Steampunk tetoválási - VeAn Hungarian
Steampunk

10

napok

12

órák

30

percek

42

másodpercek

Te is szereted a Steampunkot?

Kapjon kedvezményt bármilyen a Steampunkot

Töltse ki az űrlapot
és 20% kedvezményt kap
A terjesztési idő korlátozott

Steampunk tetoválási vázlatok

A "steampunk" kifejezés két angol szóból származik - steam "gőz" és punk "rot, szemét, rossz".

Ez a sci-fi ága egy olyan civilizációról, amely tökéletesen elsajátította a gőzgépeket és a mechanikát. Ebben a cikkben a steampunkról és az ilyen stílusú tetoválásokról fogunk beszélni. Csatlakozz hozzánk!

Steampunk tetoválási
Steampunk tetoválási
Steampunk tetoválási

A stílus története

A Steampunk az emberi fejlődés alternatív változata, disztópiás jegyekkel.

Képzelje el a viktoriánus Anglia sötét utcáit – az emberek háborúban állnak egymással, az arisztokrácia tele van pátosszal, az alsóbb osztályok pedig szegények és veszélyesek a túlélésért folytatott harcban. A világot hiúság, kapzsiság, és... gőzgépek uralják. Igen, igen – a gőzmechanika fejlesztési technológiái soha nem látott magasságokat értek el, elhomályosítva az elektromosságot, a számítógépeket és a nálunk megszokott technológiát.

Steampunk tetoválási
Steampunk tetoválási

A steampunk jellemző vonásai

Városi hangulat: állandóan felhős ég és szmog, koszos gyárkémények, macskaköves utcák.

A gőzgépek elvein alapuló technológiák: gőzhajtású hajók, gőzmozdonyok, gőzbuszok, gőzcsapatok, léghajók, sok fogaskerékből álló rézrobotok, primitív repülőgépek. A repülőgépek és járművek képességei gyakran elképesztőek.

Nagy figyelmet fordítanak a megjelenésre: az arisztokraták kabátot és cilindert, a hölgyek krinolint és fűzőt hordanak. Mindenhol analóg vintage számlapokat, pipákat és stilizált botokat használnak.

Az elektromosság gyengén fejlett: az utcákon izzólámpák helyett gyertyák vagy primitív gázlámpák vannak, a Nikola Tesla szellemében végzett kísérletek népszerűek a tudósok körében.

Steampunk tetoválási
Steampunk tetoválási
Steampunk tetoválási

A protetika elterjedt: az elvesztett végtagokat gőzmechanikusra pótolják.

Az információs technológiák a 19. század végének szintjén maradtak: távíró, számológépek, utcai újságok. Széles körben használják a pneumatikus postát és a pneumatikus szállítást - sűrített vagy ritkított levegőt használó mozgási rendszert.

A steampunkban az emberiség technikai értelemben vett fejlődése keveredik a viktoriánus korszak megállásával. Mintha most csak rozoga falusi házak lennének mindenhol, az emberek szláv ruhát viseltek, de közben Ferrarit vezettek, bejelentkeztek a nagymama kávézójába, és rakétákat indítottak az űrbe.

Steampunk tetoválási
Steampunk tetoválási
Steampunk tetoválások

Az ilyen tetoválások némileg a biomechanikára emlékeztetnek: mechanikus alkatrészek, számlapok, fogaskerekek látszanak az élő testen keresztül, mintha az igazit mesterségesre cserélték volna.

Nagyon jól néz ki, amikor az ember az egész karját vagy hátát steampunkkal tölti meg - ha a mester az anatómiával játszik, kívülről úgy tűnik, hogy mindez valóban megtörténik.

Ha szereted ezt a stílust, de nem szeretnél nagy területeket kitölteni, válassz kis mintákat. Nem kevésbé jól néz ki, és kevesebb helyet foglal.

Steampunk tetoválási
Steampunk tetoválási
Steampunk tetoválási

A jövőbeli tetoválás vázlata lehet fekete-fehér vagy színes - minden az Ön ízlésétől és vágyától függ.

Ossza meg ötleteit a stúdió mesterével, hogy a rajz felejthetetlen és eredeti legyen.

A Steampunk egy titokzatos, de sajátos stílus: ahhoz, hogy átadja a hangulatát, a mesternek meg kell értenie a biomechanikát és a realizmust. Tiszta, precíz vonalak, megfelelő árnyékolás, arányok és természetesség – ezekhez a részletekhez minden esetben magasan képzett tetováló művészre van szükség, a kezdők nem biztos, hogy megbirkóznak és tönkreteszik a munkát.

Tetszett a cikk? Kérlek értékeld.
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.