Tőr

10

дней

12

часов

30

минут

42

секунд

Te is szereted a Tőrt?

Siess, hogy kedvezményt kapjál a tetoválásra, amely a Tőrt ábrázolja?

6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Tőr tetoválási vázlatok

A tőr egy közelharcra tervezett közelharci fegyver.


A középkorban ez a fegyver volt az utolsó védelem a csatában. Egy tőr segítségével a harcos szükség esetén önállóan befejezte életét, megőrizve ezzel becsületét. Ezért a tetoválásokban gyakran egy tőrt ábrázolnak, amelynek pengéje mentén egy csepp vér folyik. Ezt a rajzot félelemnélküliségként és önfeláldozási készségként értelmezik, ha szükséges. Ennek alapján a tőr tetoválás inkább a férfi kategóriába tartozik, a női testen rendkívül ritka az ilyen kép. De nem ez az egyetlen tőrtetoválás megjelölése, számos érdekesebb értelmezés létezik, amelyeket az alábbiakban mutatunk be a szövegben.

Tőr tetoválási vázlatok
Tőr tetoválási vázlatok

A tőr tetoválás értelmezése

Ennek a fegyvernek a legáltalánosabb értelmezése a bátorságról, az okosságról, a megragadásról, a hatalomról, a szabadságról, az állóképességről, a bosszúról, a magányról és a cselekvések pontosságáról beszél.


A tőrtetoválást általában különféle részletekkel hígítják, rendkívül ritka, hogy egy fegyvert teljes értékű tetoválásként ábrázoljanak.

A szívbe szúró tőr tetoválási vázlata a megtévesztés, a kedves ember hűtlenségének megjelölését hordozza. Ezenkívül egy ilyen kép a bosszú és a kegyetlenség jele lehet. A katolikus vallás a rajzot Szűz Mária szívéhez köti.

A koponyás tőr vázlata a halál előtti félelmet jelöli, és egyben védelmet is nyújt a tulajdonosnak a rablók támadásaival szemben.

Ha a képen a tőr a koponya fogaiban van, akkor egy ilyen tetoválás azt jelenti, hogy a tetoválás tulajdonosa készen áll mindenre. Korábban egy ilyen minta díszítette a kalózzászlót, valamint a kalózok testét.

A testet átható tőrtetoválás azt sugallja, hogy ennek a képnek a tulajdonosa belefáradt abba, hogy milyen igazságtalan a világ.

A húsos tőr vázlata cinizmusról beszél.

A fenti értelmezések mindegyike a lakosság férfi felében rejlik.

Ami a lányokat illeti, egy ilyen vázlatot rendkívül ritkán választ a gyönyörű nem tetováláshoz. Általában a tőrrel ellátott tetoválásban lévő női fél az árulás, valamint a lelkierő jelét adja.

A tőr tetoválás jelentését a fogantyú ábrázolása is befolyásolja. Ha kereszt alakú - egy ilyen tetoválás a túlvilág és a való világ határát jelöli.

Maga a penge mérete is jelentős szerepet játszik:


  • Hosszú penge - kitartást és lelkierőt jelöl
  • Rövid penge - jelzi a tulajdonos fizikai erejét
Tőr tetoválási vázlatok
Tőr tetoválási vázlatok
Tőr tetoválási vázlatok

Megvalósítási lehetőségek

A tőr tetoválás bármilyen kívánt színsémában elkészíthető.


Fekete-fehér és színes képek is készülnek. A képstílus is eltérő lehet. A tőr eredetinek fog kinézni a "vonalmunka" stílusban - ha a kép sok vonallal készült. Reális stílusban a tőr nagyon lenyűgözőnek tűnik. A legelterjedtebb stílus, amelyben a tőrtetoválást ábrázolják, az "old school".

A tőrt a test kis területeire tömik, a legalkalmasabb helyekre: kar, alkar, lábszár, oldalra is tömik ezt a fajta tetoválást.

A tőr egyetlen példányban, vagy esetleg további elemekkel is ábrázolható. Például a lányok egy ilyen tetoválást virágokkal, élénk színekkel vagy feliratokkal díszítenek. A férfi változatok durvábbak, agresszív jegyekkel.

Mindenesetre a testen lévő tőr tetoválás nagyon szokatlannak és eredetinek tűnik, és mindig vonzza a körülötte lévők és a járókelők tekintetét.

Figyelem! A cikket újságírók írták, és informatív jellegű. Ha hibát talál, vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, tudassa velünk contentvean@gmail.com.
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT