Patchwork: történeteket mesélő tetoválások - VeAn Hungarian
Patchwork
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Patchwork: történeteket mesélő tetoválások

Először használták a "patchwork" kifejezést a különböző szövetdarabokból varrt takarók vagy ruhák kapcsán.


Mindegyik törmeléknek egyedi színe, textúrája vagy mintája volt. Ezt a koncepciót tetoválásra fordítva, a testen található patchwork minták különböző stílusokat és dizájnelemeket ötvöznek, így harmonikus, mégis eklektikus testművészetet alkotnak.

Patchwork tetoválások
Patchwork tetoválások
Patchwork tetoválások

Jellemzők és jellemző tulajdonságok

A patchwork nem egy adott típusú vagy stílusú tetoválás.


Valójában ez egy módszer a vázlatok testre helyezésére. Amikor a legtöbb ember hüvelyt készít, egyetlen nagy, tömör szövetdarabot kap. Míg a patchwork a kis és közepes méretű tetoválások patchwork elrendezésének technikája, amelyek szorosan illeszkednek egymáshoz, de ugyanakkor nem érintkeznek. Más szóval, ez egy csomó kis kép, amelyek kollázsba vannak összerakva, köztük egy kis üres hely, mint foltok a farmerkabáton. Nem feltétlenül van szükségük olyan témára, amely egyesítené a tetoválást. És általában nincs háttér, hogy kitöltse a teret. Vizuálisan olyan, mintha minden tetoválás egy matrica vagy tapasz lenne, amelyet a testére ragasztottak.

Motívumaik lehetnek hasonlóak vagy véletlenszerűek, egy vagy több stílusban készültek, színesek, fekete-fehérek vagy kombináltak. Egy dolog azonban változatlan marad - ez több kicsi és első pillantásra független rajz, amelyek közös kompozíciót alkotnak a testen. Ezek a tetoválások mérete és összetettsége eltérő lehet.

A patchwork általában olyan tetoválási stílusokat kombinál, mint:

 • Akvarell.
 • Dotwork.
 • Old scool és New scool.
 • Realizmus.
 • Gótikus stílus.
 • Pop art.
 • Geometria.
 • Hagyományos stílus.
 • Linework.A legtöbbjük különbsége ellenére a hozzáértő elrendezés, a színekkel és arányokkal való ügyes játék hihetetlen eredményt hoz.

Patchwork tetoválások
Patchwork tetoválások

Származás

A patchwork tetoválás története arra az időre vezethető vissza, amikor a tengerészek pigmentáltak testüket utazásaik és élményeik emlékére.


Kikötőről kikötőre utazva új rajzokat festettek maguknak, és kollázst hoztak létre a bőrön különböző törmelékekből. Tintaként tollfestéket vagy port használtak.

Patchwork tetoválások
Patchwork tetoválások
Patchwork tetoválások

A kompozíciók létrehozásának elvei

A patchwork nemcsak a különböző stílusok kombinációján alapul, hanem a rajzok stratégiai elrendezésén és az egyes részek gondosan kiszámított kompozícióján is.


Az ilyen vázlatok kidolgozása és tervezése összetett és alapos folyamat. Ez megköveteli, hogy a mester szorosan együttműködjön az ügyféllel, megértse és világosan lássa választását. Az egyes tetoválásokkal végzett munka során a mester figyelembe veszi a méretet, a formát és a kontúrokat, hogy meghatározza a kollázs darabjainak legoptimálisabb helyét.

Patchwork tetoválások
Patchwork tetoválások
Miért a patchwork?

A patchwork tetoválás középpontjában a stílusok fúziója áll.


A művészek ügyesen ötvözik a minimalizmust a maximalizmussal, a realizmust az absztrakttal, a monotóniát élénk színekkel. Ez a kreatív szabadság lehetővé teszi, hogy olyan egyedi remekművet hozzon létre, amely tükrözi az ember személyiségének és preferenciáinak finomabb pontjait.

Ebből következik ennek az iránynak az egyik fő előnye - a sokoldalúság. Saját történetük elmeséléséhez a tetoválás ínyencei bármilyen stílusú rajzot integrálhatnak, bármilyen kulturális szimbólumot és motívumot kombinálhatnak, harmonikus, de kombinált body art-ot alkothatnak.

A patchwork kompozíciók másik megkülönböztető jellemzője a bővítési és fejlődési képességük. A személyes tapasztalat felhalmozódásával az ember új "foltokat" kaphat a testén. Az összkép nagyításának gördülékenysége lehetővé teszi, hogy a tetoválások élő tanúi maradjanak az életútról.

Az ilyen stílusú tetoválások népszerűek, mert mélyen személyesek. És ezért egyediek. A patchwork egy mérföldkő a személyes történetmesélés fejlődésében, ahol minden töredék egy fejezet vagy érzelem.

Patchwork tetoválások
Patchwork tetoválások
Patchwork tetoválások

Egyéb előnyök között:

 • Költségvetési lehetőség. Ellentétben a drága hüvelyekkel vagy más nagy kompozíciókkal, a patchwork fokozatosan növekszik, és sokkal több munkamenetre osztható.
 • A fájdalom rövidebb időtartama. Az előző ponthoz hasonlóan a patchwork tetoválások fokozatosan növekszenek, és ezért a kellemetlen érzések is szétosztódnak.
 • A Patchwork nyitott a grafikai technikákkal és a merész színkombinációkkal való kísérletezésre.
 • Lehetőség új elemek hozzáadására és a kompozíció megváltoztatására az általános hangnem megzavarása nélkül.
 • A patchwork lehetővé teszi a különböző időpontokban készült tetoválások közötti üres terek kitöltését. Az ilyen területek gyakran önmagukban alakulnak ki, és nem megfelelőnek vagy nemkívánatosnak tűnhetnek.A patchwork mint tetoválási stílus meglehetősen univerzális, érdekes és eredeti módja az önkifejezésnek. Lehetővé teszi igazán egyedi műalkotások létrehozását, amelyek tükrözik az őket viselő személy egyéniségét és tapasztalatait. A patchwork lehetővé teszi, hogy egy történetet vagy akár többet is elmeséljünk érdekesen és kifejezően.

Tetszett a cikk? Kérlek értékeld.
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.