Old school tetoválás vázlatok - VeAn Hungarian
Old school

10

napok

12

órák

30

percek

42

másodpercek

Kapjon kedvezményt bármilyen az Old schoolt

Siess, hogy kedvezményt kapjál a tetoválásra, amely az Old schoolt ábrázolja?

Töltse ki az űrlapot
és 20% kedvezményt kap
A terjesztési idő korlátozott

Old school
tetoválás vázlatok

A tetoválás területén az ábrák számos különböző stilisztikai változata létezik.


Mindenki kiválaszthatja egyéni stílusát kedve szerint. Ebben a cikkben az old school nevű tetováló művészet legrégebbi stílusáról beszélünk.

Ma az old school a legnépszerűbb stílus a művészi tetoválás területén. Annak ellenére, hogy a stílus a tizenkilencedik századra nyúlik vissza, még mindig nagy a kereslet a tetováló művészet kedvelői között. Először olyan országokban volt elterjedve, mint Amerika és Európa, de hamarosan az egész világ megismerkedett vele.

Ennek az egyedülálló stílusnak az úttörői a tengerészek és a vándorok. Nehéz megirigyelni a tengerészek életét, mert elég kemény és kiszámíthatatlan. A tenger hullámain tett hosszú utak során sok természeti csapás vár rájuk, amelyeket ráadásul nem minden tengerésznek sikerült túlélni. Ezért amulettként, különböző tetoválásokat készíttettek maguknak imákkal és más vallási motívumokkal a testükön. Így a tengerészek megvédték magukat a fizikai sérülésektől, a különböző betegségektől, valamint a természet által küldött bajoktól.

A tengerészek testén az amuletteken kívül más képek is voltak, amelyek otthonukra és szeretteikre emlékeztettek. Mivel egy következő útra indulva, senki sem tudta, mennyi ideig lesz távol otthonától, a tetoválások pedig reményt adtak arra, hogy a tengerész hamarosan meglátja rokonait. Ezen túlmenően a szakma emberei szerették a szerencsejátékot, így gyakran a testükön is voltak tetoválások a játékkártyák, dobókockák vagy pénz képével.

Old school tetoválás vázlatok
Old school tetoválás vázlatok
Old school tetoválás vázlatok

Az old school jelentése

Ma az old school tetováló vázlatai nemcsak a tengerhez kapcsolódó emberek, hanem más népcsoportok körében is népszerűek.


Ami a tetoválás helyét illeti, ebben a tekintetben nincsenek korlátozások. Bármilyen képet választhatsz, és elhelyezheted a test bármely preferált részén. Az old school tetoválások leggyakoribb helyei a vállak, a hát, a mellkas és a karok. A stílus sajátossága, hogy megvédje a tetoválás tulajdonosát, mert kezdetben a tengerészek talizmánként hozták létre ezeket. A leggyakoribb képek, amelyekről könnyen felismerhető a stílus: sellő, csontok, koponyák, virágok és a tűz. A következő képek is népszerűek:

  • Horgonyok – a kép védi és segíti az embert, hogy hazatérjen a világ bármely pontjáról; a vázlat azt is jelentheti, hogy egy személy átkelt az Atlanti-óceánon;
  • A fecskék is talizmánként szolgálnak, jelezve, hogy a tengerész több mint ötezer mérföldnyi tengeri utat tett meg;
  • A szélrózsa egy gyakran látott kép, amely egyfajta iránytűként szolgál;
  • Szív – egy személy nemességét, erejét és tiszteletét jelöli.
Old school tetoválás vázlatok
Old school tetoválás vázlatok

A stílus jellemzői

Az old school vázlatait meglehetősen könnyű megkülönböztetni a többi tetoválási stílustól a festékek élénk színpalettája, valamint a fekete merész körvonala alapján.

A stílus nem igényli a realizmus pontos betartását, a helyes formájú háromdimenziós képeket. Ez egy univerzális stílus, amely egyaránt népszerű mind a férfiak, mind a nők körében. Ha korábban az emberek azon tűnődtek, hogy mit jelent ez vagy az a részlet, ma az old school tetoválásait inkább az esztétikai oldal miatt választják.

A huszadik század hatvanas éveiben néhány ország elfogadta a tetoválásokat tiltó törvényt, mert gyakori volt a betegségek kitörése. Az old school stílusa az eltűnés szélén állt. Ennek ellenére sikerült legyőznie az őt érintő nehéz időszakot, ma pedig sok rajongója van ennek a stílusnak szerte a világon.

Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.