mert ilyen életigenlő lépést tenni.

A maori törzsben a tetoválás művészetének saját neve van - "mokka". A törzs képviselői nagyon érzékenyek a „mokkára”, és úgy gondolják, hogy a hordható rajzok az egyetlen örökkévaló dolog, amit senki sem vehet el tőlük. Ezenkívül a tetoválás gyakori volt a férfi és a női lakosság körében.

Ezenkívül az emberi test olyan volt, mint az univerzum, ezért feltételesen felosztották olyan szintekre, ahol a különböző energiaáramlások keresztezik egymást. Ezért a rajzokat pontosan ezekre az energiák metszéspontjaira alkalmazták, hogy megváltoztassák az előre meghatározott sorsot: megvédjék magukat a negatív jelenségek hatásaitól, javítsák jellemüket, megszabaduljanak a rossz szokásoktól, és jó szerencsét vonzanak és megkapják az élet minden áldását és hozzáférést az isteni tudáshoz.

maori tetoválás jelentése
maori tetoválás jelentése
maori tetoválás jelentése

Maori tetoválás technológiája

Hagyományosan a maori tetoválásokat a testre alkalmazták (többnyire az arcra faragták), hogy megfélemlítsék az ellenséget a csatában.

Ehhez kagylóból, cápafogból vagy madarak és halak csontjaiból készült késeket használtak, amelyek a tetoválás folyamatát borzasztóan fájdalmassá, egészségre, sőt életre is veszélyessé tették (gyulladás esetén a fertőzés gyorsan megölte a tetoválás viselőjét).

Manapság maori tetoválásokat alkalmaznak a testre, hogy díszítsék, és ne ijesszék meg az ellenséget, és az ilyen tetoválásokat ma már ritkán készítik az arcon. Emellett a felhordó eszközt is lecserélték: immár indiai tűket használnak kés helyett. Ez felgyorsítja a tetoválás felvitelének és gyógyulásának folyamatát, valamint csökkenti a fertőzés vagy a hegesedés kockázatát az injekció beadásának helyén.

maori tetoválás jelentése
maori tetoválás jelentése

A Maori tetoválás fő szimbólumai

A maori tetoválások néha lenyűgöznek léptékükkel és a legkisebb minták kidolgozottságukkal, amelyek részleteiben nem alacsonyabbak a művészi, valósághű tetoválásnál, azonban a maori tetoválás cselekményének integritása és oszthatatlansága ellenére számos olyan szimbólum megkülönböztethető, amelyek alapvetőek ilyen stílusú tetoválásokban:

  • Skat – védi a körülötted lévő emberek negatív érzelmeitől, az Ön irányába irányítva; a kifinomultság, a vonzerő és a belső szabadság szimbólumának tartják.
  • Gyík – fejleszti az intelligenciát és az intuíciót, megnyitja a tisztánlátás vagy a mágikus képességek ajándékát.
  • Nap – élet és halál kapcsolatát jelzi, sikert, jóságot, belső energiát és boldogságot ajándékoz.
  • Cápa - az erő, a hatalom, a kitartás szimbóluma; erős védelem az ellenségekkel szemben.
  • Teknős – egészséggel és hosszú élettartammal ruházza fel viselőjét, emellett védi és nem engedi elkölteni a felesleges életenergiát, felhalmozva azt.
  • Delfin - a barátság, az öröm és az odaadás szimbóluma.
  • Spirál – a változás, az új élet kezdete, a megújulás, a remény és a személyes növekedés szimbóluma. Fehér gém és szarka - a jólétet és a szellem tisztaságát szimbolizálja, és segít megtalálni az életútját.Ha a maori tetoválással szeretné díszíteni testét, válassza azt a tetoválót, akinek már vannak ilyen stílusú alkotásai a portfóliójában.

Tetszett a cikk? Kérlek értékeld.
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.