Szamszára tetoválási - VeAn Hungarian
Szamszára

10

napok

12

órák

30

percek

42

másodpercek

Te is szereted a Szamszárát?

Siess, hogy kedvezményt kapjál a tetoválásra, amely a Szamszárát ábrázolja?

Töltse ki az űrlapot
és 20% kedvezményt kap
A terjesztési idő korlátozott

Szamszára tetoválási vázlatok

A szamszára vázlata nagyon népszerű tetoválási kép.

Különböző korú generációkhoz tartozó férfiak és nők egyaránt választják. Mit jelent a szamszára a tetoválásban? Ebben a cikkben elmondjuk.

Sokan a szamszárát a buddhizmus szimbólumának tartják, de ez egy kissé téves vélemény, mivel ennek a jelnek az első eredete a késő védikus brahmanizmusból származik. Később a szamszára fogalma elérte a buddhizmust, és olyan elnevezést fogadott el, amely a mai napig releváns.

Szamszára tetoválási
Szamszára tetoválási
Szamszára tetoválási

A szamszára
tetoválás megnevezése

A szamszára vázlata az élet és a halál végtelen körforgását ábrázolja.

A keleti neotomizmusban ez a jel tartalmazza az emberi élet minden szakaszát, amelyet maga a halál ura irányít. Általánosságban elmondható, hogy ez az élet körforgása.

A Szamsára kör alakban van ábrázolva, ami azt jelenti: a világ ciklikussága és állandó változásai, a folyamatos idő végtelen áramlása, megújulás és reinkarnáció.

Szamszára tetoválási
Szamszára tetoválási

A kerék képét kígyó, malac és kakas rajzai egészítik ki.

Ezeknek az elemeknek is különleges jelentése van:

  • A malac képe fösvénységről és a képzettség hiányáról beszél;
  • A kakas rajza az önakarat és a testi örömök megszemélyesítése;
  • A kígyó képe egyenlő az ellenségességgel és a haraggal.

A szamszára kerekét hagyományosan két részre osztva a következő képet kapjuk: a kerék bal oldalán igazlelkű emberek és szerzetesek vannak, akik kiérdemelték az emberré újjászületést. Az ellenkező részben bűnös emberek vannak, akiknek reinkarnációja alacsony lények testébe vezet.

A szamszára a karmához kapcsolódik. Az emberi lélek arra vágyik, hogy megszabaduljon a múltban elkövetett tetteitől, és kiszabaduljon a szamszára végtelen kerekéből. A buddhizmusban szokás volt ezt a jelet az elhunyt testére alkalmazni, hogy lelke abbahagyja a testről testre vándorlást, és békét találjon.

Szamszára tetoválási
Szamszára tetoválási
Szamszára tetoválási

A szamszára alkalmazás
változatai a testen

A szamszára tetoválás jelentése attól függően változik, hogy pontosan hogyan ábrázolják a testen.

  1. Kötőtűkkel körbeírjuk.
  2. A kör a napot személyesíti meg, sugarait küllők formájában ábrázolják. Ez a kép egyfajta talizmán, amely gazdagságot és sikert vonz az üzleti életben. A különféle irányokba eltérő sugarak nemcsak tulajdonosuknak, hanem közeli embereinek is szerencsét adnak.
  3. A tökéletesen kivitelezett kör az állandóság jele, mozgás és fejlődés nélkül.
  4. Gyakran egy további kép kerül a kör belsejébe, de ennek és jelentésének kiválasztásakor óvatosnak kell lennie. Mert általában a tetoválás a körben lévő dolgok állandóságát jelzi.
  5. Befejezetlen kör kezdetével és végével.
  6. Ez a kép azt sugallja, hogy az emberi lélek szabadságra törekszik, az ember nem akarja, hogy lelke tovább vándoroljon egyik testből a másikba. Ezenkívül ez a kép azt sugallja, hogy az ember hisz abban, hogy képes megváltoztatni saját sorsát.Szamszára tetoválási
Szamszára tetoválási
Alkalmazási helyek

Nincsenek szabályok a szamszára tetoválás testfelületének kiválasztásakor.

Mindenki maga dönti el, hogy pontosan hol szeretné látni a tetoválást. Leggyakrabban a szamszára tetoválásokat a nyakra, a csuklóra vagy a lábszárra alkalmazzák.

Tetszett a cikk? Kérlek értékeld.
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.