Viking tetoválás - VeAn Hungarian
Viking
6 akciós ajánlat
VeAn Tattoo stúdiótól!
Szerezd meg a SAJÁT kedvezményedet!

Viking tetoválás

A legnépszerűbb és leginkább szimbolikus hordható minták közül kiemelendő a viking tetoválás.


A viking tetoválás vázlatait leggyakrabban ősi mítoszok alapján készítik, történeteik az ősi hagyományokon és vallásokon alapulnak. A viking tetoválást készítő férfiak leggyakrabban a karakter erejéről, a hódító ambícióiról akarnak mesélni másoknak. A nők, akik ilyen mintát választanak, gyakran erős talizmánként használják. Úgy gondolják, hogy a skandináv szimbólumok és rúnák minden törekvésben segítenek a sikerben.

Viking tetoválás
Viking tetoválás
Viking tetoválás

Hagyomány a régi időkből

700-1100 év között viking törzsek éltek a Skandináv-félsziget területein.


A Haitabu (Hedeby) központtal rendelkező államnak merev hierarchiája volt. A régészeti leletek megerősítik, hogy a vikingek jártasak voltak a tengeri ügyekben és a hajózásban. Fő tevékenységük a modern Nagy-Britannia és Franciaország lakóival folytatott kereskedelem. A vikingek nem vetették meg a rablást. Tengeri hadjárataik gyakran portyákra és hódításokra irányultak.

A harcias hódítók rajzkultúrája széles körben fejlesztve volt. Férfiak és nők, akik férjeikkel együtt kampányban vettek részt, arcukat és testüket rajzokkal takarták el. A viking tetoválás szimbólumokból, rúnákból állhat. A viking tetoválások tartalmazhatnak képeket mítoszokból, legendákból istenekről, hatalmas ősökről és elért csatákról. Az arcon lévő rajzok gyakran egy klánhoz vagy egy bizonyos társadalmi státuszhoz tartoztak. Úgy alkalmazták őket, hogy levágták a bőrt és növényi pigmenteket juttattak a sebbe. A bemetszés gyógyulása után egy színes heg maradt a bőrön. A hegekből dísz alakult.

A vikingek nemcsak képekkel díszítették magukat. Minden viking hajót amulettekkel festettek. A világos rajzoknak meg kellett védeniük a viharoktól és a nyugalomtól, valamint meg kellett ijeszteni az ellenségeket.

Viking tetoválás
Viking tetoválás

Viking tetoválás napjainkban

Manapság a viking tetoválás rendkívül népszerű a rendfenntartó szerveknél dolgozó, életüket a szülőföld védelmével összekapcsoló és sportoló férfiak és nők körében.


Ez egyszerre amulett és megfélemlítés az ellenfelek számára. A skandináv tetoválás különösen nagy népszerűségre tett szert a “Vikings” című színes kanadai-ír televíziós sorozat megjelenése után.

Népszerű viking tetoválások

A skandináv tetoválásokat különböző stílusok mesterei végzik. A monokróm fekete és sötétkék viking tetoválások gyakran több grafikai elemet is tartalmaznak. Színes - gyakran összetett nagyméretű kép. A változatok sokfélesége lehetővé teszi, hogy bárki kiválaszthassa a megfelelő tetoválást skandináv témában.

Népszerű témák

A filmművészet az emberek képzeletében „megrajzolta” a félelmetes viking harcosokat, hatalmas sisakokban, hosszú hajjal és szakállal, fejszével és karddal a kezükben. A viking tetoválás vázlatai gyakran tartalmaznak ilyen elemeket:

 1. Viking sisak.
  1. Egy szakállas barbár, akinek a fején szarvas viking sisak látható, a határozott hajlamot jelképezi.
 2. Valknut.
  1. A titokzatos jel, amelyet Odin csomójának, Hrungnir szívének, Vala szívének is neveznek, három egymást metsző háromszögből áll.
 3. A félelem Sisakja, a terror Kormánya, a legyőzhetetlenség Keresztje.
  1. A legerősebb amulett a gonosz és a szerencsétlenség ellen, amely a sötét energiát pozitív energiává alakítja.
 4. Odin hármas szarvai.
  1. Az Odin bölcsességét szimbolizáló keresztezett ivószarvak javítják a memóriát, szerencsét vonzanak.
 5. Troll kereszt.
  1. A rúna véd a boszorkányság és a sötét erők ellen.
 6. Az élet fája.
  1. Egy hatalmas fa alakú tetoválás szétterülő koronával összeköti a vikingek összes világát. Ennek a szimbólumnak hosszú élettartamot és könnyű átmenetet kell biztosítania tulajdonosának a halál után a szellemek világába.
 7. Vegvisir.
  1. A spirituális élmények ellen védő rúna. Mindig segít gazdájának a megfelelő döntés meghozatalában egy nehéz helyzetben.
 8. Mjolnir.
  1. Thor fegyvere, testen ábrázolva, védelmet nyújt a tetoválás tulajdonosának az ellenségekkel szemben, és hatalmat ígér.
 9. Odin varjai.
  1. A legfelsőbb isten szárnyas segédei körberepültek a világban, hogy hírrel térjenek vissza gazdájukhoz. Képüket bölcsesség megszerzésére alkalmazzák.
 10. Wyrd pókhálója.
  1. A rúna kilenc rúdból áll, amelyek téglalap alakú minta formájában vannak egymásra rakva. Az amulett a múlt, a jelen és a jövő kapcsolatát szimbolizálja. Emlékezteti a tulajdonost, hogy minden jelenbeli cselekedet hatással lesz az életére a jövőben.
Viking tetoválás
Viking tetoválás
Viking tetoválás

Viking tetoválási vázlat

Mindenkit, aki szeretne viking tetoválást készíteni, meghív a VeAn szalonhálózat.


Mestereink bemutatják a népszerű vázlatokat, és ha kívánja, személyre szabott vázlatot készítenek az Ön kívánságai alapján.

Tetszett a cikk? Kérlek értékeld.
Figyelem! Figyelem! A cikk újságírók által íródott és informatív jellegű. Minden kép illusztratív és szemléletes kiegészítéseként lett kiválasztva a szöveges anyaghoz. Ha hibát talált vagy nem ért egyet a tartalommal, kérjük, értesítsen minket a contentvean@gmail.com
VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Sütiket használunk a böngészési élmény javítására, személyre szabott hirdetések vagy tartalom megjelenítésére, valamint forgalmunk elemzésére. Az „Elfogad” gombra kattintva beleegyezik a sütik használatába.