Pók tetoválási - VeAn Hungarian
Pók

10

napok

12

órák

30

percek

42

másodpercek

Te is szereted a Pókot?

Siess, hogy kedvezményt kapjál a tetoválásra, amely a Pókot ábrázolja?

Töltse ki az űrlapot
és 20% kedvezményt kap
A terjesztési idő korlátozott

Pók tetoválási vázlatok

A tetoválás terén sokféle kép létezik, sokféle ízléshez.

Vannak olyan tetoválások, amelyeket a férfiak szívesebben tesznek fel a testükre, és vannak nőies képek is. Ezenkívül a tetoválási gömb tele van univerzális vázlatokkal, amelyek egyaránt népszerűek a férfi és a női felek körében. Az egyik ilyen vázlat egy pók. Annak ellenére, hogy sokan undorodnak vagy félnek a pókféléktől, a képével ellátott tetoválás csak pozitív jelentéseket hordoz: alaposság, pontosság, szerénység, gyakorlatiasság és még sok más.

Pók tetoválási
Pók tetoválási
Pók tetoválási

Különböző kultúrák értelmezése

Az ókori görög kultúrában az ízeltlábúak a termékenység és a harmónia megszemélyesítői, az élet egyensúlyának jelei.

Van egy legenda a gyönyörű Arachne lányról, aki ügyes takács volt. Aphroditét emésztette az irigység a leányzó ilyen ügyességéért, és halálra kényszerítette a gyönyörű lányt. De egy idő után az istennő megbánta és feltámasztotta Arachne-t, de nem emberi formában, hanem pók formájában. Így örök életet adott a szövőnek, és azt a képességet, hogy örökre megszőhesse a szövet hihetetlen szépségét.

A keresztények vallásában a pókféléknek pozitív jelentése is van. Úgy tartják, hogy megmentették a kis Jézus Krisztust.

Az ókori római kultúrában a pók az örömöt, a belátást, a jólétet és a jó életet jelentette.

A fentiek alapján felvetődik a kérdés, miért okoznak ma a pókok negativitást az emberekben? Minden a középkorról szól, amikor a világot elfogta a pestis nevű szörnyű betegség. És a pókfélék voltak ennek a sebnek a hordozói, ezért az emberek az ízeltlábúakat a félelemmel és a halállal társították. A pókoktól való félelem ilyen hullámát kihasználva a mágusok és varázslók erejük szimbólumaként kezdték használni képeiket.

Pók tetoválási
Pók tetoválási

Megnevezés a tetoválóművészetben

A pók tetoválás vázlata nagyon népszerű.

Minden ügyfél kiválaszthat magának egy megfelelő vázlatot, mert rengeteg pókok típusa létezik, különböző méretű és színű. Annak ellenére, hogy sokan félnek a pókféléktől, mégis nagy a kereslet a képükkel ellátott tetoválásra. Ugyanakkor nemcsak az erősebb felek képviselői díszítik testüket ilyen mintával, sok lány a pók gyönyörű képére is felhívja a figyelmet. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a tetoválási szférában nemcsak az ízeltlábúaknak van jelölése, hanem a hálójuknak is. Sok nép mitológiájában a háló az életút megszemélyesítője és egyfajta iránytű, amely a helyes irányt mutatja.

India kultúrájában a pók a létezés elkerülhetetlenségét és az élet törékenységét jelöli. Óceánia törzseiben az ízeltlábúakat a világ teremtőinek tekintik, hősként és megmentőként magasztalják őket. Egyiptomban a hálót az emberi sors körforgásaként értelmezik. Japán lakói úgy vélik, hogy a pókok képesek vándorokat csalogatni a hálójukba.

A pók tetoválás megnevezését az ízeltlábú színe és helye is befolyásolja:

  • Fekete pók – hatalmat, magabiztosságot, bölcsességet jelöl;
  • A lila pókot agresszivitásként és magabiztosságként értelmezik;
  • Ugyanez a megnevezés a vörös színű pókfélékhez kapcsolódik;
  • Zöld/barna pók – nyugalom, harmónia, egyensúly;
  • Pók különböző színekkel - fényerő, kreativitás.Ezenkívül a pók tetoválás gyakran talizmánként működik, ebben az esetben a háton vagy a mellkason alkalmazzák. Nagyon gyakran a pók talizmánként működik, szerencsét és jólétet vonzva tulajdonosának.

A pók vázlata szorgalmat is jelent, úgy gondolják, hogy a tetoválás valamilyen módon inspirálja a tulajdonost, és még az élet legnehezebb pillanataiban sem adja fel.

Tetszett a cikk? Kérlek értékeld.
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT