Traditional tetoválási - VeAn Hungarian
Traditional

10

napok

12

órák

30

percek

42

másodpercek

Te is szereted a Traditionált?

Kapjon kedvezményt bármilyen a Traditionált

Töltse ki az űrlapot
és 20% kedvezményt kap
A terjesztési idő korlátozott

Traditional tetoválási vázlatok

A traditional tetoválások évszázados története ellenére továbbra is népszerűek minden korosztály számára a body art rajongók körében.

A lakonizmus, az egyszerűség és az egyszerű cselekmények kiemelik ezt a stílust az újszerű technikák közül. Ha értékeli a klasszikusokat, és sokat tud a tetoválás művészetéről, akkor a traditional választás az Ön számára.

Traditional tetoválási
Traditional tetoválási
Traditional tetoválási

Történelmi nyilatkozatok

A tetoválás története az ókorba nyúlik vissza.

Ha a civilizáció kialakulásának kezdetén az ember „imázsának” szerves attribútumai voltak, akkor a középkorban szigorú tilalom alá kerültek az egyház elítélése miatt. A huszadik század elején, az első tetoválógép megjelenésével a testfestés művészete fokozatosan újjáéledt. Az USA-t joggal tekintik a traditional tetoválások szülőhelyének, és a keletkezésének hivatalos dátuma 1960. Nem ismert, hogy pontosan honnan származik ez az alak, mert az amerikai tengerészek egy évszázaddal ezelőtt elkezdtek tematikus mintákat nyomtatni amulettként. A nehéz időjárási viszonyok és a háborgó tenger veszélyessé, sőt halálossá tették a hajón való tartózkodást. Így jelent meg az amerikai traditional tetoválás, ami szerencsét hozott az utazásban. A világítótorony, a horgony és a kormánykerék primitív képeit hamarosan felváltották az összetett kompozíciók és tájképek.

Traditional tetoválási
Traditional tetoválási

Egy másik változat szerint a traditional tetoválások bűnözői környezetből alakultak ki.

A nem olyan távoli helyeken erőszakkal megbélyegezték a foglyokat, és speciális rajzokat alkalmaztak. Tőlük lehetett megtudni, hogy az elítélt milyen bűncselekmény miatt tölti a büntetését, mennyi volt a tartózkodása. Figyelemre méltó, hogy szabadulásuk után az egykori foglyok gyakran tengerészekké váltak, és elterjesztették a traditional tetoválások divatját az egész világon.

Traditional tetoválási
Traditional tetoválási
Traditional tetoválási

Stílus jellemzők

A traditional stílusú tetoválásokat a képek egyszerűsége és primitívsége jellemzi.

Nem szabad különösebb mély értelmet keresni bennük, minden szimbolikájuk a felszínen van. A tengerész egy világítótorony vagy egy hajó vázlatát választja, a szerető pedig egy áttört nyíllal ellátott szívet. Gyakran találhatók traditional rajzok tematikus feliratokkal. Ez lehet egy jelmondat, egy idézet egy könyvből, vagy egy szeretett személy neve.

Traditional tetoválási
Traditional tetoválási

A traditional tetoválásnak számos jellegzetessége van:  • Széles fekete kontúrok;
  • A színek fényereje;
  • 2-3 további szín jelenléte: zöld, piros vagy kék;
  • „Tömeges” témák használata.

Traditional tetoválási
Traditional tetoválási
Traditional tetoválási

Az ellentmondásos és komor képek (csontok, koponyák, cápák, tőrök, pisztolyok) jelenléte ellenére a traditional stílus fényességével és pozitivitásával semlegesíti a rajz negatív szimbolikáját.

Ez a technika olyan vidám emberek számára alkalmas, akik optimistán nézik a világot és az őket körülvevő embereket. A közepes méretű traditional kép gyönyörűen mutat a vállon, a háton vagy a bordákon.

Az amerikai és az európai változat mellett traditional japán tetoválás is található. Nyugati társaival ellentétben ezt a tetoválási stílust a kép mély jelentése különbözteti meg. Minden elem és szín sajátos szerepet játszik. Például a mókus a bőséget és a jólétet, a patkány a termékenységet, az oroszlán pedig a hatalmat és a védelmet jelenti.

Traditional tetoválási
Traditional tetoválási

Általánosságban elmondható, hogy egy kompozíció jelezheti egy személy társadalmi státuszát, az örök szerelem jeleként szolgálhat, vagy ösztönözhet egy álom megvalósítására.

Figyelemre méltó, hogy a traditional japán tetoválás vázlata nem lehet kicsi. Általában a fél testet elfoglalja a munka, sőt néha autentikus jelmez formájában is megtörténik. Ez az opció azok számára alkalmas, akik készek a merész kísérletekre, és nem félnek kitűnni a tömegből.

Tetszett a cikk? Kérlek értékeld.
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.